Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Granauskis sarūgtina lietuvieti Saveļjevu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Granauskis sarūgtina lietuvieti Saveļjevu
Gvido Granauskis cīņā ar Vladislavu Saveļjevu
Foto: Kaspars Jēkabsons

Vieglā svara MMA sportists Gvido Granauskis (1-1-0) Saldū notiekošajā cīņu šovā „FREON: JFX Fights 4” pirmajā raundā ar tehnisko nokautu (pretinieka atteikuma dēļ) uzveica Lietuvas Taiboksa čempionu Vladislavu Saveļjevu (0-1-0).

Deviņpadsmit gadīgajam kikbokserim Gvido Granauskim, kurš nolēmis pārkvalificēties uz MMA cīņām, šajā pasākumā sākotnēji bija ieplānots mačs ar pieredzes bagāto kanādiešu cīkstoni Dereku Gotjē (7-6-0), taču kanādietis dažas dienas pirms nozīmētā mača ASV notiekošajā treniņnometnē guva savainojumu.

Gotjē atsūtītajā video ziņojumā sportists atvainojās organizatoriem, Granauskim un skatītājiem, kuri vēlējās redzēt šo cīņu, taču dēļ treniņnometnē gūtās traumas viņš pēdējā momentā bija spiests atcelt šo maču. Taču Dereks solīja, ka nākamajā cīņā, ja viņam atkal tiks izteikts piedāvājums atbraukt uz Latviju, viņš noteikti gribētu paspēkoties ar Gvido.

Neskatoties uz pēkšņo pretinieku maiņu Granauskis uz cīņu izgāja optimisma pilns. Viņam pretī stājās Lietuvas Taiboksa čempions Vladislavs Saveļjevs, kuram tā bija pirmā cīņa pēc MMA noteikumiem.

Jau pašā cīņas sākumā sportisti saķērās savā starpā un Saveļjevam, saķerot latvieša roku, bija iespēja pielietot rokas laušanas paņēmienu un izcīnīt uzvaru, taču Granauskis kaut kādā veidā tika laukā no šī satvēriena.

Gvido nonāca priekš sevis ērtā pozīcijā un izdarot sitienu ar kāju guļošajam lietuvietim galvas rajonā, tas tika nosūtīts nokdaunā. Par cik MMA nokdaunus neatskaita, Granauskis ieņēma vadošo pozīciju, uzsēdoties virsū pretiniekam. Latvietis izdarīja ļoti daudz sitienu pa zemē guļošā Vladislava galvu, taču nokautēt Saveļjevu viņam tā arī neizdevās.

Par cik Vladislavs šī raunda laikā bija uzņēmis ļoti daudz sitienu, viņa komanda starpbrīdī uz otro raundu izlēma, ka neļaus savam atlētam turpināt cīņu un līdz ar to par uzvarētāju ar tehnisko nokautu tika pasludināts Gvido Granauskis.

„FREON: JFX Fights 4” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
MMAKristaps EngelsElvis ZaharovsDecision32:00
MMAPāvels LapovsEdijs UpenieksSubmission (Armbar)11:34
MMARičardas Vaičys (Lietuva)Kristaps TiškusDecision35:00
MMAJurijs DubatovkaJonas Karatavičius (Lietuva)Submission (Triangle choke)11:15
MMAGvido GranauskisVladislavs Saveļjevs (Lietuva)TKO (Retirement)15:00
K-1Sandus HaubertsHardijs MadelansDecision33:00
K-1Sergejs StukinsIvars SmiltnieksDecision33:00
K-1Pete Asgard (Jamaika)Aldis ZvaigzneDecision33:00
BokssOskars GrosmanisVjačeslavs KopačsDecison33:00
BokssKaspars AtmatsJonas Varaška (Lietuva)Decision43:00
BokssAnsis PūceVadims KonstantīnovsTKO10:50

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja