Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Miočičs: "Nganū nebūs čempions, līdz es nebūšu beidzis"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Miočičs: "Nganū nebūs čempions, līdz es nebūšu beidzis"
Stipe Miočičs nogāž zemē Fransisu Nganū abu pirmajā duelī. Foto: AFP/Scanpix

Nedēļas nogalē Lasvegasā notiekošajā ''UFC 260'' cīņu vakarā būs vērojams duelis par UFC smagā svara titulu - revanša cīņā tiksies čempions Stipe Miočičs (20-3) un smagsvaru divīzijas reitinga pirmais numurs Fransiss Nganū (15-3). Titula īpašnieks pauda apņēmību atkārtot savu iepriekšējo sasniegumu, savukārt Nganū atklāja, viņaprāt, būtiskāko jautājumu gaidāmajā cīņā.

Abi pirmo savstarpējo cīņu aizvadīja pirms trim gadiem, kad ''UFC 220'' ietvaros Miočičs nosargāja titulu, pārliecinoši pieveicot Nganū pēc punktiem. Kamerūnas cīkstonim tas bija pirmais zaudējums UFC rindās, savukārt amerikānis aizstāvēja sev piederošo čempiona jostu trešo reizi pēc kārtas.

"Esmu efektīvāks, ātrāks. Saka, ka vecam sunim nevar iemācīt jaunus trikus, bet es kļūstu labāks katru dienu,'' par savu formu šobrīd, salīdzinot ar 2018. gadu, izteicās UFC smagsvaru čempions. "Protams, tāpat ir arī Nganū - viņš joprojām ir jauns, izsalcis un grib iegūt kaut ko, kas pieder man. Par nelaimi viņam, esmu čempions un nevaru to atdot. Viņš nebūs čempions, līdz es nebeigšu karjeru,'' solīja horvātu izcelsmes amerikānis.

38 gadus vecais Miočičs dalījās atmiņās par abu iepriekšējo tikšanās reizi 2018. gada janvārī Bostonā. "Atmosfēra bija elektriska, fani bija traki un tas bija lieliski. Par spriedzi, kas tur bija - cilvēki, protams, grib redzēt nokautu, grib redzēt manu galvu izripojam ārā no būra,'' nosmēja Miočičs. "Atceros, ka viņš nāca man noraut galvu, bet es cīnījos gudri, izturēju vētru un uzvarēju. Nenoliedzami, viņš sit ļoti spēcīgi - pēc pirmā raunda mana seja bija diezgan sadauzīta.''

Jau pirms gada par savu lēmumu pārcelties uz smagsvaru divīziju paziņoja ilggadējais UFC pussmagā svara čempions un viena no MMA sporta lielākajām zvaigznēm - amerikānis Džons Džounss, kura vārds bieži tiek piesaukts arī gaidāmā dueļa sakarā. UFC prezidents Deina Vaits jau iepriekš paziņojis, ka Miočiča - Nganū cīņas uzvarētāju gaida tieši supercīņa ar Džounsu.

''Esmu cīkstonis, nevis menedžeris. Cīnīšos ar to pretinieku, kuru gribēs UFC - šobrīd tas ir Nganū,'' izteicās Miočičs, kurš gan nenoliedza, ka viņam būtu interese nākotnē samēroties spēkiem ar Džounsu, kurš pēc Habiba Nurmagomedova karjeras beigām ieņem pirmo vietu UFC cīkstoņu reitingā neatkarīgi no svara kategorijas [pound-for-pound]. Šajā reitingā iekļauti gan Miočičs, gan Nganū - ASV cīkstonim trešā, bet kamerūnietim - 15. pozīcija.

