Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru čempionātā Latvijas džudisti sāk ar zaudējumiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules junioru čempionātā Latvijas džudisti sāk ar zaudējumiem
Gļebs Talalujevs (centrā)
Foto: eju.net

Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā vakar sākās pasaules junioru (U21) čempionāts džudo, kur sartē 611 jaunie sportisiti no 75 valstīm. Šodien uz tatami izgāja arī divi mūsējie, un abi piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā cīņā.

Svara kategorijā līdz 73 kilogramiem startēja 19 gadus veci Latvijas džudisti - "Kumite" skolas audzēknis Dmitrijs Fedosejenkovs un "Makkabi" skolas pārstāvis Mihails Šteinbuks. Pirmais četras minūtes noturējās pret brazīlieti Gabriēlu Mendešu, tomēr zaudēja. Līdzīgi klājās arī otram mūsu džudistam, kurš atzina beļģa Sami Čouči pārākumu. Sacensību formāts paredz, ka pēc zaudējuma pirmajā cīņā turnīrs ir beidzies.

Latvijas U21 izlase pasaules čempionātā:
73 kg - Dmitrijs Fedosejenkovs,
73 kg - Mihails Šteinbuks,
81 kg - Ņikita Vološins,
90 kg - Gļebs Talalujevs,
galvenais treneris - Papuna Hupenija.

Mūsu lielākā cerība ir Gļebs Talalujevs (18) - pēdējo gadu lielākā Latvijas jaunā zvaigzne. Līdz šim viņa nozīmīgākais sasniegums ir 1. vieta Eiropas U17 čempionātā (2011). Jāpiezīmē, ka šoreiz mūsu džudistam pretī var stāties pat 3 gadus vecāki oponenti, līdz ar to var būt visādi.

Izmantotie resursi:
ijf.org