Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izstrādāt kārtība finanšu piesaistei izlasēm

Andrejs Siliņš

Finansējuma saņemšanas kārtību jauniešu, junioru un pieaugušo valsts izlašu dalības nodrošināšanai Eiropas un pasaules mēroga sporta sacensībās turpmāk regulēs šodien Ministru kabineta (MK) sēdē apstiprinātie Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātie MK noteikumi.

"Kārtība, kādā valsts finansiāli nodrošina valsts izlases komandu sporta spēlēs sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu un Olimpisko spēļu atlases turnīros un finālsacensībās" noteikumi paredz, ka valsts finansējumu var saņemt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzītas sporta spēļu federācijas.

Lai arī prioritāri valsts finansējums joprojām paredzēts basketbola, futbola, handbola, hokeja un volejbola valsts izlasēm, attiecīgi, Latvijas Basketbola federācijai, Latvijas Futbola federācijai, Latvijas Handbola federācijai, Latvijas Hokeja federācijai un Latvijas Volejbola federācijai, šodien apstiprinātie MK noteikumi nosaka, ka pārējām sporta spēļu federāciju valsts izlasēm finansējums sastāda ne mazāk kā desmit procentus no valsts finansējuma.

Noteikumos norādīts, ka ik gadu sporta spēļu federācijām pieejamo valsts finansējuma apmēru nosaka pēc kārtējā gada valsts budžeta likuma apstiprināšanas.

Noteikumu projekts izstrādāts sadarbībā ar biedrību „Latvijas Olimpiskā komiteja” un biedrību „Latvijas Sporta federāciju padome”.

Informāciju sagatavoja
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa