Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

''Grand Swiss'' priekšpēdējā kārtā uzvara Miezim, neizšķirts Meškovam un Rogulei

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Grand Swiss'' priekšpēdējā kārtā uzvara Miezim, neizšķirts Meškovam un Rogulei
Normunds Miezis. Foto no flickr.com/photos/fide

Sestdien Rīgā notiekošā Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) turnīrā "Grand Swiss" priekšpēdējā desmitajā kārtā labus rezultātus uzrādīja mūsu šahisti, Normundam Miezim izcīnot uzvaru, bet Ņikitam Meškovam un Laurai Rogulei savas partijas noslēdzot neizšķirti.

# Desmitā kārta ļoti spēcīga sastāva un prestižā “Grand Swiss” turnīrā salīdzinoša veiksmīga bija Latvijas pārstāvjiem, jo no pieciem mūsu šahistiem zaudēja tikai divi, kamēr divi spēlēja neizšķirti un viens tika pie uzvaras.

# "Open" turnīrā Normunds Miezis (2467), spēlējot ar baltajām figūrām, pārspēja Serbijas lielmeistaru Luku Budisavljeviču ar nedaudz labāku reitingu (2511).

# Veiksmīgu sēriju ar nezaudētām spēlēm turpināja Ņikita Meškovs (2550), kurš ar baltajām figūrām cīnījās neizšķirti ar Indijas šahistu Baskaranu Adhibanu (2672).

# Tikmēr pēc trim neizšķirtiem zaudējumu piedzīvoja Arturs Neikšāns (2570), kurš atzina Krievijas šahistes Aleksandras Gorjačkinas (2604) pārākumu. Piektdien ar Gorjačkinu neizšķirti spēlēja Meškovs.

# Tikmēr no līderiem Francijas šahists Maksims Vašjērs-Lagravs (2763) vienojās par neizšķirtu ar amerikāni Fabiāno Karuanu (2791), bet vēl viens neizšķirts tika fiksēts partijā starp Spāniju pārstāvošo rīdzinieku Alekseju Širovu (2673) un ķīnieti Janji Ju (2704).

# Sieviešu turnīrā Laura Rogule (2289) pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma spēlēja neizšķirti ar 1997.gada Eiropas komandu čempionāta uzvarētāju Skotijas šahisti Ketevanu Arahamiju-Grāntu (2362), kura dzimusi Gruzijā, bet zaudējumu piedzīvoja iepriekšējā kārtā uzvaru izcīnījusī Madara Golsta (2003), kura 37.gājienā padevās Vjetnamā dzimušajai Ungārijas šahistei Thaņai Trangai Hoangai (2385).