Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Mahačevs dominē un otrajā raundā kļūst par jauno UFC čempionu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Mahačevs dominē un otrajā raundā kļūst par jauno UFC čempionu
Islams Mahačevs un treneris Habibs Nurmagomedovs līkstmo pēc uzvaras. Foto: Reuters/Scanpix

Par jauno UFC vieglā svara divīzijas čempionu šonakt "UFC 280" šova galvenajā cīņā Abū Dabī kļuva Islams Mahačevs, kurš otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Čārlzu Oliveiru. Vieglākā svara titulu tikmēr aizstāvēja Aldžemeins Stērlings, bet lielāko uzvaru karjerā guva Šons O`Melijs.

Islams Mahačevs (23-1) pārtrauca Čārlza Oliveiras (33-9) iespaidīgo 11 uzvaru sēriju, ar panākumu sasniedzot šo pašu atzīmi un ar pārliecinošu sniegumu karjeras pirmajā UFC titulcīņā kļūstot par čempionu.

• Cīņas ievads veiksmīgāks padevās vietējās publikas favorītam. Mērķi atrada Mahačeva sitiens pirmajā minūtē, bet vēlāk izdevās pretinieku kontrolēt arī parterā.

• Mahačevs neļāva Oliveiram izmantot savas stiprās puses, neitralizējot brazīlieti gan parterā, gan esot pārāks arī stājā. Otrajā raundā Mahačeva sitiens nolika Oliveiru uz lāpstiņām, un, cīņai nonākot uz oktagona dēļiem, Mahačevs spēja saņemt tvērienā pretinieka kaklu un piespiest Oliveiru padoties.

• Izcīnīto titulu Mahačevs veltīja mūžībā aizgājušajam Abdulmanapam Nurmagomedovam, UFC leģendas un pašreizējā Mahačeva trenera Habiba tēvam. Jaunais čempions uz nākamo dueli izaicināja pusvieglā svara čempionu un pašreizējo UFC pound-for-pound reitinga līderi Aleksandru Volkanovski.

• Otro reizi UFC vieglākā svara titulu aizstāvēja, iespējams, spēcīgākās UFC divīzijas čempions Aldžemeins Stērlings (22-3), kurš ar tehnisko nokautu otrajā raundā sakāva bijušo jostas īpašnieku Tīdžeju Dilašovu (18-5).

• Abi sāka ļoti aktīvi, bet pretinieka kļūdu izdevās izmantot Stērlingam, pārvedot cīņu parterā – paņēmiena laikā uz brīdi no vietas izgāja Dilašova plecs, un Stērlings to nekavējoties izmantoja. Visu raundu čempions kontrolēja pretinieku parterā un raidīja lērumu sitienu – tiesnesis neiejaucās un ļāva Dilašovam izturēt, ko amerikānis arī izdarīja.

• Ilgi gan bijušajam čempionam turpināt nebija lemts. Plecs lika par sevi manīt arī otrajā raundā, un tā vidū Stērlings ar sitieniem no dominējošās pozīcijas parterā Dilašovu piebeidza. Dilašovs pēc sakāves atklāja, ka pleca savainojumu guvis jau treniņnometnes sākumā un uzteica savu pretinieku.

• Lielāko panākumu karjerā guva viena no spilgtākajām jaunajām UFC zvaigznēm Šons O`Melijs (16-1), kurš trīs raundu divkaujā guva uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pret bijušo vieglākā svara divīzijas čempionu Pjotru Janu(16-4).

• Pirmajā raundā O`Melijs veiksmīgi izmantoja savas auguma priekšrocības, ar sitieniem strādājot no distances. Janam gan tā izskaņā izdevās piespiest pretinieku pie žoga un nogāzt zemē.

• Ar pavisam citu agresiju abi iesāka otro raundu. Vispirms vairākus teicamus sitienus pēc kārtas trāpīja O`Melijs, bet, uz brīdi atguvies, pretinieku jau satricināja Jans. Turpinājumā krievu cīkstonis pārņēma iniciatīvu, kontrolējot amerikāni arī parterā.

• Mežonīgā trešajā raundā atkal pretinieku uz slidām ar vairākiem trāpījumiem uzlika O`Melijs, atverot stipri asiņojošu brūci uz pretinieka uzacs. Jans nodemonstrēja savu sīkstumu un neatkāpās, atkal pievēršoties cīņas pārvešanai parterā, kas nodrošināja krievam pārsvaru iepriekš. Noslēgumā tomēr tiesnešu domas nosvērās par labu O`Melijam.

• Aizraujošu cīņu sarūpēja arī Benils Dariušs (22-4-1) un Mateušs Gamrots (22-2). Trīs līdzvērtīgu raundu garumā pārāks izrādījās Dariušs, gūstot uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

• Dariušs veiksmīgi atvairīja Gamrota mēģinājumus pārvest cīņu parterā, bet pats atbildēja ar asākiem un precīzākiem uzbrukumiem stājā, trešajā raundā nosūtot pretinieku arī nokdaunā. Irānā dzimušajam ASV cīkstonim šī bija astotā uzvara pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2022-10-23 00:05, pirms gada
Tiesneši vispār mudaki..atdodot uzvaru o mailejam
Klaunam sterlingam atkal veiksme viņa pusē
Oliveira nekāds šodien

     [+] [-]

, 2022-10-23 00:14, pirms gada
Lai kā patiktu Šons,bet liekas tiesneši vnk ieciklējās uz trešo raundu aizmirstot iepriekšējos
Pats izskatijās pārsteigts

  -4 [+] [-]

, 2022-10-23 00:14, pirms gada
RINALDS94 rakstīja: Tiesneši vispār mudaki..atdodot uzvaru o mailejam
Klaunam sterlingam atkal veiksme viņa pusē
Oliveira nekāds šodien
Nu uz kājām jau O Malley bija labāks. Nu es tur dotu 50/50. Un uz kuru pusi paiet nedaudz, tam arī tiesnesis deva.