UFC pound-for-pound cīkstoņu reitings [vīrieši]

V.Cīkstonis (bilance)ValstsTituls/reitings
1.Džons Džounss (26-1)ASV-
2.Kamaru Usmans (18-1)NigērijaPusvidējā svara čempions
3.Stipe Miočičs (20-3)ASVSmagā svara čempions
4.Aleksandrs Volkanovskis (22-1)AustrālijaPusvieglā svara čempions
5.Izraels Adesanja (20-1)JaunzēlandeVidējā svara čempions
6.Dastins Porjē (27-6)ASVVieglā svara reitinga nr. 1
7.Jans Blahovičs (28-8)PolijaPussmagā svara čempions
8.Makss Holovejs (22-6)ASVPusvieglā svara reitinga nr. 1
9.Deivesons Figeiredu (20-1-1)BrazīlijaMušas svara čempions
10.Džastins Geičī (22-3)ASVVieglā svara reitinga nr. 2
11.Roberts Vitakers (22-5)AustrālijaVidējā svara reitinga nr. 1
12.Pjotrs Jans (15-2)KrievijaVieglākā svara reitinga nr. 1
13.Fransiss Nganū (15-3)KamerūnaSmagā svara reitinga nr. 1
14.Aldžemeins Sterlings (20-3)ASVVieglākā svara čempions
15.Konors Makgregors (22-5)ĪrijaVieglā svara reitinga nr. 6

34 gadus vecajam Nganū šī būs otrā UFC titulcīņa karjerā. Kā atzina pats cīkstonis, pirms trim gadiem izjutis lielu pieredzes trūkumu gan cīņu biznesā, gan dueļos ar augstākā līmeņa pretiniekiem. "Atceros, kā jautāju sev - kādas vispār ir sajūtas, cīnoties trīs [titulcīņās - piecus] raundus? Kā vispār gatavojas titulcīņai, kāds ir treniņprocess? Cīņas nedēļā sēdēju viesnīcas numuriņā un domāju, kas būs tālāk - pēc tam. Priekšā bija pilnīgs aklums un nezināju, kas notiks, ne tikai cīkstoņa karjerā, bet dzīvē vispār. Teiksim tā - es to neizbaudīju,'' sajūtās dalījās kamerūnietis, "šo trīs gadu laikā esmu daudz iemācījies."

"Protams, es domāju, ka toreiz uzvarēšu, bet emocionālā ziņā kaut kas nebija kārtībā. Nebiju savā īstajā vietā. Pēc tās cīņas paspēru soli atpakaļ un apdomāju, kas nogāja greizi, kā pietrūka un kāpēc radās šie ''aklie punkti''." Nganū arī atklāja, ka vēl ne reizes nav pilnā garumā noskatījies savu un Miočiča cīņu: "Kad cenšos prātā vizualizēt to cīņu, es neatpazīstu to džeku [sevi] - viņš izskatās pēc manis, bet nejūtos tā, it kā tas būtu es. Domāju - ko, pie velna, tas džeks dara? Bet kaut kam tādam kādreiz ir jāiziet cauri."

''Nedomāju, ka tovakar trāpīju kādu tīru sitienu,'' atzina Nganū. Gluži kā abu pirmajā tikšanās reizē, arī šoreiz viens no galvenajiem jautājumiem būs kamerūnieša spēja izturēt cīņas tempu pilnas 25 minūtes, ja tas būs nepieciešams. ''Jā, toreiz tiešām biju ļoti noguris. Bet neviens arī pēc 25 minūtēm neiznāk ārā pilnīgi svaigs. Ko es zinu - esmu daudz strādājis pie savas izturības un ar to saistītām lietām. Nesagaidu, ka 25 minūšu laikā nejutīšos noguris, jo tad kaut kas nebūtu kārtībā. Būšu noguris, bet jautājums ir - cik tālu es varēšu sevi piespiest, vai tālāk kā iepriekšējoreiz?''

''UFC 260'' šovs gaidāms agrā svētdienas rītā pēc Latvijas laika. Stipes Miočiča un Fransisa Nganū divkauja būs vakara galvenā un noslēdzošā cīņa, bet visu main card ar pēdējām piecām vakara cīņām tiešraidē translēs ''Go3'' televīzija.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=zIB...
https://www.youtube.com/watch?v=XKZ...
https://www.ufc.com/rankings

     [+] [-]

, 2021-03-25 05:15, pirms 3 gadiem
Es par Miočič! Tikai tāpēc,ka man ir simpātisks horvātu ugunsdzējs Kanādā.
Statistika liecina,ka neviens smagsvars titulu nav varējis aizstāvēt vairāk par 3 reizēm pēc kārtas. Ja vēl pretendents ir Nganu.. tik dumjš kā bija 1. jau viņš nebūs,patiesībā ir 50:50