Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida iekļūst divkārtējās olimpiskās čempiones sarūpētajā viesulī

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida iekļūst divkārtējās olimpiskās čempiones sarūpētajā viesulī
Inese Tarvida. Foto: World Taekwondo

Lielbritānijas pilsētā Mančestrā tuvojas noslēgumam Eiropas čempionāts taekvondo olimpiskajā versijā, kur piedalījās arī Latvijas labākās taekvondistes. Jolanta Tarvida (62 kg) zaudēja astotdaļfinālā un ierindojās devītajā vietā, savukārt Inese Tarvida (57 kg) uzvarēja pirmajās divās cīņās un ceturtdaļfinālā cieta sagrāvi cīņā pret divkārtējo olimpisko čempioni, finišējot piektajā vietā.

Kā jau ziņots, māsas Tarvidas šoreiz nekotējas starp galvenajām favorītēm.

57 kilogramos sapulcējās ļoti spēcīgs dalībnieču sastāvs. Kā galvenās favorītes pozicionējās titulētā velsiete Džeida Džonsa (#2) un turciete Hatice Kubra Ilguna (#1).

Divkārtējā pasaules bronzas medaļniece un pērnā gada Eiropas čempionāta trešās vietas ieguvēja Inese Tarvida šoreiz tika izsēta ar 10. numuru. Pirmajā mačā mūsu sportiste apspēlēja ukrainieti Julianu Lipatovu (13:5), bet astotdaļfinālā ar 12:6 uzvarēja nīderlandieti Bodīni Shūnmakersu (#7).

Ceturtdaļfināla mačā Inese Tarvida spēkojās ar vietējo superzvaigzni Džeidu Džonsu, kura ir divkārtējā olimpiskā čempione (2012, 2016). Starta raunda pirmajās sekundēs mūsu sportiste knapi izglābās no spēriena pa seju, arī turpinājumā Džonsa ar kāju vairākas reizes centās caursist Latvijas pārstāves aizsardzību. Otrās minūtes sākumā notika kas neparasts - velsiete iespēra ne tikai pa ķiveri, bet arī pa seju, mūsējā nokrita un ātri piecēlās, tiesnesis konstatēja nokdaunu, sāka rādīt pirkstus un parādīja gandrīz visus. Tiesnesis ļāva turpināt turpināt cīņu (0:4), un pirmais raunds noslēdzās ar 0:7. Otrajā raundā Tarvida, jādomā, saprata, ka uzvarēt nav iespējams, un pārsvarā koncentrējās uz noturēšanos. Tikmēr oponente turpināja plosīties kā viesulis un palielināja savu pārsvaru. Rezultāts kļuva 0:22, līdz ar to trešais raunds netika aizvadīts. Iespējams, ka tā bija lielākā sagrāve Tarvidas karjerā, arī viņas nokdauns līdz šim nebija redzēts. Tādējādi vecākā māsa ierindojās piektajā vietā.

VIDEO: Tiesnesis Tarvidai konstatē nokdaunu un rāda pirkstus

62 kilogramos dalībnieču sastāvs nebija tik spēcīgs. 2019. gada U21 Eiropas čempione Jolanta Tarvida (#8) sāka no otrās kārtas un ar 6:8 piekāpās beļģietei Sārai Šāri (#9), kura šī gada turnīros sakrājusi jau četras medaļas. Tādējādi jaunākā māsa tika klasificēta devītajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Brackets - europeantaekwondounion.org
GB Taekwondo