Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Geičī: "Ceru, ka kāds no Fērgusona elkoņiem salauzīs man degunu"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Geičī: "Ceru, ka kāds no Fērgusona elkoņiem salauzīs man degunu"
Džastins Geičī. Foto: The Canadien Press/PA Images/Scanpix

31 gadu vecais amerikāņu vieglā svara MMA cīkstonis Džastins Geičī (21-2) turpina gatavoties karjeras lielākajam pārbaudījumam, kad šonedēļ naktī uz svētdienu notiekošā ''UFC 249'' turnīra galvenajā cīņā stāsies pretī piecus gadus vecākajam tautietim, divīzijas pirmajam numuram Tonijam Fērgusonam (25-3).

Fērgusona un Geičī dueļa uzvarētājs iegūs savā īpašumā UFC vieglā svara pagaidu čempiona jostu un teorētiski garantēs tikšanos nākamajā cīņā ar pilnvērtīgā divīzijas titula īpašnieku Habibu Nurmagomedovu (28-0). Abi amerikāņu vieglā svara cīkstoņi savās līdzšinējās gaitās izpelnījušies lielas simpātijas sava nesaudzīgā un agresīvā cīņas stila dēļ. Par to sarunā ar medijiem pirms nedēļas nogalē gaidāmās cīņas atgādināja arī Geičī.

''Man jāsalauž deguns. Nevaru paelpot caur degunu jau kādus gadus 12 kopš brīvās cīņas [gaitām],'' atklāja cīkstonis, kurš sava eksplozīvā stila dēļ ieguvis iesauku ''The Highlight''. ''Tāpēc ceru, ka kāds no viņa elkoņiem degunu salauzīs. UFC pēc tam par to [salauzto degunu] būs jāsamaksā. Tā būs traki aizraujoša cīņa,'' Geičī izcēla vienu no Tonija Fērgusona galvenajiem ieročiem - asos sitienus ar elkoņiem.

Geičī kopš pievienošanās UFC 2017. gadā pasaules vadošās jaukto cīņas mākslu sporta vadošās organizācijas rindās aizvadījis sešas cīņas, katrā no tām izpelnoties bonusus par demonstrēto sniegumu. Droši var teikt, ka Fērgusona un Geičī duelī astoņstūrī tiksies divi no pašiem aizraujošākajiem MMA cīkstoņiem, kas nevairās no kārtīga slaktiņa.

''Tā sajūta, ka dzīvības un nāves situācijā spēj justies komfortabli - tā nelīdzinās nekam citam. Zinu, ka viņam ir tāpat. Tonijs ir pretinieks, kas no manis izdabūs ārā labāko,'' pārliecināts bija Geičī. ''Es gaidu vētru. Par vienu esmu drošs, ka katrs nopelnīsim pa algas čekam. Tāpat ieliksim pa čekam katra UFC darbinieka kabatā, kas sarīko šo turnīru. Iedvesmosim cilvēkus šobrīd nepadoties.''

"Priekš manis Fērgusons ir UFC atlēta iemiesojums. Cīņa ir cīņa, un cilvēkiem patīk vardarbība. To mēs darām vislabāk,'' komentēja Geičī.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/5/...