Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Titulētā Grigorjeva uzsākusi pirmo treniņnometni pēc dzemdībām

Ints Megnis
Ints Megnis

Titulētā Grigorjeva uzsākusi pirmo treniņnometni pēc dzemdībām
Treneris Armands Zvirbulis un Anastasija Grigorjeva. Foto: Latvijas Cīņas federācija

2013. un 2014. gadā par Latvijas labāko sportisti nosauktā cīkstone Anastasija Grigorjeva šonedēļ uzsākusi pirmo treniņnometni pēc dzemdībām, kā galveno savu mērķi joprojām izvirzot jau šogad kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, sportiste pastāstīja sarunā ar portālu Sportacentrs.com.

Grigorjeva pavasarī paziņoja, ka ir gaidībās un 6. novembrī viņai piedzima dēls Alans. Pēdējo akva-aerobikas treniņu daugavpiliete aizvadījusi dienu pirms dzemdībām, bet pēc dzemdībām trenēties atsākusi jau decembrī, savukārt tagad atgriezusies uz paklāja.

"Jau decembrī atsākām treniņus, bet no pirmdienas atbrauca Armands Zvirbulis un sākusies pilnvērtīga nometne. Pirms tam tikai spēlējām futbolu un gāju uz baseinu, bet tagad treniņi ir divreiz dienā," atklāj Grigorjeva.

Šī gada Eiropas čempionāts aprīļa pirmajā pusē notiks Rumānijā. "Droši vien uz to brauksim jebkurā gadījumā, jo, ja nebraucu, nevaru piedalīties pasaules čempionātā. Vienīgi vēl nav zināms vai cīnīsimies - negribas atgriezties negatavai. Gribas būt gatavai, cīnīties par vietām, kurām iepriekš. Šogad galvenais būs pasaules čempionāts, kurā notiks atlase uz olimpiskajām spēlēm. Pilnvērtīgi gatavosimies tur labi nostartēt un iegūt olimpisko licenci, lai nākamgad nav jādomā. Tas ir pats galvenais."

"Tagad uzdevums ir neatsākt pārāk strauji, jo dzemdības nav viegls process pēc kura uzreiz var atgriezties apritē. Iepriekš teicu, ka pāris mēnešos sagatavošos Eiropas čempionātam, bet vakar pēc diviem treniņiem atnācu mājās un sapratu, ka droši vien tad vēl nebūšu gatava atgriezties, jo ir jūtams spēka zudums. Nebūs tik viegli, kā sākumā domāju. Tomēr vēl skatīsimies, jo šī bija tikai pirmā diena. Labā ziņa ir, ka šodien varēju piecelties un aizbraukt uz nākamo treniņu," stāsta sportiste.

"Protams, ka dzīve pēc ģimenes pieauguma ir mainījusies. Tagad neko saplānot nav iespējams, bet es biju pieradusi, ka vienmēr ir noteikts plāns, viss tiek aizvadīts pēc viena grafika. Tagad viss atkarīgs cikos pieceļas mazais, cikos paēd. Labi, ka dzīvojam mazā pilsētā kā Daugavpils, kurā viss ir tuvu. Pabaroju mazo un desmit minūtes iepriekš uzrakstu Armandam, ka dodamies uz treniņu," Grigorjeva atklāj, ka pašlaik viņai nav noteikts treniņu laika grafiks.

Lielas pārmaiņas pašlaik piedzīvo Latvijas Cīņas federācija, kuras biedri janvāra beigās izteica neuzticību prezidentam Dzintaram Urbančikam. Uz kļūšanu par jauno prezidentu pretendē Grigorjevas treneris un sparingpartneris Zvirbulis.

"Es atbalstu pārmaiņas. Ja federācijai ir problēmas, par tām ir jārunā. Slikti ir, ka viņš saka, ka viss ir labi, tomēr visi uzzina, ka ir lielas problēmas," Grigorjeva norāda uz izskanējušo informāciju, ka pēdējos pāris gadus federācijai ir lieli parādi, kas radās pēc Eiropas čempionāta Rīgā. "Tas skar visus sportistus. Varētu pat rasties situācija, ka mēs parādu dēļ varētu nestartējam Eiropas čempionātā. Būtu cilvēciski, ja par visām problēmām mums stāstītu. Es atbalstīšu, lai būtu pārmaiņas, atbalstu jauno kandidatūru prezidenta amatam."

  +6 [+] [-]

, 2019-02-05 13:39, pirms 5 gadiem
Prieks par Anastasiju. Lai veicas!

  +3 [+] [-]

, 2019-02-05 14:00, pirms 5 gadiem
Eiropai būs ļoti grūti sagatavoties, bet pasaulē jau var tēmēt uz OS.