Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Bijušais čempions Adesanja padodas, dienvidafrikānis du Plesī nosargā UFC titulu

Agris Suveizda

Bijušais čempions Adesanja padodas, dienvidafrikānis du Plesī nosargā UFC titulu
Izraels Adesanja un Drikuss du Plesī. Foto: AP/Scanpix

Austrālijas pilsētā Pērtā šorīt UFC titulu vidējā svarā nosargāja 30 gadus vecais dienvidafrikānis Drikuss du Plesī (22-2), kurš ceturtajā raundā piespieda padoties 35 gadus veco nigērieti Izraelu Adesanju (24-4).

• Cīņa izšķīrās ceturtā raunda beigās, kad du Plesī pārsteidza sāncensi ar sitienu pa seju, turpināja ar sitienu sēriju, nogāza uz ceļiem un ar žņaugšanas paņēmienu no muguras piespieda Adesanju padoties 82 sekundes līdz raunda beigām.

• Du Plesī pirmoreiz sekmīgi aizstāvēja janvārī iegūto titulu, kad ar tiesnešu dalītu lēmumu Toronto atņēma jostu amerikānim Šonam Striklendam.

• Arī Adesanja agrāk bijis UFC vidējā svara čempions. 2019. gada aprīlī viņš ieguva pagaidu titulu, oktobrī kļuva par pilnvērtīgu čempionu, trīsreiz aizstāvēja titulu, 2022. gada novembrī zaudēja Aleksam Pereiram, bet 2023. gada aprīlī jostu atkal atguva. Septembrī viņš gan zaudēja Striklendam.

• Kamēr du Plesī izcīnīja desmito uzvaru pēc kārtas, Adesanja piedzīvoja jau trešo zaudējumu četru cīņu laikā un pirmoreiz karjerā zaudēja ar padošanos. Pēc zaudējuma Adesanja paziņoja, ka turpinās karjeru.

• Iepriekš publiskajā telpā starp cīkstoņiem bija strīds, kurš ir pirmais īstais afrikāņu čempions, jo nigērietis Adesanja dzīvo Jaunzēlandē, taču pēc cīņas du Plesī atvainojās par viņa izcelsmes apšaubīšanu.


Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-18 12:49, pirms mēneša
ļoti skaista cīņa sanāca kur Izijs dominēja, bet beigās atkal jau līkrocīgi šķietami neveiklais Plesis noķēra savu brīdi un uzvarēja jau kuro reizi pēc kārtas būdams anderdogos pirms titulcīņas ! :O Visi galvenai skalpi ir savākti - ja tagad atkārtotā cīņā ar Striklendu izdosies uzvarēt ja ne priekšlaicīgi tad visamaz ar vienotu tiesnešu lēmumu viņa labā, kā tas nebija pirmajā duelī, tad var teikt ka šinī kategorijā visu izdarījis un var iet augstāk

     [+] [-]

, 2024-08-18 13:11, pirms mēneša
vareji vel pec 3 dienam uztaisit rakstu

     [+] [-]

, 2024-08-18 14:00, pirms mēneša
Nākamo cīņu gaidam plēsim😀

     [+] [-]

, 2024-08-19 22:25, pirms mēneša
Padodas- tas tā dīvaini teikts, bet nu kā jau luņu centrā