Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Volkanovskis atstāj Holoveja seju asinīs un pieliek triloģijai treknu punktu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Volkanovskis atstāj Holoveja seju asinīs un pieliek triloģijai treknu punktu
Aleksandrs Volkanovskis (pa kreisi) pret Maksu Holoveju. Foto: AFP/Scanpix

"UFC 276" šovā Lasvegasā piekto reizi savu vidējā svara titulu aizstāvēja Izraels Adesanja (23-1), pēc punktiem pieveicot Džaredu Kenonīru (15-6). Meistarklasi kārtējo reizi parādīja pusvieglā svara čempions Aleksandrs Volkanovskis (25-1), trešajā savstarpējā duelī gūstot savu pārliecinošāko uzvaru pār Maksu Holoveju (23-7).

• Izraels Adesanja faniem nesagādāja solīto finišu, tomēr lielus variantus pretiniekam neatstāja, izcīnot savu kārtējo uzvaru. Tagad UFC vidējā svara čempionam priekšā jau nākamais izaicinājums - brazīlietis Alekss Pereira, kurš Adesanju nokautējis kikboksa ringā, bet šonakt ar nokautu izcīnīja uzvaru savā trešajā UFC cīņā.

• Pusvieglā svara čempions Aleksandrs Volkanovskis kārtējo reizi pierādīja, ka divīzijā par viņu labāka cīkstoņa nav, un arī trešo reizi pieveica bijušo titula īpašnieku Maksu Holoveju. Šoreiz gan Volkanovskim tas izdevās vispārliecinošāk, dominējot visu piecu raundu garumā.

• Iesildošo cīņu ietvaros par karjeras beigām paziņoja UFC veterāns un fanu favorīts Donalds "Kovbojs" Serone. Amerikānis piekāpās citam pieredzējušam tautietim - Džimam Milleram, kurš nu kļuvis par līderi UFC izcīnīto uzvaru skaitā (24).

Šovu Izraels Adesanja savā titula aizstāvēšanas cīņā pret Džaredu Kenonīru sarīkoja jau pa ceļam uz oktagonu, iznākot WWE zvaigznes Undertaker stilā un turot rokās urnu ar "pretinieka" pelniem.

Cīņa gan izvērtās visai patālu no solītā šova. Adesanja cīnījās droši, prasmīgi turot distanci un mēģinot izmantot caurumus pretinieka aizsardzībā. Kenonīram reti izdevās tikt pretiniekam tuvāk, un Adesanja turpināja droši apšaudīt amerikāni no ārpuses, bieži uzbrūkot ar spērieniem dažādos līmeņos. Trešajā raundā Kenonīram izdevās samazināt distanci, piespiežot Adesanju pie žoga un uzbrūkot klinčā. Arī noslēdzošajos divos raundos lielu pavērsienu nebija, un cīņas beigas tika pavadītas skatītāju ūjināšanas pavadībā. Noslēgumā gan Adesanja bija paveicis pietiekami, lai gūtu uzvaru pēc punktiem.

Vidējā svara čempions arī uzreiz nodeva ziņu savam nākamajam pretiniekam - Aleksam Pereiram, kurš pēc šonakt izcīnītās uzvaras [raksta turpinājumā] jau sēdēja skatītāju pirmajās rindās un vēroja Adesanjas cīņu.

Aleksandra Volkanovska un Maksa Holoveja cīņā lielisku pirmo raundu aizvadīja čempions, esot gan aktīvāks, gan arī precīzāks savos sitienos. Volkanovskis arī nekautrējās veltīt pretiniekam arī pāris vārdus cīņas vidū, tomēr pašā raunda izskaņā pāris reizes labi trāpīja arī Holovejs. Arī otrajā raundā dominēja Volkanovskis, trāpot vairākus lieliskus elkoņus klinčā un atverot brūci uz pretinieka uzacs.

Austrālietis allaž bija soli priekšā pretiniekam - ikreiz, kad cīņa nonāca tuvā distancē, sekoja kāda kombinācija no Volkanovska un Holovejam ne vienmēr izdevās rast atbildi. Ceturtajā raundā jau teju visu Holoveja seju klāja asinis, un bija skaidrs, ka havajietim nepieciešams cīņu noslēgt priekšlaicīgi, lai cerētu uz uzvaru. Volkanovskim gan šāds scenārijs nebija ne prātā, un arī piektajā raundā čempions pierādīja, kurš ir labākais, noslēdzot savstarpējo triloģiju ar dominējošu uzvaru.

Jau iepriekš Volkanovskis runājis par pārcelšanos svara kategoriju augstāk, un šo domu paturpināja arī pēc uzvaras: "Gribu turpināt būt aktīvs - nezinu, vai viena divīzija var mani noturēt pietiekami aktīvu. Gribu dabūt arī vieglā svara jostu un aizstāvēt tās abas."

Ar lielisku nokautu savā trešajā UFC cīņā izcēlās kikboksa zvaigzne Alekss Pereira (6-1), pirmajā raundā sakaujot vidējā svara divīzijas reitinga ceturto numuru Šonu Striklendu (25-4). Pereira trāpīja lielisku kreiso āķa sitienu, nosūtot Striklendu nokdaunā, turpinot uzbrukumu ar vēl vienu sitienu, kas pielika cīņai punktu. Brazīlietis, kura rēķinā ir divas uzvaras kikboksa ringā pār Izraelu Adesanju, nopelnīja sev iespēju jau ceturtajā UFC cīņā tikt pie vidējā svara titula un tikties ar čempionu arī oktagonā.

