Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

No PČ šautriņu mešanā izstājas arī 2021. gada čempions Praiss

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

No PČ šautriņu mešanā izstājas arī 2021. gada čempions Praiss
Gervins Praiss. Foto: imago images/Pro Sports Images/Scanpix

Ceturtdienu no PDC rīkotā pasaules čempionāta šautriņu mešanā izstājās 2021. gada čempions Gervins Praiss, kurš trešās kārtas mačā ar 2-4 piekāpās Ziemeļīrijas šautriņu metējam Brendanam Dolanam.

No 2024. gada PDC rīkotā pasaules čempionāta šautriņu mešanā izstājies 2021. gada čempions Gervins Praiss, kurš trešajā kārtā ar 2-4 piekāpās Brendanam Dolanam. Ziemeļīrijas šautriņu metējam nu ir iespēja atkārtot 2019. gadā iespēto rezultātu, kad viņš turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā - tālāk pasaules čempionātā viņš nav aizkļuvis. Gervins Praiss jau otro gadu pēc kārtas necīnās par pasaules čempiona godu - pirms gada viņš tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā zaudēja vācietim Gabrielam Klemensam.

Par izšķirošo šajā spēlē kļuva spēlētāju atšķirīgā precizitāte dubultajos sektoros - Praiss no 37 mēģinājumiem trāpīja tikai 14 (37.84%), kamēr Dolans iespēja augstvērtīgo 50% precizitāti noslēgumos (13/26). Praiss savus divus uzvarētos setos uzvarēja pārliecinoši (3:1, 3:0), bet visos četros zaudētajos setos zaudēja pēdējā, piektajā legā. Dolans par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies pret Borisa Krčmara un Gerija Andersona pāra uzvarētāju.

Citā spēlē viens no turnīra favorītiem, Lūks Hamfrīss, nopietni pasvīda cīņā pret vācieti Rikardo Pietrečko, uzvarot izšķirošajā septītajā setā (4-3). Vācietis pēc zaudētā pirmā seta uzvarēja nākamajos trijos pēc kārtas, pēc kā atspēlēšanos veica Hamfrīss, trīs setu laikā ļaujot Pietrečko uzvarēt trijos legos. Par vietu ceturtdaļfinālā ranga trešais numurs spēkosies pret Džo Kalenu.

Šodien ar pēdējām spēlēm noslēgsies trešās kārtas spēles, kā arī sāksies pirmie astotdaļfināla mači. Kā pirmie ceturtās kārtas cīņas aizvadīs Maikls van Gervens pret Stīvenu Bantingu un esošais čempions Maikls Smits pret Krisu Dobiju. Jāatgādina, ka Smits trešās kārtas spēlē ar 4-1 pieveica latvieti Madaru Razmu.

Pasaules čempionāts šautriņu mešanā ilgst līdz 3. janvārim. Uzvarētājs nopelnīs 500 tūkstošus sterliņu mārciņu no kopējā divus ar pusi miljonu vērtā naudas balvu fonda.

PDC pasaules čempionāta 3. kārtas pāri

PārisRez.PārisRez.
Skots Viljamss - Martins Šindlers4-3Deivs Čiznals - Gabriels Klemenss4-1
Robs Kross - Džefrijs de Grāfs4-2Mets Kempbels - Lūks Liters1-4
Maikls van Gervens - Ričards Vēnstra4-0Maikls Smits - Madars Razma4-1
Florians Hempels - Stīvens Bantings0-4Džo Kalens - Raiens Serls4-2
Ross Smits - Kriss Dobijs2-4Gervins Praiss - Brendans Dolans2-4
Lūks Hamfrīss - Rikardo Pietrečko4-3Rikijs Evanss - Derils Gernijs2-4
Deimons Heta - Berijs van PērsDžonijs Kleitons - Kšištofs Ratajskis
Džims Viljamss - Reimonds van BārneveldsBoriss Krčmars - Gerijs Andersons

PDC pasaules čempionāta 1/8 fināla pāri

PārisPāris
Maikls van Gervens - Stīvens BantingsMaikls Smits - Kriss Dobijs
Derils Gērnijs - Deivs ČiznalsLūks Hamfrīss - Džo Kalens
Robs Kross - Kleitons/RatajskisLūks Liters - Van Bārnevelds/Dž.Viljamss
Brendans Dolans - Krčmars/AndersonsSkots Viljamss - Van Pērs/Heta

     [+] [-]

, 2023-12-29 11:01, pirms 4 mēnešiem
Es jau pēc uzraksta nodomāju, ka traumas dēļ 🫢