Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Ķīniete Džana fantastiskā dāmu cīņā pārspēj Jendžejčiku, UFC titulu nosargā arī Adesanja

Agris Suveizda

Ķīniete Džana fantastiskā dāmu cīņā pārspēj Jendžejčiku, UFC titulu nosargā arī Adesanja
Joanna Jendžejčika pret Veili Džanu. Foto: AFP/Scanpix

Lasvegasas UFC cīņu vakarā galvenais paredzētais duelis bija vīriešu vidējā svara divīzijā, kur titulu nosargāja Jaunzēlandes cīkstonis Izraels Adesanja (19-0), pieveicot kubieti Joelu Romero (13-5), taču beigu beigās izrādījās, ka saistošākā cīņa notika vēl pirms Adesanjas un Romero kāpšanas astoņstūrī – elpu aizraujošā cīņā titulu visvieglākajā svarā nosargāja ķīniete Veili Džana (21-1). Gan Adesanjam, gan Džanai tā bija pirmā aizstāvības cīņa.

30 gadus vecais Nigērijā dzimušais jaunzēlandiešu cīkstonis Izraels Adesanja ar vienbalsīgu lēmumu pieveica 42 gadus veco kubiešu veterānu Joelu Romero, taču uzvara un pati cīņa nebija tik iespaidīga, kā tika gaidīts. Abi cīkstoņi darbojās visai piesardzīgi, un piecu raundu iznākums bija jāizšķir tiesnešiem, kuri lēma par labu esošajam čempionam: 49:46, 48:47 un 48:47. Bijušais kikbokseris Adesanja svinēja 19. uzvaru 19 cīņās un nosargāja titulu, kuru pilnvērtīgi ieguva pagājušā gada oktobrī, pieveicot Jaunzēlandē dzimušo Austrālijas cīkstoni Robertu Vitakeru. Romero četrus no pieciem zaudējumiem UFC karjerā ir piedzīvojis pēdējo piecu cīņu laikā.

Tiesnešiem bija jāizlemj arī dāmu tituls visvieglākajā svarā, toties cīņa bija daudz aizraujošāka un ne tikai jau tagad var pretendēt uz gada cīņas godu, bet, iespējams, arī uz vienu no labākajām dāmu cīņām UFC vēsturē. Pirmo raundu ar spēcīgu sitienu ar labo dūri ievadīja bijusī čempione Jendžejčika, un abas cīkstones apmainījās ātrām un precīzām kombinācijām. Otrajā raundā parādījās arī pirmās tvērienu epizodes, cīkstonēm gan ātri atgriežoties vertikālās pozīcijās un Joannai raunda beigās spēcīgi trāpot ķīnietei pa žokli.

Trešajā raundā Jendžejčika turpināja spiedienu un vairākkārt labi trāpīja pretiniecei, taču drīzumā ar ofensīvu atbildēja Džana, sagādājot polietei pamatīgu pampumu uz pieres. Jendžejčika gan izturēja un atbildi parāda nepalika, pārsitot čempionei degunu. Izcilas sitienu apmaiņas turpinājās līdz pat cīņas pēdējai sekundei, un ar dalītu lēmumu pārāka tomēr izrādījās čempione Džana, kura pirmoreiz karjerā bija spiesta cīnīties ilgāk par trim raundiem: 48:47, 47:48 un 48:47. 30 gadus vecā Džana karjeras laikā vienīgo zaudējumu ir piedzīvojusi pirmajā no divdesmit divām cīņām, savukārt 32 gadus vecā Jendžejčika, karjeru sākusi ar 12-0, piedzīvoja ceturto neveiksmi sešu cīņu laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.dazn.com/en-US/news/mma...
https://www.mmafighting.com/2020/3/...

