Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Roge plāno atstāt SOK prezidenta amatu

Jānis Celmiņš

Roge plāno atstāt SOK prezidenta amatu
Žaks Roge
Foto: AFP/Scanpix

Pēc 12 gadu darba Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amatu plāno atstāt Žaks Roge, vēsta ārvalstu mediji.

Roge ir astotais Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents un viņa pilnvaru termiņš noslēgsies šīs gada septembrī. Viņš jau paspējis paust cerību, ka viņa pēctecis turpinās viņa iesākto darbu. "Es pametīšu SOK pēc vēlēšanām septembrī," atklāj ilggadējais prezidents. "Varētu palikt kā komitejas loceklis vēl desmit gadus, bet tas ir pārāk garš ceļš. Domāju, ka jaunajam prezidentam labāk neatrasties blakus iepriekšējam vadītājam."

Laikā, kad Roge vadījis SOK olimpiskās spēles kļuvušas par komerciāli izdevīgu pasākumu. „Visas olimpiskās spēles sākot ar Soltleiksitiju un beidzot ar Londonu bijušas noorganizētas augstākajā līmenī, taču tas ir komandas nopelns, ne mans. Pēc katrām olimpiskajām spēlēm es varēju teikt, ka tās bija vislabākās,” pauž Roge.

Prezidents atzīst, ka bijis priviliģēts vadīt pasaules lielāko un ietekmīgāko sporta organizāciju… "Tā ir liela privilēģija, ja mīli sportu tā, kā es. Tas dod līdzekļus piepildīt sporta sapņus," saka Žaks Roge. "Domāju, kas esmu izdarījis pietiekami: esmu nopietni cīnījies pret dopingu, ieviesu jaunatnes olimpiskās spēles, sportistus izvirzīju sabiedrības uzmanības priekšplānā. Ļoti labi padarīts darbs."

Prezidents atklāj, ka amata pildīšanas laikā sāpīgākais brīdis viņam bija, kad 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs gāja bojā gruzīņu kamaniņu braucējs Nodars Kumaritašvili. "Tas bija skumjš moments, šoks un sāpīga problēma, ar kuru bija jātiek galā..." Savukārt vislabāk viņam patika piedalīties olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijās. "Tie bija paši līksmākie gadījumi, jo es redzēju sapņus un gaidas, kas atspoguļojās sportistu sejās," atceras SOK prezidents Roge.

2001. gada 16. jūlijā Žaks Roge tika ievēlēts par SOK prezidentu. Viņš ir Huana Antonio Samaranča pēctecis, kurš bija SOK prezidents kopš 1980. gada. Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs Roge kļuva par pirmo SOK prezidentu, kurš apmeties olimpiskajā ciematā. To viņš darīja, lai pietuvinātos sportistiem.

Izmantotie resursi:
AFP
Yahoo! Sports - Sports News, Scores, Rumors,...