Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Veterāns Edgars ar grūtu uzvaru debitē vieglākā svara kategorijā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Veterāns Edgars ar grūtu uzvaru debitē vieglākā svara kategorijā
Frenkijs Edgars (pa labi) svin uzvaru. Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

Uzvaru savā pirmajā cīņā vieglākā svara divīzijā (61,2 kg) izcīnījis bijušais UFC čempions Frenkijs Edgars (24-8-1), kurš Lasvegasā ''UFC on ESPN 15'' šova galvenajā duelī piecu raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja Pedro Munjozu (18-5).

Pieredzējušais Frenkijs Edgars 38 gadu vecumā izšķīrās par negaidītu soli - savas 15 gadus garās cīkstoņa karjeras laikā pirmo reizi pārcelties uz svara kategoriju līdz 61,2 kilogramiem. Duelī pret brazīlieti Pedro Munjozu amerikānis bukmeikeru vērtējumā nebija favorīts, taču astoņstūrī šādas prognozes apgāza, pierādot, ka ar viņu joprojām ir jārēķinās.

''Pierādīju viņiem [bukmeikeriem] pretējo. Man joprojām vēl ir iekšā. Es parādu, ka arī 38 gadu vecumā varu sacensties ar labākajiem,'' atzina Edgars, kurš pauda apņēmību pacīnīties par iespēju tikt pie titulcīņas jau trešajā svara divīzijā, kurā cīnījies - savulaik amerikāņu veterāns kļuva par UFC vieglā svara čempionu, bet centieni tikt pie pusvieglā svara titula nevainagojās panākumiem.

Cīņa ar piecus gadus jaunāko Munjozu ievilkās pilnu piecu raundu garumā. Edgara priekšrocība pār pretinieku bija ātrums, savukārt Munjozs izdarīja krietni spēcīgākus sitienus - tas brazīlietim deva iniciatīvu pirmajā raundā, taču otrajā labāk klājās amerikānim, kurš izpildīja vairākas teicamas kombinācijas.

Edgaram pārņemot iniciatīvu boksā, Munjozs pamainīja taktiku, arvien vairāk mērķējot spērienus pretinieka ikros, tādējādi apgrūtinot kāju darbību un kustīgumu, kas allaž bijis viens no Edgara galvenajiem trumpjiem. Cīņa punkts punktā ritēja arī ceturtajā un piektajā raundā - pēc 25 aizvadītām minūtēm abi uzstādīja savas svara kategorijas rekordu par visvairāk trāpītajiem sitieniem vienas cīņas ietvaros (301) [significant strikes - no angļu val.], Edgaram izdarot 135, bet Munjozam - 166. Pēdējā raundā Munjozs izlaida spēcīgu pretinieka sitienu ar labo roku, pēc kā nedaudz nogrīļojās, taču pretinieka spiedienu izturēja.

Edgars un Munjozs godam nopelnīja arī 50 tūkstošu dolāru bonusu no UFC par vakara labāko cīņu. Galvenās cīņas uzvarētājam uzslavas veltīja arī UFC prezidents Deina Vaits: "Karjera, kāda viņam ir bijusi, ir neticama. Fakts, ka tādā vecumā viņš var cīnīties tā, kā to tikko darīja, visi tie kari, kam viņš gājis cauri - jā, teikšu, ka šovakar viņš izskatījās sasodīti labi.''

''UFC on ESPN 15'' rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Frankie EdgarPedro MunhozDecision (split)5 (5:00)
2.Mike RodriguezMarcin PrachnioKO (elbow and punches)1 (2:17)
3.Joe SoleckiAustin HubbardSubmission (rear-naked choke)1 (3:51)
4.Shana DobsonMariya AgapovaTKO (punches)2 (1:38)
5.Daniel RodriguezDwight GrantKO (punches)1 (2:24)
6.Amanda LemosMizuki InoueDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Jordan WrightIsaac VillanuevaTKO (doctor stoppage)1 (1:31)
8.Matthew SemelsbergerCarlton MinusDecision (unanimous)3 (5:00)
9.Trevin JonesTimur ValievTKO (punches)2 (1:59)

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...