Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Mahačevs turpina uzvarēt, bijusī UFC čempione Teita atsāk karjeru veiksmīgi

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Mahačevs turpina uzvarēt, bijusī UFC čempione Teita atsāk karjeru veiksmīgi
Islama Mahačeva uzvaras žņaugšanas paņēmiens. Foto: twitter.com/UFC

Savu kārtējo uzvaru UFC rindās aizvadītajā naktī svinēja dagestāņu vieglā svara cīkstonis Islams Mahačevs (20-1), kurš Lasvegasā notikušā cīņu šova galvenajā duelī ar žņaugšanas paņēmienu pieveica brazīlieti Tjagu Moisešu (15-5). Savukārt pēc nepilnu piecu gadu pārtraukuma ar panākumu UFC oktagonā atgriezās bijusī čempione Miša Teita (19-7).

29 gadus vecais Islams Mahačevs UFC vieglā svara divīzijā ieguvis reputāciju kā cīkstonis, kuram grūti atrast cīņas pretinieku - Habiba Nurmagomedova ilggadējais treniņpartneris cīnās pēc līdzīga stila kā viņa slavenais priekšgājējs, nedodot saviem pretiniekiem tikpat kā nekādas iespējas izvērsties un uzspiest savu cīņas plānu, nogāžot pretinieku zemē, izsūcot visu enerģiju un beigās piespiežot padoties. Šāds ceļš Mahačevu aizveda līdz uzvarai arī pār Tjagu Moisešu.

Dagestānas cīkstonis dominēja visas cīņas garumā, līdz ceturtajā raundā spēja saņemt dzelžainā tvērienā brazīlieša kaklu, triumfējot ar žņaugšanas paņēmienu. Mahačevs pirmo reizi savā sešus gadus ilgajā UFC karjerā piedalījās šova galvenajā, līdz ar to - piecus raundus ilgā cīņā [realitātē, kā minēts, tā noslēdzās ceturtajā raundā]: "Pirmo reizi dzīvē cīnos ceturtajā raundā, tāpēc šī man bija laba pieredze. Ļoti sīksts pretinieks - centos viņu pieveikt visos raundos, bet viņš ir ļoti stiprs."

Mahačevs, kura galvenais darbalauks ir cīņa parterā, apliecināja, ka arī stājā jūtas gana komfortabli, izmantojot savas iespējas uzbrukumiem, bet vienlaikus arī neuzņemoties nevajadzīgu risku. Mahačevam pār Moisešu bija arī acīmredzams fiziskais pārspēks, kas vēl vairāk apgrūtināja brazīlieša cerības piecelties kājās, līdz ko cīņa tika pārvesta parterā.

Tā dagestāņu cīkstonim bija jau astotā uzvara pēc kārtas. UFC vieglā svara divīzijas reitingā Mahačevs ieņem devīto pozīciju, un pēc cīņas meta izaicinājumu reitinga sestajam numuram Rafaelam Dos Anjosam, ar kuru Islamam bija paredzēts tikties jau iepriekš: "Kāpēc visi šie čaļi bēg? Neviens negrib cīnīties. Dodiet man atbildi. Jūs variet bēgt, bet nevariet noslēpties. Es nāku. Es esmu šeit."

Pirms Mahačeva - Moiseša cīņas ar spilgtu sniegumu UFC rindās atgriezās bijusī vieglākā svara čempione Miša Teita, trešajā raundā ar tehnisko nokautu pārliecinoši pieveicot 44 (!) gadus veco Marionu Reno. Teita 2016. gadā kļuva par UFC čempioni, pieveicot Holliju Holmu, bet abās nākamajās cīņās togad cieta zaudējumus, paziņojot par karjeras beigām. Tagad 34 gadus vecā ASV cīkstone sākusi tajā jaunu nodaļu, mēģinot atkal sasniegt iepriekšējos augstumus.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

     [+] [-]

, 2021-07-18 19:05, pirms 3 gadiem
ceru,ka kāds rangā augstāks beidzot gribēs cīnīties ar Mahačevu. Domajams vēl viena cīņa un tad titulcīņa, tā vajadzētu būt. Bet nu nav gluži Habibs2, tas ar jāatzīst.

     [+] [-]

, 2021-07-18 20:59, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: ceru,ka kāds rangā augstāks beidzot gribēs cīnīties ar Mahačevu. Domajams vēl viena cīņa un tad titulcīņa, tā vajadzētu būt. Bet nu nav gluži Habibs2, tas ar jāatzīst.
Tā arī domā viņa treneris Mendezs, bet kaut kā vairāk sliecos, ka 2 cīņas pirms titulcīņas viņu sagaida (ja abās uzvar, protams).

     [+] [-]

, 2021-07-18 23:20, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: ceru,ka kāds rangā augstāks beidzot gribēs cīnīties ar Mahačevu. Domajams vēl viena cīņa un tad titulcīņa, tā vajadzētu būt. Bet nu nav gluži Habibs2, tas ar jāatzīst.
Atkarīgs no pretinieka - uzvara pret Hookeru, RDA vai Toniju garantētu cīņu par titulcīņu. Bet ja izdosies jau nākamajā cīņā dabūt Dariušu, Čandleru vai Geiči, tad gan uzvara varētu garantēt titulcīņu.

Bet beigu beigās viss arī atkarīgs no pārējās situācijas svarā.

     [+] [-]

, 2021-07-19 12:30, pirms 3 gadiem
Ar Čandleru būtu labs faights💪 Domàju ka Mahačevs ir vel labàks nekà Habibs. Stoikà točna.