Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Šautrās būs jauns čempions: Razmu uzvarējušais Smits noliek savas pilnvaras

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šautrās būs jauns čempions: Razmu uzvarējušais Smits noliek savas pilnvaras
Maikls Smits. Foto: PDC

Vakar 2024. gada pasaules čempionātā šautriņu mešanā noskaidrojās, ka tajā būs jauns čempions. Esošais titula īpašnieks Maikls Smits astotdaļfinālā nespēja atrast precizitāti dubultajā sektorā un ar 0-4 piekāpās tautietim Krisam Dobijam. Labāko astotnieku sasniedza arī trīskārtējais turnīra uzvarētājs Maikls van Gervens.

2024. gada pasaules čempionātā šautriņu mešanā būs jauns čempions, jo astotdaļfinālā no tālākās cīņas izstājās esošais titula ieguvējs Maikls Smits. Viņu četros setos ar 4-0 sakāva Kriss Dobijs, kurš tādējādi otro gadu pēc kārtas sasniedzis pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Pusfinālā viņš karjeras laikā vēl nav spēlējis.

Lai arī rezultativitāte abiem bija līdzīga (Smitam 102.47 punkti gājienā, Dobijam 102.43), galvenā atšķirība bija manāma precizitātē dubultajos. Smitam bija vien 12 iespējas legus pabeigt savā labā, no kā izmantotas tika vien četras reizes. Dobijs precīzi meta 12 noslēgumos 23 mēģinājumos.

Sīvākā cīņa par uzvaru setā noritēja otrajā, kurā bija nepieciešami visi pieci legi. Tajā Dobijs, realizējot 57 noslēguma kombināciju, panāca sev 2-0, bet pēcāk ļāva Smitam uzvarēt vairs tikai vienā legā. Par iekļūšanu pusfinālā anglis spēkosies pret Roba Krosa un Džonija Kleitona pāra uzvarētāju.

Ceturtdaļfinālu pārliecinoši sasniedza trīskārtējais čempions Maikls van Gervens, kurš ar 4-0 uzvaru apstādināja šautru sociālo tīklu zvaigzni Stīvenu Bantingu. Pirmajos divos setos Van Gervens uzvarēja izšķirošajā piektajā setā, bet pēcāk nākamajos divos setos viņš trīs reizes nobreikoja Bantingu pie viņa sāktajiem legiem, novedot spēli līdz drošai uzvarai. Par vietu pusfinālā Van Gervens cīnīsies pret Skota Viljamsa un Deimona Hetas pāra uzvarētāju.

Pasaules čempionāts šautriņu mešanā gaidāms līdz nākamā gada 3. janvārim. No divus ar pusi miljonu sterliņu mārciņu balvu fonda 500 tūkstoši pienāksies čempionam. Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma sacensības noslēdza trešajā kārtā, nopelnot 25 tūkstošus.

PDC pasaules čempionāta 3. kārtas pāri

PārisRez.PārisRez.
Skots Viljamss - Martins Šindlers4-3Deivs Čiznals - Gabriels Klemenss4-1
Robs Kross - Džefrijs de Grāfs4-2Mets Kempbels - Lūks Liters1-4
Maikls van Gervens - Ričards Vēnstra4-0Maikls Smits - Madars Razma4-1
Florians Hempels - Stīvens Bantings0-4Džo Kalens - Raiens Serls4-2
Ross Smits - Kriss Dobijs2-4Gervins Praiss - Brendans Dolans2-4
Lūks Hamfrīss - Rikardo Pietrečko4-3Rikijs Evanss - Derils Gernijs2-4
Deimons Heta - Berijs van Pērs4-3Džonijs Kleitons - Kšištofs Ratajskis4-2
Džims Viljamss - Reimonds van Bārnevelds1-4Boriss Krčmars - Gerijs Andersons1-4

PDC pasaules čempionāta 1/8 fināla pāri

PārisRez.PārisRez.
Maikls van Gervens - Stīvens Bantings4-0Maikls Smits - Kriss Dobijs0-4
Derils Gērnijs - Deivs ČiznalsLūks Hamfrīss - Džo Kalens
Robs Kross - Džonijs KleitonsLūks Liters - Reimonds van Bārnevelds
Brendans Dolans - Gerijs AndersonsSkots Viljamss - Deimons Heta

     [+] [-]

, 2023-12-30 13:51, pirms 4 mēnešiem
Šādu Smitu Madaram vajadzēja uzvarēt. Jāpastrādā psiholoģiski, lai tiktu nākamajā līmenī, jo Smits Madaru uzvarēja tikai tāpēc, ka bija lielāka pārliecība par sevi.