Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Ar spēli pret ukraiņiem florbola izlase TV4 tiešraidē sāks ceļu uz Šveici

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar spēli pret ukraiņiem florbola izlase TV4 tiešraidē sāks ceļu uz Šveici
Foto: Floorball.lv

Šovakar pulksten 19:30 Valmieras Olimpiskajā centrā Latvijas vīriešu florbola valstsvienība uzsāks cīņu par iekļūšanu 2022. gada pasaules čempionāta finālturnīrā. Latvijas izlases pirmie pretinieki būs Ukrainas valstsvienība. Spēle tiks translēta kanālā TV4.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs tiks aizvadīts pēc nedaudz mainītiem spēles noteikumiem, paredzot spēles ilgumu 3x15 minūtes, vienlaikus arī spēlei pieteikto florbolistu skaits ir mazāks. Tam gan nevajadzētu radīt lielas grūtības Latvijas izlasei, lai sasniegtu minimālo uzdevumu grupu turnīrā, ieņemot vismaz otro vietu. Bez Ukrainas latviešiem vēl gaidāmas spēles ar Islandes un Dānijas izlasēm. Izcīnot pirmo vietu šajā grupā, automātiski tiktu nodrošināta ceļazīme uz finālturnīru Šveicē. Gadījumā, ja grupā tiks ieņemta otrā vieta, tad ļoti svarīga būs spēle turnīra pēdējā dienā, kad par pēdējo atlikušo ceļazīmi uz finālturnīru būs jāspēkojas ar pretējās grupas (Somija, Igaunija, Nīderlande, Lielbritānija) otro labāko komandu.

Kvalifikācijas turnīram Latvijas izlases treneru korpuss pieteicis atļautos 17 spēlētājus. Salīdzinot ar pērn decembrī notikušo pasaules čempionātu, izlases rindās iekļauti divi jauni florbolisti – Daniels Jānis Anis, kurš šo sezonu aizvadīja Šveices spēcīgākajā līgā, pārstāvot “UHC Uster”. Otrs florbolists ir talantīgais Gustavs Griezītis no Liepājas “Kuršiem”. Paredzams, ka līdera lomas uzņemsies tie paši florbolisti, kas to darījuši jau pēdējos gados. Bez Aņa sastāvā iekļauti vēl vairāki spēlētāji, kas sezonu aizvadīja ārpus valsts robežām – par izlases līderiem kļuvušie Pēteris Trekše, Rolands Kovaļevskis, Morics Krūmiņš, Jānis Ragovskis – visi sezonu pavadīja Somijā. Jaunajā sezonā uz šo florbola lielvalsti pošas arī Krišjānis Tiltiņš. Salīdzinot ar pasaules čempionātu, šoreiz Latvijas izlases krāsas nepārstāvēs Toms Bitmanis, Ralfs Orste, Aivis Kusiņš un Kārlis Petrovskis.

Pirmie Latvijas izlases pretinieki kvalifikācijas turnīrā būs Ukrainas florbolisti, ar kuriem latvieši līdz šim nūjas ne reizes nav krustojuši. Ukraiņi divas reizes centušies kvalificēties pasaules čempionātam, taču abas reizes bijuši tālu no kārotā sapņa sasniegšanas. Ņemot vērā globālos notikumus pasaulē, skaidrs, ka arī šoreiz sasniegt sportiskos mērķus šai izlasei būs grūti, taču jau pati piedalīšanās sacensībās varētu būt visnotaļ simbolisks notikumus. Ukraiņi līdz šim aizvadījuši deviņas oficiālās spēles, pirmajās astoņās piedzīvojot zaudējumus, bet pēdējā aizvadītajā spēlē, cīnoties 2020. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, ukraiņi tika galā ar Lielbritānijas izlasi, uzvarot ar 8:7. Ļoti iespējams, ka arī šajā kvalifikācijas turnīrā abām izlasēm turnīra pēdējā dienā būs jāaizvada savstarpējais mačs.

Ukrainas izlase kļūs par 23. valstsvienību, ar kuru kaut vienu oficiālo spēli aizvadījusi Latvijas vīriešu valstsvienība.

Latvijas vīriešu izlases spēļu kalendārs kvalifikācijas turnīrā

DatumsLaiksPretinieksRezultāts
25.maijs19:30Ukraina
26.maijs19:30Dānija
27.maijs19:30Islande
28.maijs??:??spēle par vietu

  -3 [+] [-]

, 2022-05-25 14:43, pirms 2 gadiem
Tas mainītais formāts uz 3x15min ir sākums paliekošām izmaiņām spēles noteikumos? Vai vienkārši kvalifikācijas turnīra ātrākai izspēlei, spēlētāju slodzes mazināšanai utt?

     [+] [-]

, 2022-05-25 15:08, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Tas mainītais formāts uz 3x15min ir sākums paliekošām izmaiņām spēles noteikumos? Vai vienkārši kvalifikācijas turnīra ātrākai izspēlei, spēlētāju slodzes mazināšanai utt?
Domāju, ka ar laiku tas būs uz palikšanu. Vasarā gaidāmajās pasaules spēlēs arī būs 3x15 formāts, un cik saprotu, no turienes arī visa tā ideja par 3x15 un 17 spēlētājiem pieteikumā nāk. Pagaidām gan nezinu kā ar šī formāta ieviešanu būs Latvijā.

     [+] [-]

, 2022-05-25 15:15, pirms 2 gadiem
Zaagjis rakstīja: Domāju, ka ar laiku tas būs uz palikšanu. Vasarā gaidāmajās pasaules spēlēs arī būs 3x15 formāts, un cik saprotu, no turienes arī visa tā ideja par 3x15 un 17 spēlētājiem pieteikumā nāk. Pagaidām gan nezinu kā ar šī formāta ieviešanu būs Latvijā.
paldies, nebiju par šo dzirdējis. Dezgan nopietnas izmaiņas. Droši vien vismaz daļēji tie ir arī centieni pielāgoties kādām "Olimpiskajām formāta prasībām", kur diezgan liels uzsvars, lai viss tiek saīsināts utt.

     [+] [-]

, 2022-05-25 15:31, pirms 2 gadiem
Oho, būs ko skatīties

     [+] [-]

, 2022-05-25 15:45, pirms 2 gadiem
Davz rakstīja: Oho, būs ko skatīties
Florbolu ir gruti skatities, loti neintresants sports skatisanas zina, ja pats spele tad vel ok