Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Savainoto Senprū cīņā pret Cirkunovu aizstās brazīlietis Vokers

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Savainoto Senprū cīņā pret Cirkunovu aizstās brazīlietis Vokers
Džonijs Vokers. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Latviešu MMA cīkstonis Mihails Cirkunovs (14-4), lai arī uz brīdi bija palicis bez pretinieka, tomēr piedalīsies ''UFC 235'' cīņu šovā - par Cirkunova pretinieku kļuvis kolorītais brazīlietis Džonijs Vokers (15-3), ziņo portāls mmafighting.com.

Sākontēji bija paredzēts, ka Kanādu pārstāvošais, bet Rīgā dzimušais Cirkunovs 2. martā Lasvegasā notiekošajā ''UFC 235'' cīnīsies ar Ovinsu Senprū (23-12), tomēr amerikāņa nometne pirms divām dienām izplatīja paziņojumu, ka Senprū guvis savainojumu un nevarēs cīnīties ar Cirkunovu.

Divu dienu laikā gan ir izdevies situāciju atrisināt, un mazāk nekā mēnesi pirms cīņas Miša ticis pie jauna pretinieka - par to kļuvis Brazīliju pārstāvošais, bet Anglijas pilsētā Sauthepmtonā dzīvojošais Džonijs Vokers, kurš Cirkunovam meta izaicinājumu ar sava ''Twitter'' konta starpniecību.

26 gadus vecais cīkstonis UFC rindās aizvadījis trīs cīņas - pirmo no tām organizācijas rīkotajā cīkstoņu atlases šovā ''Dana White`s Tuesday Night Contender Series'' - un visās izcīnījis uzvaras. Pēdējo Vokers guva pavisam nesen, 2. februārī Brazīlijas pilsētā Fortalezā šova ''UFC Fight Night 144'' ietvaros visai iespaidīgā manierē - pirmā raunda 15. sekundē ar tehnisko nokautu pieveicot Džastinu Ledetu (9-2).

Riodežaneiro dzimušais cīkstonis, pilnā vārdā Vokers Džonijs Silva Barra de Souza, pirms savas iepriekšējās cīņas sarunā ar portālu mmajunkie.com atklāja, ka vārds Džonijs Vokers [Johnny Walker] viņam nav dots par godu populārajam ''Johnnie Walker'' viskijam. ''Patiesībā Džonijs Vokers ir mana iesauka - vecāki man deva vārdu Vokers, bet Džonijs ir mans uzvārds. Daudzi domā, ka mans tēvs bijis liels dzērājs, taču īstenībā tā ir manu vecāku vārdu kombinācija - manu māti sauc Džoelma [Joelma], bet tēvu - Volters [Walter]. Kad sāku cīnīties, man vajadzēja iesauku, un tā radās arī Džonijs Vokers.

Brazīlietis tiek uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem UFC pussmagā svara dīvīzijas talantiem. Savas cīkstoņa karjeras sākumā Vokers praktizējās Muai Tai cīņu mākslā. Lai arī UFC vēl ne visai pieredzējis, Vokers pamanījies iegūt vērā ņemamu atpazīstamību gan snieguma, gan arī šova dēļ - Džonijam patīk savdabīgā veidā atzīmēt izcīnītas uzvaras.

Tāpat Vokers interesanti izteicās pirms cīņas pret Ledetu, sakot, ka šajā cīnā vēloties pārstāvēt nevis dzimto Brazīliju, vai savu dzīvesvietu Lielbritāniju, bet gan Taizemi, kurā aizvadīja pirms cīņas treniņnometni. Iecere gan beigās nerealizējās, bet Vokers atklāja, ka esot pasaules pilsonis.

Nenoliedzami, ka Mihails Cirkunovs būs spēcīgākais pretinieks, ar kādu Vokeram līdz šim nācies cīnīties - latvietis UFC pussmagā svara reitingos ieņem 14. pozīciju, bet Vokera vārda organizācijas oficiālajos reitingos vēl nav. Skaidrs, ka uzvara pār Cirkunovu brazīlietim pavērtu ceļu pretī vēl augstākas raudzes pretiniekiem, savukārt Mišam, izcīnot uzvaru, jāpierāda, ka viņš joprojām pieder pie pasaules labākajiem pussmagā svara cīkstoņiem un ir spēks, ar kuru rēķināties.

''UFC 235'' šovā tiks aizvadītas divas titulcīņas. Pussmagā svara kategorijas titulu aizstāvēs Džons Džounss (23-1), cīnoties ar Entoniju Smitu (31-13), bet pusvidējā svara titulu Taironam Vudlijam (19-3-1) mēģinās atņemt Kamaru Usmans (14-1). Debiju UFC piedzīvos kolorītais Bens Askrens (18-0), kurš tiksies ar Robiju Loleru (28-12).

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/2/...
https://mmajunkie.com/2019/01/get-t...
https://www.bloodyelbow.com/2019/1/...

     [+] [-]

, 2019-02-12 17:39, pirms 5 gadiem
Šis bija visticamākais variants-kārtējais trakais kurš gatavs kauties katru mēnesi, līdz pirmajam zāģim un tad sāks domāt...😄
Bet izskatās jau viņš iespaidīgi...

     [+] [-]

, 2019-02-12 22:12, pirms 5 gadiem
Mani uztrauc trakais,kurš ir labs stājā un kā jau brazīļi gan jau labs parterā

     [+] [-]

, 2019-02-13 12:48, pirms 5 gadiem
Par to, ka Miša būtu salocījis Seintprū nebija šaubas, bet te viss nav tik skaidrs - var būt dažādi pavērsieni.

     [+] [-]

, 2019-02-13 14:53, pirms 5 gadiem
Diemžēl, bet Mišu nokautēs. Džonijam 2 cīņas iekš UFC (neskaitot contender series) - 2 brutāli KO. Neredzu variantus Mišam. Džonijs ir mežonis, un prognozēju, ka jau šogad tiks līdz titulcīņai, visticamāk pret Džonu.

     [+] [-]

, 2019-02-13 22:41, pirms 5 gadiem
es ar teiktu, ka neveiksmīga maiņa - šitais ir mežonis stājā, un kā gāja ar to turku Volkānu nav tik tālu jāatceras. Miša tomēr ir vairāk greplers...

     [+] [-]

, 2019-02-15 17:28, pirms 5 gadiem
Mukurs rakstīja: es ar teiktu, ka neveiksmīga maiņa - šitais ir mežonis stājā, un kā gāja ar to turku Volkānu nav tik tālu jāatceras. Miša tomēr ir vairāk greplers...
Greplers vienmēr var dabūt pretinieku lejā un tur spēlēt pēc sava scenārija