Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Tiekas divi labākie - Volkanovskis cīņā pret Mahačevu par otru UFC titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Tiekas divi labākie - Volkanovskis cīņā pret Mahačevu par otru UFC titulu
Aleksandrs Volkanovskis mēģinās atkārtot vēsturi savu skatītāju priekšā Austrālijā. Foto: AP/Scanpix

Austrālijas pilsētā Pērtā šonakt gaidāms "UFC 284" cīņu šovs, kurā savu UFC pound-for-pound reitinga līdera statusu centīsies nocementēt vietējās publikas favorīts un pusvieglā svara čempions Aleksandrs Volkanovskis - austrālietis stāsies pretī vieglā svara titula īpašniekam Islamam Mahačevam, cenšoties izcīnīt otru čempiona jostu. Šova tiešraide no 5:00 rītā "Go3" platformā.

• Oktagonā tiksies, iespējams, divi šī brīža labākie MMA cīkstoņi neatkarīgi no svara kategorijas - Volkanovskis un Mahačevs ieņem pirmās divas vietas UFC pound-for-pound reitingā.

UFC cīkstoņu pound-for-pound reitings

V.CīkstonisBilanceValstsPiezīme
1.Aleksandrs Volkanovskis25-1AustrālijaPusvieglā sv. čempions
2.Islams Mahačevs23-1KrievijaVieglā sv. čempions
3.Leons Edvardss20-3AnglijaPusvidējā sv. čempions
4.Kamaru Usmans20-2Nigērija#1 pusvidējā sv.
5.Izraels Adesanja23-2Jaunzēlande#1 vidējā sv.
6.Alekss Pereira7-1BrazīlijaVidējā sv. čempions
7.Aldžemeins Stērlings22-3ASVVieglākā sv. čempions
8.Čārlzs Oliveira33-9Brazīlija#1 vieglajā sv.
9.Brendons Moreno21-6-2MeksikaMušas sv. čempions
10.Jirži Prohāzka29-3-1Čehija#1 pussmagajā sv.

Aleksandrs Volkanovskis (25-1) parādījis dominējošu sniegumu pusvieglajā svarā, kur savu titulu aizstāvējis četras reizes. Savā iepriekšējā cīņā pagājušā gada jūlijā Volkanovskis pārliecinoši trešo reizi sakāva Maksu Holoveju.

• Pēc panākuma austrālietis darīja zināmu, ka vēlas doties pretī otram titulam, paceļoties svara kategoriju augstāk. Gan šī, gan Volkanovska vēlme cīnīties dzimtajā Austrālijā tikusi apmierināta.

• 34 gadus vecais austrālietis sagādās pārbaudījumu trīs gadus jaunākajam Islamam Mahačevam (23-1) cīkstoņa pirmajā UFC titula aizstāvēšanas cīņā.

• Par vieglākā svara čempionu Dagestānas cīkstonis un ilggadējais UFC leģendas Habiba Nurmagomedova sparingpartneris kļuva oktobrī, kad otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Čārlzu Oliveiru.

• Uz cīņu pret Volkanovski Mahačevs gan dosies bez Habiba savā stūrī, bet paudis pārliecību visu oktagonā nokārtot pats.

• "Šī ir cita divīzija, cits spēks, un tā vairs nav Aleksa teritorija. Es viņu pieveikšu viegli. Protams, ka es viņu cienu, bet daudzi saka, ka esmu labākais cīkstonis pasaulē, un svētdien to pierādīšu," pirms cīņas izteicās Mahačevs.

Volkanovskis uzvaras gadījumā var kļūt par ceturto cīkstoni UFC vēsturē, kurš vienlaicīgi bijis divu svara kategoriju čempions, pievienojoties Konoram Makgregoram, Denielam Kormjē, Amandai Nunisai un Henrijam Sehudo. Turklāt austrālietis iepriekš izteicies, ka negrasās pazust arī no pusvieglā svara.

• "Neesmu favorīts, bet man patīk, kad cilvēki mani apšauba. Visu cieņu Islamam - paņemt jostu no viņa būs lielisks sasniegums. Es ceru, ka cilvēki saprot, ko cenšos paveikt, un, kad es to izdarīšu - nevaru sagaidīt," tā Volkanovskis.

• Cīņā par vieglā svara titulu tiksies divi iespaidīgas uzvaru sērijas uzkrājuši cīkstoņi - UFC rindās Mahačevs guvis 11, bet Volkanovskis - 12 uzvaras pēc kārtas. Volkanovskim arī 22 uzvaru sērija karjerā kopumā.

• Austrālijas MMA zvaigznei īpaši saistoša būs arī cīņa pirms paša iznāciena. Oktagonā dosies Džošs Emets (18-2) un Jairs Rodrigess (15-3), sacenšoties par pagaidu pusvieglā svara čempiona jostu un sekojošo dueli ar Volkanovski.

• 37 gadus vecais Emets UFC cīnās kopš 2016. gada, iekrājot bilanci 9-2, un līdz titulcīņai ticis pirmo reizi karjerā. Amerikānis uzkrājis piecu uzvaru sēriju, un iepriekšējā cīņā vasarā pēc punktiem pārspēja Kelvinu Keiteru.

• Pirmā titulcīņa priekšā arī septiņus gadus jaunākajam Rodrigesam. Meksikānis 12 aizvadītajās UFC cīņās guvis deviņas uzvaras, un cīnīsies pirmo reizi kopš jūnija, kad pirmajā raundā guva uzvaru pār savainojumu guvušo Braienu Ortegu.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2023/2/...

     [+] [-]

, 2023-02-11 18:27, pirms gada
Es ļoti ceru,ka Volks parādīs vietu krievu dagam

     [+] [-]

, 2023-02-12 00:04, pirms gada
Varēsi pateikt Dagestānas cīkstonim sejā, ka viņš ir "dags" ? Vadoties pēc tavas loģikas Zaurs ar savam Azerbaidžanas asinim ir "azers" ? Par toleranci, laikam, neko neesi dzirdējis.