Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Sendheigens sakauj Veru un pievienojas UFC vieglākā svara titula kārotājiem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Sendheigens sakauj Veru un pievienojas UFC vieglākā svara titula kārotājiem
Korijs Sendheigens izpilda sitienu pa Marlonu Veru. Foto: Zumapress.com/Scanpix

UFC šovā Sanantonio divu, iespējams, spēcīgākās svara kategorijas reitinga augšgala cīkstoņu duelī uzvaru guvis Korijs Sendheigens (16-4), kurš pēc punktiem sakāva Marlonu Veru (20-8-1).

30 gadus vecais Sendheigens dominēja pilnu piecu raundu garumā, tomēr uzvara pār savu vienaudzi Veru amerikāņa bilancē tiks ierakstīta ir itin neloģisko dalītu tiesnešu lēmumu – divi punktus saskaitīja pārliecinoši par labu Sendheigenam (50-45 un 49-46), bet viena acīs pārāks tomēr bija ekvadorietis (48-47). Izdzirdot tiesneša Hoela Ohedas saskaitīto punktu summu, Sendheigens neslēpa apjukumu, tomēr kļūdains tiesneša lēmums cīņas likteni neizšķīra.

Sendheigenam liels pārsvars piederēja ne tikai oktagonā, bet arī statistikas ailēs, kur izdarītajos sitienos amerikānis bija pārāks ar 187-73. ASV cīkstonis bija aktīvāks visas cīņas garumā, parādīja spēju dažādot savus uzbrukumus un 12 reizes izpildot arī mēģinājumus pārvest cīņu parterā, no kuriem gan veiksmīgi padevās trīs.

Veram līdz ar piedzīvoto sakāvi pārtrūka četru uzvaru sērija. Ekvadoras cīkstonis cīņu sāka krietni lēnākā tempā nekā pretinieks, par ko arī bija spiests samaksāt, jo vēlākajos raundos, kad kļuva aktīvāks, iniciatīvu tā arī vairs neatguva.

Uzvara ļāvusi Sendheigenam ieņemt savu vietu jau tā cieši aizpildītajā UFC vieglākā svara divīzijas piramīdas virsotnē. Maijā savu jostu aizstāvēs čempions Aldžameins Stērlings, kurš tiksies ar karjeru atsākušo bijušo divīzijas karali Henriju Sehudo. Ar rudenī gūto uzvaru pār Pjotru Janu savus argumentus titula vai galvenā pretendenta cīņai izvirzījis Šons O`Melijs, bet pirms divām nedēļām ar dominējošu sniegumu jau pieminēto Janu sakāva Merabs Dvališvili, kuru Sendheigens nolūkojis kā nākamo pretinieku.

“Justos tik pretīgi, ja prasītu titulcīņu pirms Meraba. Merabs ir pilnīgs zvērs, un man ir milzu respekts pret viņu. Gribu to galvenā pretendenta vietu. Merab, tu esi izsalcis – man tev ir kas ēdams, un tas negaršo labi,” pēc uzvaras skatītāju rindās sēdošajam gruzīnam ziņu nodeva Sendheigens.

Amerikāņu cīkstonim tā bija ceturtā uzvara iepriekšējo septiņu cīņu ietvaros un otrā pēc kārtas. Savā karjerā Sendheigens vienreiz cīnījies par vieglākā svara pagaidu titulu, kad pirms diviem gadiem pēc punktiem piekāpās Pjotram Janam. Toreiz gan Sendheigens stājās savainotā Stērlinga vietā īsi pirms paredzētā cīņas datuma.

Uzvaru šonakt izcīnīja arī bijusī UFC čempione Hollija Holma, kura pieveica Janu Santušu. Sanantonio tika paziņots arī par otrā uzvarām bagātākā cīkstoņa (22) organizācijas vēsturē - Donalda "Kovboja" Serones iekļaušanu UFC Slavas zālē.

     [+] [-]

, 2023-03-26 12:18, pirms gada
Santušu

Jana Santos, ex Kuņicka. Portugāļu valodas speciālisti, bļin

Kā tieši uzvarēja Hollija- hvz, žurnālists nezin

     [+] [-]

, 2023-03-26 20:31, pirms gada
Garlaicīgs events,vismaz main card ko redzēju.