Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK un LSFP pret AM lēmumu likvidēt NBS sporta klubu

Andrejs Siliņš

LOK un LSFP pret AM lēmumu likvidēt NBS sporta klubu
NBS šaušanas izlase
Foto: www.saufed.lv

2. septembrī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) nosūtīja sašutuma pilnu vēstuli aizsardzības ministram Imantam Lieģim, kurā asi iestājas pret augustā pieņemto lēmumu likvidēt sporta sabiedrībā augsti novērtēto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sporta klubu.

LOK un LSFP prezidenti Aldons Vrubļevskis un Andris Kalniņš uzskata, ka NBS Sporta kluba likvidēšana atstās negatīvu iespaidu uz karavīru fizisko sagatavotību un ietekmēs viņu tiešo pienākumu veikšanu arī Starptautiskajās misijās, kā arī izjauks līdz šim valstī sekmīgi eksistējošu sporta sistēmu.

Šobrīd NBS Sporta kluba galvenais pienākums ir karavīru fiziskā sagatavošana atbilstoši Sporta likumam, kā arī jāatbalsta valsts labāko sportistu – karavīru treniņu un sacensību iespējas.

Abu sporta organizāciju prezidenti ir sarūgtināti, ka Latvija grasās kļūt par vienīgo NATO valsti, kuras bruņotajos spēkos nav Sporta kluba un netiek atbalstīts sports, lai gan līdz šim Latvijas bruņoto spēku pārstāvji regulāri papildinājuši Olimpiskās komandas dalībnieku rindas un pārstāvējuši Latviju Olimpiskajās spēlēs, Pasaules un Eiropas čempionātos. Starp NBS karavīriem labi zināmi tādi atlēti kā Jeļena Prokopčuka, Aigars Fadejevs, Jeļena Rubļevska, Vadims Vasiļevskis, Mārtiņš Rubenis, Deniss Čerkovskis, Madara Līduma, Staņislavs Olijars un citi.

„Latvija jau pašlaik ir vienīgā Eiropas Savienības valsts, kuras galvaspilsētā nav atbilstoša vieglatlētikas stadiona. Kļūstam arvien unikālāki?!”, jautāts aizsardzības ministram nosūtītajā vēstulē.

Vēstules autori vērš ministra uzmanību arī uz AM izcilo bezsaimnieciskuma piemēru saistībā ar tās īpašumā esošo Nacionālo sporta bāzi Krustabaznīcas ielā 9b.

“Krustabaznīcas ielā, puspabeigti stāv moderns 50-metru peldbaseins, šautuve, trenažieru komplekss un paukošanas zāle. Tikai nedaudz pūļu, un tie varētu kalpot NBS karavīru un Latvijas iedzīvotāju sporta aktivitātēm. Šo objektu nepabeigšana un nepieejamība varētu būt izcils bezsaimnieciskuma piemērs, kas lieku reizi demonstrētu Latvijas valsts varas nespēju nodrošināt pēctecību un pārmantojamību valstiski svarīgu projektu realizācijā,” teikts vēstulē.

Vrubļevskis un Kalniņš aicina ministru nodrošināt Aizsardzības ministrijas darbību atbilstoši spēkā esošajai Latvijas likumdošanai un nelikvidēt sekmīgo un sporta sabiedrībā autoritatīvo NBS Sporta klubu.

Vēstules kopijas nosūtītas arī Valsts prezidentam, valsts bruņotā spēka augstākajam vadonim Valdim Zatleram, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājam Dzintaram Ābiķim, Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājam Einaram Repšem un izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei.

Informāciju sagatavoja
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste
Ilze Āķe-Vīksne

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja