Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Vidējā svara čempions Adesanja tieksies pēc vēl viena UFC titula

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vidējā svara čempions Adesanja tieksies pēc vēl viena UFC titula
Izraels Adesanja (pa labi) aci pret aci ar Janu Blahoviču. Foto: twitter.com/UFC

Šonakt Lasvegasā risināsies ''UFC 259" cīņu šovs ar trīs titulcīņām sarakstā. Pirmo reizi savu vieglākā svara čempiona jostu jāizstāv Pjotram Janam (15-1), vēlāk cīņu būrī kāps divu UFC svara kategoriju čempione Amanda Nuniša (20-4), bet vakara galvenais notikums būs duelis par pussmagā svara titulu - čempionam Janam Blahovičam (26-8) izaicinājumu metīs vidējā svara divīzijas karalis Izraels Adesanja (20-0).

31 vienu gadu vecais Izraels Adesanja (20-0) šonakt var pievienoties visnotaļ elitārai kompānijai, kļūstot par piekto cīkstoni UFC vēsturē, kurš vienlaicīgi bijis divu svara kategoriju čempiona statusā. Līdz šim to izdevies paveikt tikai brazīlietei Amandai Nunišai, amerikāņiem Henrijam Sehudo un Denielam Kormjē, kā arī īram Konoram Makgregoram, kurš 2016. gadā kļuva par pirmo šāda sasnieguma autoru.

"Man tas ir kaut kas, ko es vienmēr esmu paredzējis darīt šajā spēlē, mainīt spēli. Mainīt vēsturi. Ierados šeit pirms trīs gadiem, un paskat, ko jau esmu paveicis, un cik daudz vēl ir priekšā,'' preses konferencē izteicās Adesanja, kurš šobrīd neapšaubāmi ir viena no lielākajām MMA sporta zvaigznēm. Nigērijā dzimušais Jaunzēlandes cīkstonis kopš savas debijas 2018. gadā UFC aizvadījis deviņas cīņas, visās izcīnot uzvaras. 2019. gada rudenī Adesanja kļuva par UFC vidējā svara čempionu, nokautējot Robertu Vitakeru, bet pēc tam divas reizes aizstāvējis savu titulu - pērn ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem tika pieveikts Joels Romero, bet savā iepriekšējā iznācienā ''UFC 253'' šovā Abū Dabī no čempiona rokas otrajā raundā krita Paulo Kosta.

No vidējā svara divīzijas UFC reitinga "Top 5" cīkstoņiem Adesanja pieveicis jau trīs. Pēc lieliskā snieguma cīņā pret Kostu Jaunzēlandes pārstāvis kā savu nākamo mērķi apstiprināja pussmagā svara titula izcīnīšanu, un ātri izdevās vienoties ar cīņu pret divīzijas čempionu Janu Blahoviču (27-8). Polijas cīkstonis kļuvis par nākamo UFC pussmagā svara titula īpašnieku pēc ilggadējā čempiona Džona Džounsa pārcelšanās uz smagā svara divīziju. Tieši potenciālais duelis ar Džounsu jāizceļ kā lielākais mērķis Adesanjas pārejā uz pussmago svaru. Abi cīkstoņi UFC reitingā neatkarīgi no svara kategorijas ieņem attiecīgi otro un trešo vietu, un jau ilgāku laiku kaitina viens otru sociālo tīklu vidē. Adesanjas un ASV cīkstoņa Džounsa cīņa neapšaubāmi varētu būt viens no lielākajiem notikumiem MMA sporta vēsturē.

Lai arī sakarā Adesanjas ar debiju pussmagajā svarā regulāri tiek piesaukts Džounsa vārds, pats vidējā svara čempions gan vairākkārt apstiprinājis, ka Blahoviču uztver ar pilnu nopietnību: "Nedrīkst nenovērtēt Janu, paskatoties uz viņa rezumē." 38 gadus vecais Polijas cīkstonis UFC cīnās kopš 2014. gada, šajā laikā iekrājot 10-5 bilanci. Savu karjeru organizācijā Blahovičs sāka vien ar divām uzvarām sešās cīņās, taču saglabāja savu vietu UFC rindās un vēlāk tika līdz virsotnei.

Pašlaik Blahovičs uzkrājis četru uzvaru sēriju, tai skaitā izceļoties ar iespaidīgiem viena sitiena nokautiem pret Lūku Rokholdu un Koriju Andersonu, kas ļāva nopelnīt karjeras pirmo iespēju cīnīties par Džounsa atstāto vakanto pussmagā svara titulu. Cīņā par jostu [arī ''UFC 253'' šovā, tieši pirms Adesanjas - Kostas dueļa] Blahovičs ar tehnisko nokautu otrajā raundā sakāva Dominiku Reijesu.

