Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Santošam kārtējā iespaidīgā uzvara

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Santošam kārtējā iespaidīgā uzvara
Tjagu Santošs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiekošajā cīņu šovā ''UFC Fight Night 145'' piekto uzvaru pēc kārtas izcīnījis brazīlietis Tjagu Santošs (21-6), kurš trešajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Polijas pārstāvi Janu Blahovicu (23-8).

35 gadus vecais Tjagu Santošs [no portugāļu valodas Thiago Santos] pēc pārnākšanas no vidējā svara uz pussmagā svara kategoriju kļuvis par nopietnu pretendentu cīņā par UFC titulu un iemantojis reputāciju kā viens no organizācijas biedējošākajiem nokautu meistariem.

Savu slavu brazīlietim izdevās apliecināt arī šoreiz. Pirmajos divos raundos bija vērojama taktiska cīņa. Tjagu gaidīja iespējas noķert brīdi, kad pretinieks aizmirst par aizsardzību, un mesties pretuzbrukumā, bet Blahovics vairākkārt labi trāpīja Santošam vēderā.

Tomēr trešajā raundā cīņa vairs ilgāk neievilkās. Santošs izpildīja izcilu kombināciju, Blahovics izlaida sitienus ar kreiso un labo roku pa savu galvu un attapās uz astoņstūra dēļiem. Brazīliešu cīkstonis ar iesauku ''veseris'' [marreta - no portugāļu val.] metās pretiniekam virsū un apstrādāja poli ar sitieniem, līdz ringa tiesnesis apturēja cīņu.

Šī bija 11. uzvara Tjagu karjerā, kas gūta ar nokautu vai tehnisko nokautu, līdz ar to brazīlietis izvirzījies otrajā vietā šajā rādītājā visā UFC. Pirmo vietu ar 13 uzvarām dala Andersons Silva, Vitors Belforts un Entonijs Džonsons.

Cīņas uzvarētājs nerunāja aplinkus, sakot, kādu cīņu vēlas aizvadīt nākamo. ''Fani pateiks, kuram jābūt nākamajam izaicinātājam. Būšu Lasvegasā un vērošu Džona Džounsa un Entonija Smita cīņu par titulu. Ja uzvarēs Smits, pieveikšu viņu vēlreiz, ja uzvarēs Džounss - uzvarēšu arī viņu.'' Santuss un Smits savulaik mērojās spēkiem vēl kā vidējā svara cīkstoņi, pagājušā gada februārī otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarot brazīlietim.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/2/...