Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistiem kvalifikācijas svarīgākā spēle, tiešraide TV4

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistiem kvalifikācijas svarīgākā spēle, tiešraide TV4
Latvijas izlase. Foto: IFF Floorball

Principiālo maču pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Liepājā šovakar pulksten 19:00 uzsāks Latvijas valstsvienība. Pretiniekos Vācijas izlase, kas arī turnīru sāka ar panākumu. Spēles tiešraide TV4.

Latvijas izlase vakar pārliecinoši ar rezultātu 29:3 sagrāva Lihtenšteinas valstsvienību. Pārliecinošs sniegums tika demonstrēts uzbrukumā, taču pārlieku liels brāķis bija aizsardzībā, kas lika trīs reizes meklēt bumbiņu savu vārtu tīkliņā, turklāt konkurenti neizmantoja vēl vairākas pietiekami labas vārtu gūšanas iespējas. Ar 7 (1+6) punktu maču izcēlās Jānis Ragovskis, kamēr Rolands Kovaļevskis izcēlās ar pieciem precīziem metieniem. Vienīgais laukuma spēlētājs, kurš vakar palika bez rezultativitātes punktiem bija Krišjānis Tiltiņš.

Vācijas izlase turnīru sāka ar pārliecinošu 16:1 uzvaru pār Islandi. Spēles pirmajā pusē gan vāciešiem nebūt neizdevās iekrāt tik solīdu pārsvaru un vienīgi uz cīņas beigu daļu, kad konkurenti bija manāmi paguruši, rezultāts strauji auga favorītu labā. Pēc mūsu treneru novērojumiem vācieši bija izveidojuši vienu iespaidīgu piecnieku, kas veidoja lieliskas kombinācijas, kamēr pārējie virknējumi darbojās diezgan individuāli. Ar sešiem vārtu guvumiem tajā spēlē izcēlās Mihels Voke, kurš par sevi lika runāt iepriekšējā pasaules čempionāta finālturnīrā, cīnoties par turnīra rezultatīvākā spēlētāja balvu.

Latvijas un Vācijas izlases vēsturiski nūjas krustojušas ne reizi vien, tostarp iepriekšējā pasaules čempionātā Cīrihē sacenšoties pat divas reizes. Grupu turnīrā latvieši piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 4:6, bet vēlāk turnīrs saveda komandas kopā arī izslēgšanas cīņās, kad latviešiem padevās salds revanšs ar rezultātu 8:3. Kopumā pasaules čempionātu kvalifikācijās un finālturnīros izlases savā starpā tikušās deviņas reizes, no kurām piecās pārāki bijuši latvieši, bet četrās – konkurenti. Sevišķi sāpīgi izrādījās zaudējums 2012. gada pasaules čempionātā Šveicē, kad latvieši bija tikuši galā ar čehiem, beidzot pietuvojoties pusfinālam, taču pēc vienas atpūtas dienas ar 2:4 tika atzīts Vācijas izlases pārākums.Līdzīgā veidā uz vāciešu grābekļa tika uzkāpts 2018. gadā Prāgā, kad mūsu izlase grupu turnīra spēlē tika galā ar laukuma saimniekiem, taču cīņā par pirmo vietu grupā atkal paklupa Vācijas izlases priekšā - 4:5.

Kvalifikācijas turnīros līdz šim komandas spēlējušas tikai vienu reizi un interesanti, ka tas noticis pirms četriem gadiem tieši Liepājā, kad Latvijas valstsvienība triumfēja ar rezultātu 6:1. Rekordists Latvijas izlases spēlēs mačā ar vāciešiem bijis Atis Blinds, kurš iekrājis 8 (2+6) punktus. Savukārt nākamie rezultatīvākie ir pašreizējie izlases dalībnieki Rolands Kovaļevskis (5+1) un Artis Raitums (1+5). Tikmēr pretinieku rindās Janos Brokers bijis rezultatīvākais iekrājot 5 (3+2) punktus, tikpat iekrājot arī Manuelam Mučam (2+3).

Šovakar spēles sākums pulksten 19:00 un spēles uzvarētājs praktiski būs nodrošinājuši uzvaru apakšgrupā, tādējādi iekļūstot pasaules čempionāta finālturnīrā. Tikmēr šīs spēles zaudētājiem, visticamāk, sestdien gaidāma izšķirošā spēle ar Francijas vai Nīderlandes izlasēm, lai iegūtu biļetes uz finālturnīru.

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
31.0119:00Latvija - Lihtenšteina29:3
01.0219:00Latvija - Vācija
02.0219:00Latvija - Islande