Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Divu bijušo UFC pussmagā svara titula pretendentu cīņā Smits tiksies ar Tešeiru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Divu bijušo UFC pussmagā svara titula pretendentu cīņā Smits tiksies ar Tešeiru
Entonijs Smits. Foto: imago/Bildybran/Scanpix

Otro cīņu šovu dažu dienu laikā Floridas pilsētā Džeksonvilā aizvadīs pasaules vadošā MMA sporta organizācija UFC. Naktī no trešdienas uz ceturtdienu risināsies "UFC Fight Night 171: Smith vs. Teixeira" cīņu turnīrs, kura galvenajā duelī amerikānim Entonijam Smitam (33-14) izaicinājumu metīs brazīliešu veterāns Glovers Tešeira (30-7).

Agrā 10. maija rītā pēc Latvijas laika Džeksonvilā tukšu tribīņu priekšā tika aizvadīts aizraujošais "UFC 249" cīņu šovs, kas radīto ažiotāžu attaisnoja pilnībā, sagādājot gan iespaidīgus nokautus, gan nesaudzīgas divkaujas vairāku raundu garumā. Lai arī tika īstenoti distancēšanās un piesardzības pasākumi, visiem cīkstoņiem un viņu komandas locekļiem veicot Covid-19 testus, tomēr neiztika arī bez apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem. Cīņas dienā no iznāciena astoņstūrī bija spiests izstāties brazīliešu vidējā svara cīkstonis Ronaldo Souza - sportistam un diviem viņa treneriem tika atklātas pozitīvas Covid-19 analīzes. Taču var teikt, ka UFC veiksmīgi tika cauri sveikā, jo par citiem apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem netika ziņots, un viss varēja ritēt pēc plāna.

Gaidāmajā naktī risināsies jau nākamais cīņu šovs, kura galvenajā cīņā [main event] tiksies divi bijušie UFC pussmagā svara divīzijas titula pretendenti - 31 gadu vecais Entonijs Smits (33-14) un 40 gadus vecais Glovers Tešeira (30-7). Smitam tā būs pirmā cīņa pēc gandrīz gadu ilgas pauzes - 2019. gada 1. jūnijā amerikānis Stokholmā 4. raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica divkārtējo titula pretendentu Aleksandru Gustafsonu, kurš pēc sakāves beidza karjeru. Pirms tās cīņas Smits stājās pretī pašreizējam UFC pussmagā svara čempionam Džonam Džounsam, piedzīvojot bezierunu zaudējumu pēc punktiem. Nesen Smits nonāca ziņu virsrakstos citas cīņas dēļ, tiesa - ne vairs astoņstūrī, bet gan cīnoties ar iebrucēju savās mājās.

Brazīliešu cīkstonis Glovers Tešeira karjerā piedzīvojis septiņus zaudējumus, taču nevienu no tiem ar sāpju vai žņaugšanas paņēmienu, ko bieži pielieto pats. Smits pauda, ka ir gatavs kļūt par pirmo cīkstoni, kuram to izdevies paveikt: "Tas man nozīmētu ļoti daudz. Izcīnīt uzvaru ar sāpju paņēmienu pār kādu kā Glovers, kurš ir izslavēts par savām prasmēm, cīnoties parterā. Ar savu spiedienu un precizitāti, domāju, ka cīņu pabeigšu vēlu. Viņam droši vien vajadzēs uzņemt pāris spēcīgus sitienus, un domāju, ka tas [uzvara] būs sāpju paņēmiens. Manuprāt, nokautēt viņu būs grūti, tāpēc būšu gudrāks un taktiskāks."

Tešeira par UFC titulu cīnījās 2014. gadā, arī piekāpjoties Džounsam ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. Šobrīd brazīliešu veterāns uzkrājis trīs uzvaru sēriju pār Karlu Robersonu, Ionu Kutelabu un Ņikitu Krilovu. Tāpat 2017. gadā Tešeiras rēķinā ir arī uzvara pār vienīgo latviešu cīkstoni UFC - Kanādu pārstāvošo Mihailu Cirkunovu (15-5).

Vakara otrajā galvenajā duelī [co-main event] debiju UFC smagsvaru divīzijā piedzīvos Ovinss Senprū (24-13), kuram pretī stāsies Bens Rotvels (37-12). Līdz šim 37 gadus vecais Senprū cīnījās pussmagā svara kategorijā, un pieļāva iespēju, ka nākamajā cīņā tik un tā varētu atgriezties sev pierastākajā divīzijā. "Ja redzu šādu iespēju cīnīties smagsvaros, tad kāpēc ne? Domāju, ka mana priekšrocība pret smagsvariem ir ātrums," pauda Senprū. 37 gadus vecais cīkstonis pēc zaudējumiem pret Dominiku Reijesu un Ņikitu Krilovu savā iepriekšējā cīņā aizvadītā gada septembrī pieveica Mihalu Oleksijčuku. Gadu vecākais Rotvels pēc trīs zaudējumu sērijas pret Žunioru Dos Santošu, Blagoju Ivanovu un Andreju Arlovski 2019. gada nogalē izcīnīja uzvaru pār holandieti Stefanu Štruvi. Savulaik Rotvels savā bilancē ierakstījis uzvaras pār tādiem smagsvariem kā Alisters Overīms un Džošs Bārnets.

Tāpat galveno saraksta ietvaros [main card] astoņstūrī kāps tādi cīkstoņi kā bijušais UFC mušas svara titula pretendents Rejs Borgs (13-4), kurš tiksies ar Rikiju Saimonu (15-3), arī "UFC 249" šova galvenās zvaigznes Džastins Geičī treniņu biedrs Drū Dobers (22-9), kuram priekšā cīņa ar Aleksandru Hernandezu (11-2). Starp "UFC Fight Night 171" turnīra dalībniekiem ir arī viens cīkstonis, kurš reiz atradies organizācijas čempiona godā - baltkrievu smagsvars Andrejs Arlovskis (28-19). Veterānam UFC tituls piederēja no 2005. līdz 2006. gadam.

Main card cīņas, sākot ar Saimona un Borga dueli, sāksies ap 4:00 no rīta pēc Latvijas laika. Tiešraidē tās būs iespējams vērot "Go3" interneta vietnē. Savukārt pašas pirmās šova cīņas sākums paredzēts ap 1:00.

UFC Fight Night 171: Smith vs. Teixeira

Nr.Cīņa
1.Anthony Smith vs. Glover Teixeira
2.Ben Rothwell vs. Ovince Saint Preux
3.Alexander Hernandez vs. Drew Dober
4.Ricky Simon vs. Ray Borg
5.Andrei Arlovski vs. Philipe Lins
6.Michael Johnson vs. Thiago Moises
7.Sijara Eubanks vs. Sarah Moras
8.Gabriel Benitez vs. Omar Morales
9.Hunter Azure vs. Brian Kelleher
10.Chase Sherman vs. Ike Villanueva

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...