Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Uz otro Eiropas spēļu rīkošanu ir jau septiņas pretendentes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Uz otro Eiropas spēļu rīkošanu ir jau septiņas pretendentes
Mākslas vingrošana pirmajās Eiropas spēlēs
Foto: azertag.az

Eiropas Olimpiskās komitejas prezidents Patriks Hīkijs ir apmierināts ar pirmajām Eiropas spēlēm. Šo sacensību sekmīgā norise liek sarosīties nacionālajām federācijām, lai savas kontinentālās meistarsacīkstes aizvadītu Eiropas spēļu ietvaros. Palielinājies arī pretendentu skaits uz otro spēļu rīkošanu 2019. gadā.

"Kopumā esam ļoti apmierināti ar Baku spēlēm. Vieglatlētikā un peldēšanā mēs nedabūjām labāko, taču citos sporta veidos mums ir arī Eiropas čempioni un olimpiskie čempioni," norāda Eiropas Olimpiskās komitejas prezidents Patriks Hīkijs. Eiropas sporta federācijām jābūt gatavām savus plānus organizēt, tā lai 2019. gada Eiropas spēlēs varētu aizvadīt savus Eiropas čempionātus. Atsevišķas federācijas jau izteikušas gatavību šajā virzienā strādāt.

Dažas dienas pirms pirmajām spēlēm Nīderlande attiecās no otro spēļu rīkošana goda, jo nevarēja sarūpēt nepieciešamo budžetu. Varbūt tas ir pat labi, jo Nīderlandes plāni bija krietni pieticīgāki, salīdzinot ar Azerbaidžānas vērienu. "Nīderlandes atteikšanās aktivizēja runas par to šo spēļu apšaubāmo nākotni, tomēr pirmās Eiropas spēles attaisnoja visas cerības un paaugstināja daudzu valstu interesi par šo spēļu organizēšanu. Iepriekš mums bija sešas kandidātes, tad Nīderlande atteicās, bet tagad ir nākušas klāt vēl divas pretendentes - šobrīd ir pavisam septiņas kandidātes. Tuvākajā laikā gan nekāda lēmuma nebūs," saka Hīkijs.

Eiropas spēles tiek plānots aizvadīt ik pēc četriem gadiem, tās varētu kļūt par sava veida Eiropas olimpiskajām spēlēm. Piemēram, Āzijas spēles šajā reģionā nereti tiek uzskatīts par svarīgāku turnīru nekā pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
www.reuters.com
www.azertag.az

  +2 [+] [-]

, 2015-06-21 16:41, pirms 9 gadiem
Baltijas valstis sadūšosies un iesniegs kopīgu pieteikumu

     [+] [-]

, 2015-06-21 16:48, pirms 9 gadiem
ikri rakstīja: Baltijas valstis sadūšosies un iesniegs kopīgu pieteikumu
sapņo vien... bet reāli tas nav.

     [+] [-]

, 2015-06-21 17:10, pirms 9 gadiem
Tik labi nepārzinu sporta virtuvi, lai pretendētu uz objektīvu viedokli, bet par pirmajām spēlēm ir sajūta, ka tās galvenokārt bija nepieciešamas
Azerbaidžānai sava tēla spodrināšanai. Vairāk izskatās pēc mākslīgā produkta. Bet lai izdodas!

     [+] [-]

, 2015-06-21 18:40, pirms 9 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tik labi nepārzinu sporta virtuvi, lai pretendētu uz objektīvu viedokli, bet par pirmajām spēlēm ir sajūta, ka tās galvenokārt bija nepieciešamas
Azerbaidžānai sava tēla spodrināšanai. Vairāk izskatās pēc mākslīgā produkta. Bet lai izdodas!
Ja līdz šim tāds pasākums nebija organizēts, tad protams, ka šādas spēles pašlaik vairāk ir priekš ķekša, nevis ar cerību uz augstvērtīgiem rezultātiem. Vai tā būs arī tālāk, tas gan ir jautājums šīs idejas virzītājiem, jo citos reģionos šāda tipa sporta forumi savu vietu ir atraduši un nav pēdējie turnīri.

     [+] [-]

, 2015-06-21 20:23, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja līdz šim tāds pasākums nebija organizēts, tad protams, ka šādas spēles pašlaik vairāk ir priekš ķekša, nevis ar cerību uz augstvērtīgiem rezultātiem. Vai tā būs arī tālāk, tas gan ir jautājums šīs idejas virzītājiem, jo citos reģionos šāda tipa sporta forumi savu vietu ir atraduši un nav pēdējie turnīri.
Manuprāt, Eiropai nav tik izteikta identitātes sajūta kā Āzijai vai Āfrikai. Un Eiropas sportā ir ļoti augsts līmenis, tā ka pa lielam atkrīt tā vilinošā sajūta, ka vismaz sava kontinenta ietvaros var pacīnīties par augstu vietu.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-21 20:39, pirms 9 gadiem
Ja būs turpinājums - tad tikai kā jauniešu un Junioru meistarsacīkstes
Lai sokas!