Adesanja ķermeņa gabarītos ierasti atpaliek arī no vidējā svara cīkstoņiem, taču duelī ar Blahoviču auguma starpība ir vēl izteiktāka. "Šajā cīņā mēs sevi neuzskatām par favorītiem - galvenokārt lielās svara un auguma starpības dēļ, kas citkārt bijusi mums kā priekšrocība," pirms cīņas izteicās Adesanjas treneris Jūdžins Bērmens. Blahovičs precīzi iekļāvās pussmagā svara kategorijas rāmjos (93 kg), bet Adesanja bija par diviem kilogramiem vieglāks.

Pirms vakara galvenās cīņas astoņstūrī dosies dāmas - Amanda Nuniša (20-4) aizstāvēs savu pusvieglā svara (līdz 65,8 kg) titulu pret Meganu Andersonu (11-4). Brazīliete Nuniša pamatoti tiek saukta par visu laiku labāko sieviešu MMA cīkstoni, un arī šajā duelī būs liela favorīte. Nunišai joprojām pieder gan pusvieglā, gan vieglākā svara UFC tituli, bet arī savu iepriekšējo cīņu brazīliete aizvadīja pusvieglajā svarā, šovasar pārliecinoši nosargājot titulu pret Felišu Spenseru. Brazīliete uzvarējusi jau 11 cīņās pēc kārtas.

"Katra cīņa ir citādāka. Man patīk sevi izaicināt, un tāpēc MMA ir mans sports. Es sevi izaicinu visu laiku, un šī būs cīņa, kas man to sagādās un izvilks ārā labāko no manis,'' izteicās Nuniša. Cīkstonei cildinošus vārdus veltīja arī UFC prezidents Deina Vaits, kurš izteicās, ka čempione savā treniņnometnē nolikusi uz lāpstiņām vairākus sparingpartnerus vīriešus. "Viņa ir viena no jaukākajiem cilvēkiem, kuru varētu sastapt, bet, iekāpjot astoņstūrī, viņa ir mežone."

Nunišas pretiniecei Meganai Andersonai tā būs pirmā titulcīņa karjerā. Austrālietes bilance UFC ir 3-2, bet pašlaik Andersona uzkrājusi divu uzvaru sēriju, pirmajā raundā ar sāpju paņēmienu pieveicot Zaru Dos Santošu un nokautējot Normu Dumontu. Savu iepriekšējo cīņu gan austrāliete aizvadījusi pirms gada.

Trešajā ''UFC 259" titulcīņā vieglākā svara divīzijas reitinga (61,2 kg) pirmais numurs Aldžemeins Sterlings (19-3) centīsies gāzt no troņa čempionu Pjotru Janu (15-1). Krievijas cīkstonim šī būs pirmā titula aizstāvēšanas cīņa - Jans par UFC čempionu kļuva šovasar, piektajā raundā ar tehnisko nokautu sakaujot Žuzē Aldo un izcīnot jau iepriekš pieminētā Henrija Sehudo atstāto vakanto titulu.

"Šī ir viena no tām cīņām, kad tiekas divi vīri savā pīķī - šis ir perfektais laiks viņu cīņai,'' par Jana un Sterlinga dueli izteicās Deina Vaits. Gluži kā Adesanjam, arī Jana ceļš līdz UFC titulam bijis diezgan straujš. Kopš UFC debijas pirms trim gadiem krievu cīkstonis uzvarējis visās septiņās cīņās, no kurām četras pabeidzis ar nokautu vai tehnisko nokautu. Jans pamatā dod priekšroku cīņai stājā, savukārt Sterlings ir krietni bīstamāks parterā. "Katru reizi iemācos ko jaunu, un centīšos to parādīt cīņā. Viņš ir labs stājā, bet, salīdzinot ar mani, es noteikti viņam sadošu,'' par gaidāmo cīņu izteicās Jans.

"Mans plāns? Necentīšos iegūt stila punktus. Tiklīdz noskan zvans, jāieņem ringa centrs, jāpiespiež viņš pie žoga, jānogāž zemē, jākontrolē mugura un jābeidz cīņa,'' sev vēlamo cīņas gaitu izklāstīja Sterlings. Šāds scenārijs ļāva amerikānim izcīnīt uzvaru savā iepriekšējā cīņā šovasar, pusotrā minūtē izkārtojot žņaugšanas paņēmienu pret Koriju Sendheigenu. Spilgtais sniegums ļāvis Sterlingam pirmo reizi karjerā cīnīties par UFC titulu.

