Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Pusaudzis Litlers pēc PČ fināla sasniegšanas izstumj Razmu no ranga top32

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pusaudzis Litlers pēc PČ fināla sasniegšanas izstumj Razmu no ranga top32
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Vakar ar Lūka Hamfrīsa triumfu noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts šautriņu mešanā. Anglis ir arī ranga līderis, bet finālists, 16 gadus vecais Lūks Litlers, veicis strauju kāpumu, šobrīd ieņemot 31. vietu un no labāko 32 vidus izstumjot latvieti Madaru Razmu. Viņš šobrīd ir 33. vietā.

Trešdienas jeb 3. janvāra vakarā ar jaunā ranga pirmā numura Lūka Hamfrīsa pirmo titulu noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts šautriņu mešanā.

Tajā pirmo reizi karjerā kā izsētais bija Madars Razma, kurš turklāt pirmo reizi karjerā sasniedza turnīra trešo kārtu un kopumā nopelnīja 25 tūkstošus sterliņu mārciņu. Otrajā kārtā Razma ar 3-1 apspēlēja beļģi Maiku de Dekeru, bet trešajā kārtā ar 1-4 piekāpās 2023. gada pasaules čempionam Maiklam Smitam.

Ar tikšanu trešajā kārtā Razma būtu saglabājis ranga 32. vietu, ja vien līdz finālam nebūtu aizspēlējies šī turnīra lielākā pārsteiguma autors - 16 gadus vecais anglis Lūks Litlers. 200 tūkstošu sterliņu mārciņu nopelnīšana ļāvusi Litleram veikt strauju lēcienu rangā, paceļoties uz augsto 31. vietu. Razma šobrīd ir 33. vietā jeb uzreiz aiz labāko 32 šautriņu metēju vidus.

Jaunajā rangā otro vietu ieņem Maikls van Gervens, trešo Maikls Smits, bet ceturto pozīciju neveiksmīgi pasaules čempionātu aizvadījušais Neitans Aspinals. Turpat ir vēl viens agri izstājušais Gervins Praiss, bet šī pasaules čempionāta pusfinālists Robs Kross ticis līdz sestajai vietai.

Nākamais TV turnīrs gaidāms no 2. līdz 4. februārim, kad norisināsies ''Masters'' turnīrs. 1. februārī sāksies Premjerlīga, bet ikgadējais ''UK Open'', kas ierasti kļūst par Razmas pirmo kalendārā gada TV turnīru, gaidāms no 1. līdz 3. martam.

Izmantotie resursi:
https://www.pdc.tv/order-of-merit/p...