Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā piedalīsies četri Latvijas džudisti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules čempionātā piedalīsies četri Latvijas džudisti
Jevgēņijs Borodavko olimpiskajās spēlēs 2013
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šajās dienās Brazīlijas metropolē Riodežaneiro notiek pasaules džudo čempionāts. Latviju pārstāvēs četri džudisti: Konstantīns Ovčiņņikovs (svara kategorija līdz 81 kg), Aigars Mīlenbergs (līdz 90 kg), Viktors Reško un Jevgēņijs Borodavko (abi līdz 100 kg).

Latvijas Džudo federācijas viceprezidents Vsevolods Zeļonijs sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" atklāj, ka tālajā ceļojumā Ovčiņņikovs un Borodavko dodas par Latvijas Olimpiskās vienības līdzekļiem, Mīlenbergs brauc ar mūsu džudo federācijas finansējumu, bet Reško savus izdevumus sedz pats. Mūsu sportisti nebūs tūristi, katram ir savi uzdevumi.

Pēdējo reizi pasaules čempionāta medaļu Latvijai izcīnīja tieši Zeļonijs (bronza 1997. gadā). Šogad būs grūti pārtraukt ieilgušo laiku bez medaļām, jo konkurence ir milzīga, pat neskatoties uz it kā mierīgāko pēcolimpisko gadu. "Ļoti gribam no Brazīlijas atvest medaļu. Borodavko un Ovčiņņikovs savās kategorijās ir starp līderiem. Viņiem būs jāapliecina sava klase," akcentē Zeļonijs. "Daudz kas būs atkarīgs no izlozes, tāpēc šobrīd neko konkrētu negribu prognozēt."

Latvijas izlase specifiski gatavojās pasaules čempionātam, tāpēc mūsu vadošie džudisti reti startēja starptautiskās sacensībās. "Galvanais uzdevums bija uzturēt puišus kondīcijā, tāpēc viņi ne tik bieži izgāja uz tatami. Viss tika izplānots," skaidro Zeļonijs. "Pēc pasaules čempionāta šajā sezonā vēl būs divi lieli turnīri - Horvātijas "Grand Prix" un Pasaules kauss Maskavā."

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"