Jamaikiešu izcelsmes amerikānis UFC cīnās kopš 2014. gada, iegūstot 11 uzvaru un trīs zaudējumu bilanci. Savu iepriekšējo sakāvi Sterlings piedzīvoja pirms nepilniem četriem gadiem, ciešot smagu nokautu pret bijušo titula pretendentu Marlonu Moraisu, taču kopš tās reizes uzvarējis visās piecās aizvadītajās cīņās.

Aizraujoši dueļi gaidāmi arī citās main card cīņās. UFC vieglā svara čempiona un pound-for-pound reitinga [neatkarīgi no svara kategorijas] līdera Habiba Nurmagomedova treniņpartneris Islams Mahačevs (18-1) tiksies ar Drū Doberu (23-9), bet divu pussmagā svara divīzijas reitinga "Top 4" cīkstoņu duelī Aleksandrs Rakičs (13-2) stāsies pretī bijušajam titula pretendentam Tjagu Santušam (21-8). Skaļu vārdu netrūkst arī pārējās cīņās - šova undercard cīnīsies bijušais UFC vieglākā svara čempions Dominiks Kruzs (22-3), kā arī ilggadējais mušas svara titula pretendents Džozefs Benavidezs (28-7).

Visas main card cīņas, sākot ar Rakiča un Santuša dueli 5:00 pēc Latvijas laika, tiešraidē būs vērojamas "Go3" televīzijā internetā. Vakara galvenā dueļa sākuma laiks atkarīgs no pārējo cīņu iznākuma, bet paredzams, ka Adesanja un Blahovičs astoņstūrī varētu kāpt ap septiņiem rītā.

''UFC 259'' cīņu saraksts

Nr.Cīņa
15.Jan Blachowicz vs. Israel Adesanya
14.Amanda Nunes vs. Megan Anderson
13.Petr Yan vs. Aljamain Sterling
12.Islam Makhachev vs. Drew Dober
11.Thiago Santos vs. Aleksandar Rakic
10.Dominick Cruz vs. Casey Kenney
9.Song Yadong vs. Kyler Phillips
8.Joseph Benavidez vs. Aksar Askarov
7.Rogerio Bontorin vs. Kai Kara-France
6.Tim Elliott vs. Jordan Espinosa
5.Kennedy Nzechukwu vs. Carlos Ulberg
4.Sean Brady vs. Jake Matthews
3.Livia Renata Souza vs. Amanda Lemos
2.Uros Medic vs. Aalon Cruz
1.Mario Bautista vs. Trevin Jones

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/3/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...
https://www.mmafighting.com/2021/3/...
https://www.rt.com/sport/516825-ufc...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...

     [+] [-]

, 2021-03-06 16:36, pirms 3 gadiem
;;Vidējā svara čempions Adesanja tieksies vēl viena UFC titula;;

Pundur, izlabo virsrakstu

  -1 [+] [-]

, 2021-03-06 18:59, pirms 3 gadiem
Šitās toč interesantas cīņas. Gribētos,lai Adesanja vinnē, bet nu, ja Blahovičs trāpīs, tad Adesanja visticamāk kritīs. Nav paredzams iznākums. Ar Nunješu tur skaidrs vinnēs. Jans arī. Bet arī cutas cīņas varētu būt aizraujošas un samērā līdzīgas

  -1 [+] [-]

, 2021-03-06 19:04, pirms 3 gadiem
Gribētos redzēt Nganu pret Džounsu. Un Džounsu pret Adesanju.

     [+] [-]

, 2021-03-06 20:14, pirms 3 gadiem
Ja Jans trāpīs Izijam tur būs problēmas.Redzējām ar ko beidzās Jana un Rejesa cīņa

     [+] [-]

, 2021-03-06 21:06, pirms 3 gadiem
Šis main card un prelimi ir vienkārši saldais ēdiens! Nevaru jau sagaidīt cīņas, būs aizraujošs rīts.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-06 21:07, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: Gribētos redzēt Nganu pret Džounsu. Un Džounsu pret Adesanju.
Ja Ngannou tiks pāri Stipem (kas šobrīd ir 50:50 labākajā gadījumā), tad visticamāk Jones tieši būs nākamais pretinieks.

     [+] [-]

, 2021-03-06 22:44, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: Šitās toč interesantas cīņas. Gribētos,lai Adesanja vinnē, bet nu, ja Blahovičs trāpīs, tad Adesanja visticamāk kritīs. Nav paredzams iznākums. Ar Nunješu tur skaidrs vinnēs. Jans arī. Bet arī cutas cīņas varētu būt aizraujošas un samērā līdzīgas
Kāpēc tev gribās lai neBaltais uzvar Balto!!!!!?
Ceru, ka visi Lettiņi nav tādi tupeņi, kāds ir tu!

     [+] [-]

, 2021-03-06 23:17, pirms 3 gadiem
Paldies autoram par izsmeljosho un sakariigo rakstu!