Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Nervozā cīņā Razma nodrošina iekļūšanu otrajā kārtā un dueli pret Andersonu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nervozā cīņā Razma nodrošina iekļūšanu otrajā kārtā un dueli pret Andersonu
Madars Razma. Foto: Picture Alliance/Scanpix

Šodien otro reizi karjerā PDC pasaules čempionāta otrajā kārtā iekļuva latvietis Madars Razma, kurš nervozā cīņā, pārņemot spēles grožus savā labā trešā seta otrajā pusē, ar 3-1 apspēlēja turnīra debitantu, indieti Prakašu Dživu. Pēc četrām dienām Razma otrajā kārtā spēkosies pret divkārtējo turnīra čempionu Andersonu.

• Tikai otro reizi pasaules čempionāta šautriņu mešanā otrajā kārtā iekļuvis labākais Latvijas šautriņu metējs Madars Razma, kurš šodien nemaz tik vieglā cīņā četros setos ar 3-1 apspēlēja turnīra debitantu Prakašu Dživu.

• Īpaši nervozi cīņa ritēja līdz trešā seta vidum, labāk spēlējot indietim. Pirmajā setā Dživa nonāca vadībā ar 2:0, taču vēlāk netrāpīja sešas šautras dubultajā sektorā, to izmantojot Razmam. Viņš, lai arī netrāpījās septiņus no pirmajiem astoņiem piegājieniem dubultajos, prata pirmo setu novest līdz uzvarai.

• Arī otrajā setā tika spēlēti maksimālie pieci legi, taču šoreiz jau izdevību to noslēgt savā labā nespēja izmantot Razma, netrāpot vienīgo metienu dubultajā 18. Dživa ar precīzu metienu dubultajā 20 panāca neizšķirtu.

• Pie tam, Dživa arī pārliecinošāk sāka trešo setu, divas reizes nobreikojot Razmu un nonākot 2:1 vadībā. Tas gan kļuva par lūzuma brīdi visā spēlē. Latvietis sāka trāpīt sev tīkamajā trīskāršajā 19 sektorā, tādējādi atgūstot kontroli pār spēli.

• Aizvadot labāko legu visā spēlē, viņš prata svarīgo trešo setu novest līdz uzvarai, bet ceturtajā Razma jau dominēja, neļaujot pretiniekam uzvarēt ne legā.

• Visā spēlē tikai vienu reizi tika mesti maksimālie 180 punkti – to vienīgo reizi izdevās paveikt Razmam.

• Par ne tik kvalitatīvo spēli liecina arī vidējie punkti – Razma maču noslēdza ar mestiem 89.30 punktiem gājienā, bet Dživa ar 86.19 punktiem.

• Pateicoties uzlabotam sniegumam mača otrajā daļā, Razma bija labāks arī precizitātē dubultajos. Latvietis precīzi meta 11 no 28 iespējām (39.29%), kamēr pretinieks izmantoja septiņas no 20 iespējām (35%).

• Ar iekļūšanu otrajā kārtā Razma nopelnījis 15 tūkstošus sterliņu mārciņu, kā arī aizstāvējis pirms diviem gadiem iespēto, kad arī viņš aizspēlējās līdz otrajai kārtai.

• Otrajā kārtā Razma pēc četrām dienām, 22. decembrī, vakar sesijā spēkosies pret divkārtējo turnīra uzvarētāju skotu Geriju Andersonu. Abi pasaules čempionāta otrajā kārtā spēkojušies jau pirms diviem gadiem, kad uzvarēja pieredzējušais skots.

Madara Razmas mači PDC Pasaules čempionātos

GadsKārtaPretinieksRezultāts
2023.1.Prakašs Dživa3-1
2.Gerijs Andersons22.12 21:00
2022.1.Stīvs Lenons1-3
2021.1.Toru Suzuki3-0
2.Gerijs Andersons1-3
2020.1.Harijs Vords2-3

  +1 [+] [-]

, 2022-12-18 15:46, pirms gada
Labs, lai veicās tālāk!

     [+] [-]

, 2022-12-18 16:19, pirms gada
Atkal Andersons!

     [+] [-]

, 2022-12-18 17:49, pirms gada
Ceru, ka iesildīšanās beigusies un tālāk būs mazs pārsteigums. Skatīs, kā kuram tur ies.