Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Kiesa dominē greplingā un cīņu salā pagarina savu uzvaru sēriju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Kiesa dominē greplingā un cīņu salā pagarina savu uzvaru sēriju
Maikls Kiesa. Foto: AP/Scanpix

UFC cīņu salā Abū Dabī aizvadīts otrais cīņu vakars 2021. gadā. Tā galvenajā cīņā divu pusvidējā svara cīkstoņu duelī pārāks bija Maikls Kiesa (18-4), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakaujot Nīlu Magniju (24-8).

33 gadus vecais Maikls Kiesa lielāko daļu savas karjeras bija pavadījis vieglā svara kategorijā, bet savas iepriekšējās četras cīņas aizvadījis pusvidējā svarā (līdz 77,1 kg), izcīnot četras uzvaras. Iepriekš pārspējot pieredzējušos Karlosu Konditu, Djego Sančesu un Rafaelu Dos Anjosu, šovakar Kiesa savam upuru sarakstam pusvidējā svarā pievienoja arī sava vienaudža Nīla Magnija vārdu. Arī Magnijs bija uzkrājis trīs uzvaru sēriju, pieveicot Robiju Louleru, Entoniju Roko Martinu un Li Jinlianu.

Pirms šīvakara dueļa abi cīkstoņi UFC oficiālajā pusvidējā svara divīzijas reitingā atradās blakus, Kiesam ieņemot astoto, bet Magnijam - devīto pozīciju. Cīņā pārliecinošu uzvaru guva Kiesa, kuram uzvaru ar vienādu punktu skaitu (49-46) pēc pieciem aizvadītajiem raundiem atdeva visi trīs tiesneši.

Kiesa arī šajā cīņā apliecināja, ka viņa stiprā puse ir cīņa parterā. Amerikānis prasmīgi samazināja distanci un, piespiežot pretinieku pie žoga bodylock tvērienā, sakļaujot savas rokas aiz Magnija muguras, pārveda cīņu parterā. Greplinga apmaiņās Kiesa meklēja iespējas tikt pie rokas laušanas un žņaugšanas paņēmieniem, taču labi aizsargājās arī Magnijs, kurš nevienā brīdī tā arī nenonāca lielās briesmās, neļaujot arī dominējošajās pozīcijās esošajam Kiesam izdarīt atklātus sitienus.

Magnijam nedaudz labāk veicās trešajā raundā, trāpot kādu labu sitienu un vienreiz izpildot efektīgu takedown, nedaudz paceļot un nometot pretinieku zemē. Tiesa, arī šī raunda beigās Magnijs attapās aizsardzības, nevis uzbrukuma pozīcijā. Atlikušajā laikā abi cīkstoņi parādīja savas prasmes parterā greplinga apmaiņās, tomēr iniciatīva joprojām bija Kiesas rokās. Maikls izdarīja pietiekami, lai cīņu uzvarētu, un Nīlam Magnijam tā arī neatradās argumenti, lai cīņas iznākumu apdraudētu.

Pēc uzvaras Kiesa izaicināja uz cīņu bijušo UFC pusvidējā svara čempionu un, iespējams, UFC skaļākās mutes īpašnieku Kolbiju Kovingtonu, ko Kiesa darīja arī pēc savas iepriekšējās cīņas. Tiesa, šobrīd šādas cīņas sarīkošana ir visai maz ticama, jo UFC prezidents Deina Vaits iepriekš izteicies, ka vēlas Kovingtonu savest astoņstūrī kopā ar Horhi Masvidalu.

''UFC Fight Island 8'' šova otrajā galvenajā cīņā uzvaru ar nokautu pirmajā raundā izcīnīja brazīlietis Varlijs Alvešs (14-4), sakaujot tunisieti Muniru Lazezu (10-2). Alvešs bija ļoti aktīvs jau no cīņas pirmajām sekundēm, bet galu tai darīja cīņas trešajā minūtē, raidot pa pretinieka sāniem trīs asus spērienus pēc kārtas. Vienu no tiem Lazezam gan izdevās nedaudz nobloķēt, tomēr ne pietiekami daudz, lai izturētu sāpes. Alvešs pēc tam piebeidza pretinieku ar sitieniem. Jāatzīmē, ka 30 gadus vecais brazīlietis, kurš nebija cīnījies vairāk kā gadu, ir viens no diviem cīkstoņiem, kurš spējis pieveikt jau pieminēto Kovingtonu - tas Alvešam izdevās 2015. gadā, kad abi vēl bija savu UFC karjeru sākumā. Kovingtons 2019. gada nogalē piedzīvoja zaudējumu arī cīņā par UFC titulu pašreizējam pusvidējā svara čempionam Kamaru Usmanam.

Teicams nokauts padevās pusvidējā svara cīkstonim Aizekm Vilanuevam (18-11), kurš otrā raunda beigās izslēdza no cīņas Vinisiusu Moreiru (9-5). Moreira tuvcīņā izlaida lielisku Vilanuevas sitienu ar labo roku, pēc kā attapās uz lāpstiņām.

Jāatzīmē, ka šovakar UFC ar uzvarām debitēja divu organizācijas čempionu radinieki. Vieglā svara čempiona un UFC superzvaigznes Habiba Nurmagomedova brālēns Umars Nurmagomedovs (13-0) otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu sakāva Sergeju Morozovu (16-5). Umara stūrī šajā cīņā bija arī viņa slavenais brālēns, kurš vēl lems par savu nākotni organizācijā. Savukārt UFC mušas svara čempiona Deivesona Figeiredu brālis Fransisko Figeiredu (12-3-1) savā pirmajā cīņā zem pasaules vadošās MMA sporta organizācijas karoga ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja Džeromu Riveru (10-4).