Bez "pienācīga" iznākuma noslēdzās Šona O`Melija (16-1) pirmā UFC cīņa ar kādu no vieglākā svara divīzijas reitinga top 10 pārstāvjiem - otrajā raundā O`Melijs ar pirkstiem iebrauca pretinieka acī, pēc kā brazīlietis Pedro Munjoss (19-7) nebija spējīgs cīņu turpināt. Tās iznākums tika anulēts. Kā paredzēts, par kārtīgu dūru un elkoņu cīņu izvērtās Braiena Barberenas (18-8) un Robija Loulera (29-16) duelis, otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvaru gūstot Barberenam. Amerikānis otrā raunda izskaņā trāpīja vairākus spēcīgus elkoņus tuvcīņā, kas lika Louleram aizpeldēt, un pēc vēl vairākiem izlaistiem sitieniem cīņa tika apturēta.

Ar zaudējumu no MMA sporta atvadījās pieredzējušais Donalds "Kovbojs" Serone (36-17), otrajā raundā piekāpjoties citam veterānam Džimam Milleram (34-16) ar žņaugšanas paņēmienu. Pēc zaudējuma Serone atstāja oktagona vidū savus cimdus un kovboja cepuri. "Es to vairs nemīlu. Ir grūti no rīta piecelties. Šī bijusi viena no grūtākajām nometnēm ilgā laikā. Tagad būšu filmu zvaigzne. Nevaru iedomāties vēl labāku veidu, kā noslēgt karjeru - Lasvegasa, izpārdots UFC šovs," ar platu smaidu no faniem atvadījās Kovbojs. Serone noslēdz karjeru kā dalīts otrs aktīvākais [38 cīņas] un otrs uzvarām bagātākais [23] cīkstonis UFC vēsturē.

Līdz UFC titulam savā karjerā gan Kovbojam aizsniegties tā arī neizdevās. Abos iepriekšminētajos rādītājos šobrīd pirmais ir tieši Džims Millers ar 40 cīņām un 24 uzvarām. 38 gadus vecais cīkstonis iepriekš paudis, ka vēlas savu karjeru turpināt līdz "UFC 300" šovam.

Savu pirmo uzvaru UFC rindās vakara pirmajā cīņā izcīnīja lietuviešu cīkstone Jūlija Stoļjarenko (10-9-2), ar rokas laušanas paņēmienu pirmajā raundā 42 sekunžu laikā pieveicot austrālieti Džesiku Rouzu-Klārku (11-8). 29 gadus vecā lietuviete UFC debitēja 2020. gadā un pirmajās trīs cīņās organizācijas rindās bija piedzīvojusi zaudējumus.

     [+] [-]

, 2022-07-03 08:33, pirms 2 gadiem
Volkam totāla dominance.
Izija titula aizstāvēšanās pēc Kostas cīņas ir kļuvušanas par gulēšanas laiku reāli.
Es ceru Perreiram dos cīņu pret Iziju,jo Perreira bija Izija tētuks iekš kikboksa un uzvarēja viņu abas reizes un pēdējo to izdarīja par K.O

     [+] [-]

, 2022-07-03 14:09, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Volkam totāla dominance.
Izija titula aizstāvēšanās pēc Kostas cīņas ir kļuvušanas par gulēšanas laiku reāli.
Es ceru Perreiram dos cīņu pret Iziju,jo Perreira bija Izija tētuks iekš kikboksa un uzvarēja viņu abas reizes un pēdējo to izdarīja par K.O
Gribētos Pereiram vēl kādas 2-3 cīņas UFC pieredzei, pirms stāties pretī Izijam, bet izskatās, ka tā varētu jau būt nākošā cīņa. Manuprāt, mazliet par ātru, lielākas iespējaas būtu vēl mazliet apbružājoties oktagonā.

     [+] [-]

, 2022-07-03 16:24, pirms 2 gadiem
Jàdod iespéja Pereiram lai nokdauné trešo reizi Izziju. Volkonovskis vs Olivera tas tik būtu faights.

     [+] [-]

, 2022-07-03 20:22, pirms 2 gadiem
Ir grūti no rīta piecelties

šito nu toč viņš neteica

     [+] [-]

, 2022-07-03 20:24, pirms 2 gadiem
Būba rakstīja: Gribētos Pereiram vēl kādas 2-3 cīņas UFC pieredzei, pirms stāties pretī Izijam, bet izskatās, ka tā varētu jau būt nākošā cīņa. Manuprāt, mazliet par ātru, lielākas iespējaas būtu vēl mazliet apbružājoties oktagonā.
Njā.... interesanti, ka SC jau zin, ka Pereira ir Izija nākošais pretinieks. Tas būtībā būtu stulbi, ka unranked piekauj 4. numuru un uzreiz finālā/

     [+] [-]

, 2022-07-04 07:28, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Njā.... interesanti, ka SC jau zin, ka Pereira ir Izija nākošais pretinieks. Tas būtībā būtu stulbi, ka unranked piekauj 4. numuru un uzreiz finālā/
Tieši tā! Taču te redzams UFC mačmeikeru pirksts - jebkurš grepleris ar Pereiru izslaucītu grīdu! Tas pats Striklends varēja,vnk stulbais ego lika palikt stājā.
Ja Adesanja vēlas nosacītu revanšu tad Pereiras stāsts kļūst reāls!