Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Skujiņai labvēlīga izloze olimpiskajā atlasē Serbijā, Zvirbulis trešais

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skujiņai labvēlīga izloze olimpiskajā atlasē Serbijā, Zvirbulis trešais
A.Grigorjeva, Armands Zvirbulis, L.Skujiņa
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Serbijas ziemeļu pilsētā Zrenjaņinā sācies Eiropas turnīrs cīņas olimpiskajā kvalifikācijā. Divkārtējā No pieteiktajiem pirmajiem pieciem Latvijas cīkstoņiem nosvērās tikai divi, un abi zaudēja jau pirmajā mačā. Grieķu-romiešu cīņā Ņikitam Masjukam pirmais pretinieks bija salīdzinoši pateicīgs, savukārt brīvajā cīņā Zvirbulim trāpījās viens no favorītiem - dagestānis Baltkrievijas formā.

Lai izcīnītu olimpisko ceļazīmi, jātiek attiecīgās svara kategorijas turnīra finālā jeb divniekā. Ja šoreiz tas neizdosies, tad būs vēl divas iespējas pasaules turnīros Mongolijā (22.-24. aprīlis) un Turcijā (6.-8. maijs). Kā zināms, Latvijas cīņas flagmane Anastasija Grigorjeva kvalificējās jau pērnā gada septembrī, izcīnot piekto vietu pasaules čempionātā.

Svētdienas brīvajā cīņā startēs divi mūsējie. Imants Lagodskis (97 kg) pirmajā mačā tiksies ar moldāvu. Šeit sastāvs nav tas spēcīgākais, bez izteiktiem favorītiem, līdz ar to reālas iespējas ir daudziem - lielu lomu spēlēs attiecīgā atlēta sportiskā forma. Laura Skujiņa (69 kg) ceturtdaļfinālā tiksies ar to pašu lietuvieti, kurai tika pārsteidzoši zaudēts pirms mēneša Rīgā. Ja latvietei izdosies pietuvoties savai agrākajai sportiskajai formai, tad tagadējā labā izloze palīdzēs īstenot olimpisko sapni. 69 kilogramu favorītes ukrainiete Alīna Stadņika-Mahiņa un izraēliete Ilana Kratiša ielozētas lielajā zarā, savukārt mūsu Laura Skujiņa nokļuvusi mazajā zarā, kur ceļš uz kāroto finālu ir īsāks un gludāks.

Serbijas turnīra 86 kilogramos šodien startēja Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfināla dalībnieks Armands Zvirbulis. Izloze diemžēl nebija Latvijas sabiedrotā, un bez ērta zara latvieša cerības saruka līdz minimumam. Astotdaļfinālā pretī stājas viens no favorītiem - ja izdotos uzvarēt, tad nākamais pretinieks būtu nomināli vājāks, taču pusfinālā būtu jācīnās ar galveno favorītu Ibrahimu Aldatovu no Ukrainas.

Pirmajā mačā Armands Zvirbulis piekāpās Baltkrievijas dagestānim Omāram Magomedovam (0:8), līdz ar to olimpiskais sapnis jāatliek uz vēlāku laiku. Baltkrievijas vīriešu brīvās cīņas izlase šeit ir iespaidīga - no sešiem pieteiktajiem 5 ir leģionāri no Dagestānas... Kā zināms, Dagestāna ir vīriešu brīvās cīņas cīkstoņu "ražotne". Krievijas čempionātos lielākie panākumi ir tieši dagestāņiem. Dagestāņi kā leģionāri pārstāv arī vairākas citas valstis.

Bronzas turnīrā Armands Zvirbulis palika bez pretiniekiem, jo tie neizgāja uz paklāja. Latvietis finišēja 3. vietā.

66 kilogramos cīnījās šī gada Eiropas čempionāta piektās vietas īpašnieks Ņikita Masjuks. Pirmais pretinieks bija salīdzinoši pateicīgs - austrietis Benedikts Pufers, tomēr daugavpilietis zaudēja ar 0:3 un finišēja 16. pozīcijā (no 20). Vēl trīs pieteiktie Latvijas cīkstoņi nenosvērās, līdz ar to Eduards Kucepalovs (57 kg) un Eduards Frolovs (65 kg) un Alberts Jurčenko (74 kg) tomēr nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

  +2 [+] [-]

, 2016-04-16 14:32, pirms 8 gadiem
Ko nozīmē nenosvērās? Vai personīgais svars bija par lielu un netika kategorijā?

     [+] [-]

, 2016-04-16 14:38, pirms 8 gadiem
maaris57 rakstīja: Ko nozīmē nenosvērās? Vai personīgais svars bija par lielu un netika kategorijā?
droši vien nemaz neieradās