Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Revanša cīņas UFC vidējā un mušas svara čempioniem; atgriežas Diazs

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Revanša cīņas UFC vidējā un mušas svara čempioniem; atgriežas Diazs
UFC vidējā svara čempions Izraels Adesanja. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Arizonā gaidāms "UFC 263" cīņu šovs, kurā būs vērojamas arī divas titulcīņas. Vakara galvenajā duelī Marvins Vetori metīs izaicinājumu vidējā svara čempionam Izraelam Adesanjam bet mušas svara divīzijā Brendons Moreno mēģinās ar otro mēģinājumu no troņa gāzt Deivesonu Figeiredu. Pirms tam astoņstūrī būs redzama arī viena no lielākajām UFC zvaigznēm - Neits Diazs, kurš tiksies ar Leonu Edvardsu.

Abas gaidāmās titulcīņas būs revanša dueļi. Izraels Adesanja (20-1) un Marvins Vetori (17-4-1) pirmoreiz savā starpā cīnījās pirms trim gadiem, kad šā brīža čempions izcīnīja uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. Adesanjam tā bija tikai otrā UFC cīņa, bet Vetori aiz muguras tobrīd bija jau četras.

Neveiksme pret Adesanju ir līdz šim pēdējā 27 gadus vecā Itālijas cīkstoņa karjerā - tai sekojusi piecu uzvaru sērija. Vetori savās iepriekšējās cīņās pēc punktiem pieveicis divus vidējā svara divīzijas top 15 cīkstoņus - Džeku Hermansonu un Kevinu Holandu. Šobrīd Vetori oficiālajā UFC reitingā atvēlēta trešā vieta.

Savu UFC titulu, kas tika izcīnīts pusotru gadu pēc uzvaras pār Vetori, Izraels Adesanja aizstāvēs trešo reizi. Pērn pēc skata izteikti kalsnākais nigēriešu izcelsmes Jaunzēlandes cīkstonis pieveica divus muskuļkalnus - Joelu Romero un Paulo Kostu, kur daļa UFC sekotāju prognozēja Adesanjam titula zaudēšanu. Čempiona rēķinā šobrīd ir uzvaras pār pieciem vidējā svara divīzijas top 10 cīkstoņiem, un šī gada pavasarī Adesanja centās tikt arī pie otras jostas, pārceļoties svara kategoriju augstāk. Debija pussmagajā svarā gan izvērtās neveiksmīga, pret pašreizējo šīs svara kategorijas UFC titula īpašnieku Janu Blahoviču piedzīvojot pirmo zaudējumu karjerā. Tagad Adesanja atgriezies sev pazīstamākā vidē.

Pirms gaidāmās revanša cīņas Adesanjas un Vetori starpā izcēlušās dažādas nesaskaņas un nav trūkusi mētāšanās ar apvainojumiem, brīžiem atgādinot kašķi pagalmā.

Ļoti gaidītā revanša cīņā šonakt tiksies mušas svara čempions Deivesons Figeiredu (20-1-1) un divīzijas reitinga pirmais numurs Brendons Moreno (18-5-2). UFC vieglākās vīriešu svara kategorijas [līdz 56,7 kg] pārstāvji ''UFC 256'' ietvaros decembrī sagādāja vienu no labākajām 2020. gada cīņām. Piecu raundu garā divkaujā, kur kā viens, tā otrs nodemonstrēja apbrīnojamu sīkstumu un izturību, tiesneši fiksēja neizšķirtu, titulu gan saglabājot Figeiredu.

Toreiz gan brazīlietis saskārās arī ar veselības problēmām, sakot, ka tad esot bijis 30% gatavībā, bet tagad - uz visiem 100%. "Tagad varēšu atdot sevi visu, un jūs redzēsiet, kā tas būs. Nokautēšu viņu pirmajā raundā,'' solīja Figeiredu. Moreno atzina, ka šādi pretinieka komentāri viņu neuztraucot - 27 gadus vecā cīkstoņa galvenais mērķis ir kļūt par pirmo UFC čempionu no Meksikas. Sešus gadus vecākais pretinieks preses konferences face-off pasākumā arī pagrūda Moreno, taču ierasti relaksētais meksikānis arī šoreiz neuzvilkās.

Savu pirmo cīņu kopš 2019. gada novembra aizvadīs pieredzējušais Neits Diazs (20-12), kuram pretī stāsies astoņu uzvaru sēriju uzkrājušais Leons Edvardss (18-3). Jamaikiešu izcelsmes britu cīkstonis jau ilgāku laiku saskāries ar grūtībām atrast pretinieku. 2020. gadu Edvardss izlaida, bet apritē atgriezās šā gada martā. Par pilnvērtīgu atgriešanos to gan nevarētu nosaukt - cīņa pret Belalu Muhamedu tika pārtraukta otrajā raundā pēc tam, kad, divreiz iebakstot Muhamedam acī, pretinieks vairs nebija spējīgs turpināt, un cīņas iznākums tika anulēts.

Diazs savā iepriekšējā iznācienā piekāpās Horhem Masvidalam cīņā par speciāli izveidoto BMF [baddest motherf*cker] jostu. Edvardss slaveno amerikāņu cīkstoni bija izaicinājis jau iepriekš, taču tas sākotnēji palika bez atbildes. "Gaidīju, kad pasaule atkal ieskriesies. Centos tikt labā šovā, kur viss atkal notiek, ir pilna arēna. Viņš iekrājis labu bilanci, tā kā - lai notiek,'' iemeslus piekrist cīņai skaidroja Diazs. Pusvidējā svara divīzijas reitingā Edvardss ieņem trešo vietu, bet Diazs nav iekļauts top 15 cīkstoņu vidū. Tomēr skaidrs, ka viena vai otra uzvaras gadījumā Edvardsa iespaidīgā uzvaru sērija vai Diaza vārds un spēja atkal sagādāt pārsteigumu noteikti pievērsīs arī UFC bosu un divīzijas čempiona Kamaru Usmana uzmanību.

Jāatzīmē, ka šī cīņa būs īpaša ar to, ka tā būs piecus, nevis trīs raundus gara - tas ierasts tikai titulcīņām vai vakara galvenajām [main event] cīņām. Preses konferencē Diazs uzturēja sev raksturīgo imidžu, aizkūpinot kāsīti.

Visu ''UFC 263'' main card, sākot ar Džamala Hila un Pola Kreiga cīņu, tiešraidē translēs "Go3" interneta televīzija. Pārraides sākums pulksten 5:00 svētdienas rītā, bet noslēdzošais duelis varētu sākties ap 7:00.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/6/...
https://www.mmafighting.com/2021/6/...

     [+] [-]

, 2021-06-13 10:02, pirms 3 gadiem
Kur ta gaidāms, šovs sen jau kā beidzies

     [+] [-]

, 2021-06-13 15:01, pirms 3 gadiem
left_hook rakstīja: Kur ta gaidāms, šovs sen jau kā beidzies
Tev laikam lēna aizdedze!

     [+] [-]

, 2021-06-13 15:47, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Tev laikam lēna aizdedze!
Bet Tev, tipa ātra

Nemaz nesaprati, ko es uzrakstīju