Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākajiem džudistiem Parīzē tikai neveiksmes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas labākajiem džudistiem Parīzē tikai neveiksmes
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Aizvadītā nedēļas nogale ļoti neveiksmīga izvērtās Latvijas džudistiem, kuri piedalījās Parīzes "Grand Prix". Jau pirmajā mačā zaudēja mūsu vadošais džudists Jevgeņijs Borodavko, viņam bija nelabvēlīga izloze. Par pirmo cīņu tālāk netika arī Aigars Mīlenbergs, savukārt Konstantīns Ovčiņņikovs pat neizgāja uz tatami.

Svara kategorijā līdz 100 kilogramiem Jevgeņijs Borodavko pirmajā mačā atzina ļoti spēcīga pretinieka pārākumu. 3:03 minūšu laikā nīderlandietis Henks Grols uzvarēja. Mūsu džudists pasaules rangā ir 33. vietā, bet nīderlandietis ieņem 3. pozīciju. Džudo izlozei ir vēl lielāka nozīme nekā cīņas izlozei. Ja pirmajā mačā tiek ielozēts ļoti spēcīgs pretinieks, tad zaudējuma gadījumā cīkstonis vēl var cerēt uz iespēju cīnīties par bronzas medaļu, savukārt džudistam pēc zaudējuma pirmajā mačā turnīrs ir beidzies.

Mūsu otrs labākais džudists Konstantīns Ovčiņņikovs (81 kg) ieņem 50. vietu pasaules rangā. Parīzes turnīram viņš gatavojās, taču pēdējā brīdī dalība tika atsaukta. Savukārt tikmēr Aigars Mīlenbergs (90 kg) atrodas pasaules ranga 89. vietā. 2:36 minūšu laikā latvietis piekāpās francūzim Ludovikam Gobēram (36. vieta rangā), un turnīrs bija galā jau pēc pirmā mača.

Interesanti, ka vienā nedēļas nogalē Parīzē gatavojās startēt trīs Latvijas džudisti un pieci mūsu cīkstoņi. Sekmes gan bija krietni vien atšķirīgas.

Kā zināms, Londonas olimpiskajās spēlēs startēja divi mūsu džudisti (Borodavko un Ovčiņņikovs), bet kvalifikācija uz Riodežaneiro spēlēm sāksies 2014. gada 30. maijā.

Izmantotie resursi:
intjudo.eu