  +4 [+] [-]

, 2020-03-08 10:13, pirms 4 gadiem
Šitik labu PPV ''vakaru'' izčakarēt ar tādu Main event ir vnk jāmāk
Prosta stāv un neko nedara abi.Tiesnesim vēl pirms ceturtā raunda jāsaka,lai viņi sāk kaut ko darīt..Tev ir iedota iespēja cīnīties pret Izzy,bet tu neko nedari visas cīņas garumā principā..Vēl pēc cīņas raud,ka viņš gribējis normāli cīnīties..Ej taču uz priekšu un cīnies....

Pirmo reizi mūžā redzēju tādu galvu/seju kāda bija Joanai..Jbl vnk ārpŗats Kā cilvēki smējās,tad savu apple telefonu caur face ID viņa neatvērs

     [+] [-]

, 2020-03-08 10:47, pirms 4 gadiem
Kopumā Adesenja cīnijās tā, lai uzvarētu. Par gudru taktiku īsti nevajadzētu pārmest.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-08 10:51, pirms 4 gadiem
4567 rakstīja: Kopumā Adesenja cīnijās tā, lai uzvarētu. Par gudru taktiku īsti nevajadzētu pārmest.
Pārmest Izijam nav ko,bet ko domāja Yoels es nezinu....

  -1 [+] [-]

, 2020-03-08 12:05, pirms 4 gadiem
Tur ir jāpārmet abiem. Nav tikai Romero vainīgs, bet abi. Adesanjam protams viss ok, josta nosargāta, bet pretīgi skatīties.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-08 12:21, pirms 4 gadiem
Nu čaļiem lai kam nespīd tuvākajā laikā būt galvenajā cīņā. Diez vai UFC patika tāda cīņa

  +2 [+] [-]

, 2020-03-08 12:25, pirms 4 gadiem
Nu ja Adesanjam nespiid😂😂😂 cempions, bet nespid😂😂

     [+] [-]

, 2020-03-08 13:39, pirms 4 gadiem
kramblers rakstīja: Nu čaļiem lai kam nespīd tuvākajā laikā būt galvenajā cīņā. Diez vai UFC patika tāda cīņa
Tu laikam nesaproti, kā darbojas UFC

     [+] [-]

, 2020-03-08 17:42, pirms 4 gadiem
Izzijs, lai arī cīnijās gudri, atgādināja Vudliju pret Tompsonu otrajā cīņā, bet tie pāris sitieni, kurus izlaida - jau pēc tiem dažiem var pateikt, ka pret Kostu viņam būs ĻOTI smagi, jo Kosta nav "counter-puncher" kā Romero un ies uz priekšu. Ja cīņa būs vēlviens "dog-fight" kā pret Gastelumu, tad favorīts pat varētu būt Paulo.

     [+] [-]

, 2020-03-08 21:15, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Tu laikam nesaproti, kā darbojas UFC
Ne tikai UFC tā darbojas

Čempions esi- aizstāvi jostu. Pasīvi, pragmatiski, ja ar to pietiek tad josta saglabāta. Tikai ar to nav mierā tie, kuri maksā par biļetēm.

Romero kā pretendentam vajadzēja darīt daudz vairāk, ja gribēja iegūt jostu.

     [+] [-]

, 2020-03-08 22:54, pirms 4 gadiem
Ja neskaitīt Main Event, ļoti labas cīņas.
Manā skatījumā 1., 3., 4. raundu un visu cīņu 3-2 vinnēja Joanna.
Ļoti patika O'Malley, būs interesanti paskatīties pret nopietnāku pretinieku.
Man jau liekas,ka Izzy noliks čempiona pilnvaras cīņā pret Costu, pret power puncheriem tāds bailīgs izskatās un Costa savās cīņās ir agresors, bēguļot pret viņu diezvai izdosies.

     [+] [-]

, 2020-03-11 15:53, pirms 4 gadiem
romero solija nokautet adesjanu ka var stāvot uz vietas kādu nokautet? un vel pec cinjas blauj, ka adesjana muka no sitienu apmainaam