Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jurčenko U23 PČ beidzas pēc ukraiņa zaudējuma ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jurčenko U23 PČ beidzas pēc ukraiņa zaudējuma ceturtdaļfinālā
Vasils Mihailovs un Alberts Jurčenko. Foto: United World Wrestling

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē turpinās U23 Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Alberts Jurčenko (74 kg) šodien zaudēja pirmajā mačā un noslēdza sacensības.

Latvijas cīkstonim izloze nebija labvēlīga. Smagā zara pirmajā mačā jeb cīņā par astotdaļfinālu pretī stājās pērnā gada U23 pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Vasils Mihailovs no Ukrainas.

Cīņas sākumā pretinieks satvēra Jurčenko kāju un veica divpunktīgo uzbrukumu. Mūsējais tūlīt pat atbildēja (2:2) un izpildīja pārvēlienu (4:2). Pirmā perioda pēdējā minūtē ukrainis vēlreiz tika pie kājas un bija rezultatīvs (4:2).

Otrais periods sākās piesardzīgā gaisotnē, nogriežņa vidū Latvijas cīkstonis veica divpunktīgo paņēmienu, bet ukrainis sniedza atbildi (6:6), nonākot uzvarētāja pozīcijā. Jurčenko bija vajadzīgs rezultatīvs uzbrukums, taču pēdējās sekundēs pretinieks atkal satvēra kāju un guva vēl četrus punktus - 6:10.

Lai mūsu cīkstonis kvalificētos bronzas turnīram, minētajam ukrainim ir jāiekļūst finālā, tomēr šādā zarā tas nešķita ļoti reāli. Latvijas cīkstoņa pāridarītājs zaudēja ceturtdaļfinālā, līdz ar Jurčeneko sacensības ir noslēgušās. Nav liela bēda, jo jūnijā aizvadītajā U23 Eiropas čempionātā Alberts Jurčenko izcīnīja bronzas medaļu, kas ļauj pretendēt uz nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības B sastāvu.

Atgādinām, ka kadetu Eiropas un pasaules trīskārtējais medaļnieks Jurčenko pērn noslēdza startus junioru ieskaitē, bet tur palika bez šāda līmeņa godalgām. Šogad debitēja pieaugušo Eiropas čempionātā, taču neizmantoja labu izlozi un zaudēja jau pirmajā mačā.

Kā jau ziņots, šī gada U23 pasaules čempionātā piedalījās arī mūsu grieķu-romiešu cīņas pārstāvji Aleksandrs Jurkjans un Ņikita Masjuks.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org