Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Eiropas džudo čempionātā piedalīsies astoņi Latvijas pārstāvji

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas džudo čempionātā piedalīsies astoņi Latvijas pārstāvji
Jevgēņijs Borodavko olimpiskajās spēlēs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

No 25. līdz 28. aprīlim Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notiks pirmais jaunas Olimpiskās četrgades Eiropas čempionāts, kurā individuālajās sacensībās startēs astoņi Latvijas pārstāvji, tostarp arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Jevgēņijs Borodavko un Konstantīns Konstantīns Ovčiņņikovs, informē Latvijas Džudo federācija.

Trīs šī gada komandas sportisti jau bija izcīnījuši Eiropas čempionātu medaļas iepriekšējos gados. 2009. gadā par bronzas medaļniekiem kļuva Deniss Kozlovs un Jevgeņijs Borodavko. Jevgeņijs savu panākumu ir atkārtojis 2011. gadā. Savukārt Olimpiskajā 2012. gadā Vecās pasaules čempionāta bronzas godalgu izcīnījis Konstantīns Ovčiņņikovs. No otrās puses komandas sastāvā ir arī divi Eiropas čempionātu debitanti - Artūrs Ņikiforenko un Andrejs Tomašovs.

Šajā čempionātā Latvijas komanda pirmo reizi startēs komandu sacensībās. Tajās uz tatami kāps gan individuālajās sacensībās startējoši džudisti, gan vēl viens debitants Deniss Aņiščenko. Par oficiālo pārstāvi tiks nozīmēts nesen ievēlētais federācijas prezidents Raimonds Rublovskis, komandu vadīs no jauna ievēlētais izlases galvenais treneris Dmitrijs Sergejevs, kā arī, kopā ar komandu dosies treneri Oļegs Baskins, Vsevolods Zeļonijs, Aleksandrs Osnačs, Gatis Milenbergs un komandas ārsts Romāns Osipenko. Pēdējā brīdī pievienojās EJU fotogrāfs Anna Koļesņičenko.

Latvijas džudisti individuālajās sacensībās:

-60 kg: Andrejs Magers (LIDO)
-66 kg: Deniss Kozlovs (Makkabi)
-81 kg: Konstantīns Ovčiņņikovs (V. Zeļonija džudo skola)
-90 kg: Aigars Mīlenbergs (Kyodai) un Andrejs Tomašovs (Makkabi)
-100 kg: Jevgēņijs Borodavko (Makkabi) un Viktors Reško (Ziemeļblāzma)
+100 kg: Artūrs Ņikirorenko (Makkabi)

Latvijas džudisti komandu sacensībās:

-66 kg: Andrejs Magers (LIDO)
-73kg: Deniss Aņiščenko (LIDO)
-81 kg: Konstantīns Ovčiņņikovs (V. Zeļonija džudo skola)
-90 kg: Aigars Mīlenbergs (Kyodai)
+90 kg: Viktors Reško (Ziemeļblāzma), Artūrs Ņikirorenko (Makkabi)

Londonas olimpiskajās spēlēs Jevgēņijs Borodavko izcīnīja 9. vietu, bet Konstantīns Ovčiņņikovs ierindojās 17. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
www.judo.org.lv