Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tarvida: "Kad smagais darbs pārvēršas medaļā, ir neticamas sajūtas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tarvida: "Kad smagais darbs pārvēršas medaļā, ir neticamas sajūtas"
Inese Tarvida. Foto: Sandra Škutāne, F64

Latvijas labākā taekvondiste Inese Tarvida uzskata, ka kara dēļ atstādinātā krieviete 53 kilogramos bija viņas spēcīgākā konkurente. Par to tika vēstīts ukraiņu atlēta un blogera "TarasMalchenko" podkāstā.

Tarvidas pirmais lielais panākums bija 2017. gada pasaules čempionāta bronza - taekvondo dzimtenē Dienvidkorejā uzvara pār dienvidkorejieti deva vietu uz pjedestāla. 18 gadu vecumā viņa to paveica pieaugušo līmenī. "Nedomāju, ka kāds no manis gaidīja medaļu," saka Inese Tarvida. "Tas joprojām ir mans trakākais moments. Bija daudz [prieka] asaru un emociju. Daudz raudāju, tas bija traki. Kad ieguldītais smagais darbs pārvēršas pasaules čempionāta medaļā, ir neticamas sajūtas."

Ukraiņu blogeris izpētījis, ka taekvondo pasaulē Inese Tarvida ir viena no retajām ārzemniecēm, kurai instagrama profilā redzams Ukrainas karogs. Kā zināms, Krievijas veiktais un Baltkrievijas atbalstītais plaša mēroga iebrukums Ukrainā tostarp noveda pie tā, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem tika liegts piedalīties starptautiskajās taekvondo sacensībās. Tarvida atbalsta minēto aizliegumu attiecībā uz Krievijas sportistiem, bet nav tik pārliecināta Baltkrievijas sakarā.

2022. gada 19.-22. maijā Lielbritānijas pilsētā Mančestrā notiks Eiropas čempionāts, kur Tarvida plāno startēt 53 kilogramos (būs jānodzen svars). Tarvida piekrīt, ka 53 kilogramu svara kategorijā krieviete Tatjana Miņina (bij. Kudašova) ir viņas spēcīgākā konkurente. Kara dēļ uzlikto sankciju dēļ minētā krieviete nepiedalīsies, taču būs citas spēcīgas pretinieces, piemēram, serbiete Tijana Bogdanoviča (divkārtējā olimpiskā medaļniece 49 kilogramos) un turciete Zeliha Agrisa (2017. gada pasaules čempione un pašreizējā Eiropas vicečempione).

Ja nebūtu taekvondiste un vajadzētu izvēlēties citu sporta veidu, tad varbūt startētu vieglatlētikā, ar ko savulaik jau ir nodarbojusies (400 metru sprints un augstlēkšana), patiktu spēlēt arī pludmales volejbolu.

Izmantotie resursi:
"TarasMalchenko" podkāsts