Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pirmajā dienā Vācija negaidīti neuzvar austriešus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmajā dienā Vācija negaidīti neuzvar austriešus
Mihals Dudovičs gūst vārtus pret Kotdivuāru
Foto: IFF

Ja Valmierā un Kocēnos vien šodien sāksies pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīru spēles, tad Itālijas pilsētā Čelano cīņas sākās jau vakar. Par lielāko pārsteigumu kļuva Vācijas spēlēšana neizšķirti ar rangā krietni zemāk esošo Austriju.

Dienas pirmajā spēlē savā starpā sacentās Slovākijas izlase un Kotdivuāra. Afrikāņiem šī bija pirmā spēle vairāk nekā divu gadu laikā. Kā jau to varēja paredzēt, komanda spēli aizvadīja izteikti no aizsardzības, cenšoties bloķēt pēc iespējas vairāk sāncenšu metienu un iespēju robežās mēģinot aizskriet kādā pretuzbrukumā. Bezvārtu neizšķirtu izdevās nosargāt gandrīz trīs minūtes, taču turpinājuma bumbiņas viena pēc otras sāka birt afrikāņu vārtos. Pēc pirmā perioda eiropieši bija guvuši 13 vārtus, pēc diviem periodiem pārsvars bija pieaudzis jau līdz 27:0, bet pēdējā trešdaļā tika iemesti vēl septiņi vārti. Tas deva slovākiem panākumu ar rezultātu 34:0. Neskatoties uz piedzīvoto sagrāvi, Kotdivuāras florbolisti demonstrēja cīņas sparu un bija patiesi priecīgi par saņemto mācību stundu no vienas no vadošajām pasaules florbola valstsvienībām. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Ladislavs Gals, kuram seši vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Ronalds Gašpariks atzīmējās ar vienu rezultatīvu metienu, izdarot arī sešas rezultatīvas piespēles. Laikam nav liels pārsteigums, ka pēc pirmās kvalifikācijas turnīra dienas desmit rezultatīvākie florbolisti ir tieši no Slovākijas valstsvienības.

Izteiktu favorītu statusā laukumā devās arī iepriekšējā čempionāta bronzas medaļnieki čehi, kuri savu kvalifikācijas turnīru uzsāka ar spēli pret Slovēnijas izlasi. Atbalstīt slovēņus Itālijā ieradusies neliela grupiņa fanu, kas visa mača gaitā ļoti juta līdzi saviem favorītiem. Tas gan viņiem daudz nepalīdzēja, jo jau pēc pirmā perioda Čehijas izlase bija iekrājusi 4:0 vadību, otrajā trešdaļā gūstot vēl divus vārtus. Jāpiezīmē, ka 11 minūšu laikā ar hat-trick jeb trim precīziem metieniem atzīmējās talantīgais Matejs Havlašs. Slovēņi nepadevās un trešajā periodā ielaida tikai vienus vārtus, bet komandas labākais spēlētājs, vārtsargs, Tims Luznačs tika galā arī ar nozīmēto soda metienu uz viņa vārtiem. Beigu rezultāts – 7:0 Čehijas izlases labā.

Dienas spraigākā spēle izvērtās starp Vācijas un Austrijas izlasēm, kuru tiesāja latviešu tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Aivars Māliņš. Viss sākās šķietami loģiski, jo pēc desmit spēlētām minūtēm vācieši bija iekrājuši divu vārtu pārsvaru. Lai gan otrā perioda ievadā Niklas Fehtigs vienus vārtus atspēlēja, vāciešiem ātri vien bija atbilde savu trešo vārtu izskatā. Lielisku maču aizvadīja austriešu vārtsargs Timo Tauers, tiekot galā ar 23 pretinieku metieniem. Tikmēr pretējā laukuma pusē austrieši otrā perioda izskaņā pamanījās tikt pie diviem vārtu guvumiem, trešos vārtus iemetot skaitliskajā vairākumā. Kaut arī priekšā bija vēl trešais periods, tajā vācieši nespēja nodemonstrēt savu favorītu statusu un spēle noslēdzās ar neizšķirtu 3:3 rezultātu. Līdz ar to austrieši ir izdarījuši ļoti svarīgu soli, lai pirmo reizi kopš 2008. gada censtos iekļūt pasaules čempionāta finālturnīrā.

Dienas noslēdzošajā spēlē laukuma saimnieki itāļi aizvadīja svarīgu spēli pret Spāniju. Vietējie līdzjutēji gan nebija sanākuši pārāk kuplā skaitā un, iespējams, tas patraucēja komandai paspēkoties par panākumu. Itāļi bija nolēmuši spēlēt fizisku florbolu, uzbrukumā dodoties ar īsām piespēlēm. Tomēr Spānijas izlase ar četriem ātri gūtiem vārtiem lika krietni mainīt mājinieku plānus. Otrajā trešdaļā bija nospēlētas vien 23 sekundes, kad rezultāts kļuva jau 5:0. Vēlāk spāņi guva arī sestos vārtus un tikai spēles izskaņā Itālijas izlase spēja atspēlēt divus vārtus, ar ko gan izrādījās krietni par maz, lai varētu domāt par pozitīvu rezultātu visā spēlē. Spānija bija pārāka ar rezultātu 6:2.

EUR3 kvalifikācijas turnīra pirmās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
12:00FKotdivuāra - Slovākija0:34
14:30EČehija – Slovēnija7:0
17:00FVācija – Austrija3:3
19:30ESpānija – Itālija6:2

EUR3 kvalifikācijas turnīra otrās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
12:00FVācija – Kotdivuāra
14:30ESpānija – Čehija
17:00FAustrija – Slovākija
19:30ESlovēnija – Itālija

E grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Čehija11007:02
2.Spānija11006:22
3.Itālija10012:60
4.Slovēnija10010:7. 0

F grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Slovākija110034:02
2.Vācija10103:31
3.Austrija10103:31
4.Kotdivuāra10010:340