Stulbais krievu parpala vinnēja. Brīnos par sporta organizācijām, ka neaizliedz viņiem cīnīties. Vieta tukša nepaliks. Bet nauda jau nesmird.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-23 00:16, pirms gada
GreenBoston#7 rakstīja: Lai kā patiktu Šons,bet liekas tiesneši vnk ieciklējās uz trešo raundu aizmirstot iepriekšējos
Pats izskatijās pārsteigts
Nu bet pirmais nebija vērtējams 100% par labu kādam. 2. Janam, 3. O Malley.

     [+] [-]

, 2022-10-23 00:17, pirms gada
O Islams pret Vilku varētu būt ļoti interesants.

     [+] [-]

, 2022-10-23 00:55, pirms gada
Islams bija pārāks visos aspektos. Lai ar mans favorīts bija Oliveira, tomēr visu cieņu Islamam. Principā jau iepriekš gribētos redzēt Habibs pret Oliveira. Te bija Habibs 2.0. Ar to arī viss ir pateikts ko nozīmē Dagestānas skola. Sterlingam noveicās. Un arī es biju pārliecināts par Jana uzvaru.

  -2 [+] [-]

, 2022-10-23 04:11, pirms gada
Nauda nesmird! #UFC

  -2 [+] [-]

, 2022-10-23 10:28, pirms gada
Mahačs "krasavčiks" žēl ka krievs. Izskatās ka jauna ēra sākusies, ja uz kājām vēl kādam variki ir, tad uz zemes tuvu 0, Oliveira biija tuvākais graplingā.
TJ"ejam respekts par raksturu, bet nu...wtf tev jābūt labākajā formā tajā dienā, nevis invalīdam...aprīlis?Common, 9 aprīlī Sterlingam bija cīņa, mierīgi varēja sataisīt plecu un noteikti viņam būtu nākamā cīņa par čempiontitulu, vnk Sterlings laikam pārāk salds mērķis , lai dabūtu čempiontitulu. Biš rkasturs šoreiz atmeta 3 soļus atpakaļ.
Yans "krasavčiks" žēl ka krievs, jau 2. reizes tiek aplaupīts konkrēti, žēl bet tapēc ka krievs, pohuj ir vairāk. Šouns labs piārists un priekš skatītājiem labaks cīkstonis, bet ļoti daudz "bugu", kurus cerams salabos

     [+] [-]

, 2022-10-23 11:55, pirms gada
Izcils šovs,kura ievads ar sieviešu cīņu bija nekāds. Es arī biju par Oliveiru,taču šovakar viņam nesanāca nekas. Dariušs bija labs. TJ laiks pensijā. Ļoti interesanti kā Mahačs izskatīsies pret topiem

     [+] [-]

, 2022-10-23 11:56, pirms gada
PS Meilijs arī patika,bet kā viņš izskatītos pret labu grepleri....

  -1 [+] [-]

, 2022-10-23 13:16, pirms gada
Labs cīņu šovs, daudz skatāmu cīņu.
Pozitīvi pārsteidza Belals Muhammads, parasti cīņas ar viņa piedalīšanos nav īpaši interesantas, bet šoreiz bija ko redzēt, cerams ka turpinās gatavoties cīņām ar Habiba komandu. Situācija Welterweight divīzijā kļūst vēl interesantāka.

Izskatās, ka zinām nākamo Shevchenko pretinieci, bet es šaubos vai Manon Fiorot varēs izrādīt pienācīgu pretestību Valentīnai.

Dariush vs Gamrot bija OK, gribētos redzēt Dariushu pret kādu no Top 3 džekiem.

Prieks par Sugar Sean, uzvara pelnīta, bet es nebūtu pārsteigts, ja uzvaru atdotu Petram, cīņa bija tuva un līdzīga, 1. raundu varēja dot kā vienam, tā otram, O'Malley izdarīja lielāku skādi pretinieka sejai, tāpēc arī uzvarēja.

Prieks par Sterlingu, gribētu redzēt viņu pret Marlonu Veru, manuprāt O'Malley nav vēl viņam gatavs, Aldžo viņu vnk parterā nomocītu.

No Oliveiras biju gaidījis vairāk, bet nu Islams ir malacis, pagaidām neredzu viņam pretiniekus Lightweight divīzijā, cerams ka notiks cīņa pret Volkanovski.

     [+] [-]

, 2022-11-01 12:26, pirms gada
Nu krievam sāpīgi , jo reāli titulu zaudēja tīri delj tā ka teikdowni bija un tagad zaudēja lai gan titulcīņā viņu mazāk kontrolēja bez “damage” … sviests, šis viens no retajiem kura cīņas interesanti skatīties tajā svarā, omelijs jau nav slikts bet varēja redzēt ka nav vēl gatavs, visi noteikti priecāsies ja aizmainīs uz One