Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas taekvondo divas piektās vietas U21 Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas taekvondo divas piektās vietas U21 Eiropas čempionātā
Inese Tarvida (priekšplānā) un Jolanta Tarvida
Foto: Bauskas pašvaldība / Instagram

Latvijas labākā taekvondiste Inese Tarvida vakar izcīnīja 5. vietu U21 Eiropas čempionātā, kas risinās Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē. Tādā pašā pozīcijā finišēja arī mūsu Deniss Kulibiks, savukārt Imants Kopjevs zaudēja jau pirmajā mačā.

Bauskas sportiste Inese Tarvida pēc 17 gadu jubilejas nosvinēšanas devās uz U21 Eiropas čempionātu taekvondo olimpiskajā versijā, kur 53 kilogramu kategorijas sacensībās startēja 21 dalībniece. Šajā svara kategorijā Inese Tarvida nekotējas starp favorītēm, jo iepriekš viņa startēja 49 kilogramos. Šis turnīrs mūsu sportistei vairāk ir gatavošanās 49 kilogramu olimpiskās kvalifikācijas turnīram, kas janvārī notiks Stambulā. 49 kg pieaugušo pasaules rangā Tarvida ieņem 78. vietu.

Pirmajā cīņā mūsu sportiste apspēlēja portugālieti Žoanu Nogueiru (5:0), bet otrajā mačā krietni nopūlējās ar čehieti Dominiku Hronovu (6:5) un iekļuva ceturtdaļfinālā. Tika plānots, ka tur pretī būs turnīra galvenā favorīte - vāciete Madelīna Folgmana (pieaugušo pasaules rangā 17. vieta), tomēr spāniete Tanija Garsija-Romero viņu pārspēja un nopelnīja tiesības tikties ar latvieti. Ceturtdaļfināla likme bija augsta - iekļūšana pusfinālā garantē arī medaļu, tomēr šajā cīņā Tarvida zaudēja ar 1:6 un finišēja 5. pozīcijā.

Atgādinām, ka Inese Tarvida šogad cienījami debitēja pieaugušo pasaules čempionātā, bet viņas jaunākā māsa Jolanta Tarvida pērn izcīnīja kadetu pasaules sudrabu.

Kā jau ziņots, Inese Tarvida oktobrī ieguva 9. vietu Eiropas junioru čempionātā, kas oktobrī notika Latgales metropolē Daugavpilī. Mūsu sportiste nebija labākajā formā, jo 4 nedēļas pirms čempionāta pārcieta operāciju, bija problēmas ar iekļaušanos 49 kilogramu kategorijā, turklāt izloze sanāca ļoti neveiksmīga - otrajā mačā pretī stājās pieaugušo pasaules ranga 9. numurs.

U21 Eiropas čempionāta 68 kg turnīrā Deniss Kulibiks (16) prata izmantot veiksmīgu izlozi. Pirmajā mačā viņš pieveica rumāni Andreju Lungu (10:5), bet saspringtā otrajā cīņā uzvarēja andorieti Borisu Ruisu (14:12). Ceturtdaļfinālā pretinieks nebija tas varenākais, toties vecāks gan. Cīņā par pusfinālu gados jaunais rīdzinieks atzina slovēņa Domena Pirca pārākumu (6:23). Līdz ar to mūsu censonis ierindojās augstajā 5. vietā (no 27).

74 kg sacensībās Imants Kopjevs pirms starta kotējas kā piektais un veiksmes gadījumā varēja pacīnīties par medaļu (olimpiskās kvalifikācijas sakarā viņa cerības gan ir minimālas, jo 74 kg kategorija nav olimpisko spēļu programmā). U21 turnīra astotdaļfinālā mūsu sportists zaudēja krievam Georgijam Surkovam, līdz ar to finišēja devītajā vietā (no 24).

U21 Eiropas čempionāta organizatori pasākumam veido savdabīgu auru - vampīru motīvs ir ne tikai oficiālajā plakātā, attiecīgi tiek apdrukāti arī krekliņi un tamlīdzīgi. Bukareste gan neatrodas Transilvānijā, taču tālu nav.



Izmantotie resursi:
taekwondoetu.org

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 15:16, pirms 9 gadiem
Kāpēc jaunākā Tarvida nebrauca uz sacensībām?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 16:00, pirms 9 gadiem
točka,
droši vien drausmīgais plakāts vainīgs