Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

19. decembrī risināsies konkursa "Rīgas Sporta laureāts 2023" ceremonija

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

19. decembrī risināsies konkursa "Rīgas Sporta laureāts 2023" ceremonija
Foto: F64 / sports.riga.lv

Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” otrdien plkst. 19.00 notiks konkursa "Rīgas Sporta laureāts 2023" svinīgais pasākums. Tā laikā sveiks galvaspilsētas labākos sportistus, trenerus, komandas un paziņos gada notikumu sportā, informē Rīgas pašvaldības komunikācijas nodaļa.

“Ņemot vērā, ka aizejošais gads Latvijas un it īpaši Rīgas sporta dzīvē ir bijis daudziem izciliem sasniegumiem bagāts, šogad sporta laureāta pasākuma koncepcijas pamatā ir jēdziens “virsotnes”, apzinoties, ka virsotnes spēj sasniegt tikai stiprākie, neatlaidīgākie un drosmīgākie. Gan Rīgas sportisti, gan arī pati pilsēta gada laikā ne reizi vien sasnieguši “savas virsotnes” – izcīnot augstus sasniegumus starptautiska līmeņa sacensībās, kā arī sadarbībā ar sporta organizācijām nodrošinot pilsētā jaudīgu sporta pasākumu norisi,” stāsta Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” laureātus godinās 10 nominācijās: “Rīgas labākais sportists”, “Rīgas labākā sportiste”, “Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām”, “Rīgas labākā sporta spēļu komanda”, “Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos”, “Uzlecošā zvaigzne sportā”, “Rīgas labākais treneris”, “Gada notikums sportā”, “Par mūža ieguldījumu sportā”.

Apbalvojuma „Rīgas Sporta laureāts 2023” nominācijām ir izvirzīti augstas godalgas izcīnījuši Rīgas sportisti un viņu treneri, sporta spēļu komandas, kā arī skatītāju un dalībnieku plaši apmeklēti sporta notikumi.

Balva nominācijā „Par mūža ieguldījumu sportā” tiks piešķirta Latvijas šaha meistarei, ilggadīgai Rīgas Šaha skolas trenerei Vijai Rožlapai.

Visi laureāti saņems stikla mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotas stikla balvas un Rīgas pašvaldības atzinības un goda rakstus.

Balvu pasniegšanas ceremoniju vadīs sporta žurnālists Dāvids Ernštreits un aktieris Aldis Siliņš.

Apbalvojumu „Rīgas Sporta laureāts” pasniegs jau 11. reizi. Līdz šim to ir ieguvuši galvaspilsētas labākie sportisti, treneri un komandas par teicamiem rezultātiem un augstiem sasniegumiem.

"Rīgas Sporta laureāts", uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2011Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2012Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)
2013Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2014Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jānis Šaltāns (peldēšana)
2015Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Mairis Briedis (bokss)
2016Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Zigismunds Sirmais (šķēpmešana)
2017Aļona Ostapenko (teniss)Mairis Briedis (bokss)
2018Zoja Golubeva (dambrete)Haralds Silovs (ātrslidošana)
2019Sindija Bukša (vieglatlētika)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)
2020--
2021--
2022Kitija Laksa (basketbols)Kristaps Blušs (autosports)

Izmantotie resursi:
Sindija Grāvere / sports.riga.lv