Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Rio spēlēs cīkstoņu tiesneši tiks aprīkoti ar kamerām

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rio spēlēs cīkstoņu tiesneši tiks aprīkoti ar kamerām
Eiropas čempionāta plakāts
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Pasaules cīņas savienības (UWW) prezidents Nenads Lalovičs ir apmierināts ar Rīgā notikušo Eiropas čempionātu. Serbs sola, ka olimpiskajās spēlēs cīņa būs vienmēr. Rio olimpiādē cīkstoņiem tiks izsniegti jauni triko ar nacionālpatriotisko piešprici, savukārt tiesneši varētu tikt aprīkoti ar kamerām.

Šogad galvenais turnīrs ir olimpiskās spēles, tāpēc vairāki labākie cīkstoņi nedevās uz Rīgas mačiem vai nebija labākajā sportiskajā formā, tomēr aizvadīto sacensību līmenis tāpat bija pietiekoši augsts. "Eiropas čempionāts risinājās augstā līmenī, gan no organizēšanas ziņā, gan cīņas kvalitātes ziņā. Visi fināli izvērtās ļoti interesanti," gandarīts ir pasaules cīņas vadītājs.

Rīgas sacensībās izskanēja kādi pārmetumi tiesnešu virzienā, taču arī šajā jomā tiek domāts par uzlabojumiem. "Jau dažos turnīros esam testējuši kameru, kas izvietota tiesnesim uz krūtīm. Domāju, ka jau tuvākajā laikā tiesneši tiks šādi ekipēti jau pastāvīgi. Mēs domājam, ka televīzijā būs interesanti sekot cīņām, var teikt, ar tiesneša acīm. Šīs kameras tiks izmantotas arī strīdīgu momentu izvērtēšanā. Vēlamies ieviest tehnoloģiju ar 360 grādu plašu skatu," informē funkcionārs.

Serbu speciālists informē, ka 2016. gada olimpiskajās spēlēs cīkstoņiem būs jauni triko - nacionālo karogu krāsās, tādējādi vairs nebūs jāiztiek ar tradicionāli sarkano vai zilo krāsu.

Rio spēlēs tiks ieviesta cīkstoņu izsēšana, lai nomināli spēcīgākie netiktos jau pirmajā kārtā. Tiesa, vietas atšķirīgos zaros tiks garantētas tikai pērnā gada pasaules čempionāta zelta un sudraba medaļniekiem. "Līdz tam mēs gājām ilgi, jo agrāk šis jautājums nebija tik saasināts. Ja labākie cīkstoņi tiekas finālā, tas ir normāli, jo neviens nevēlas skatīties neinteresantus finālus," norāda prezidents Nenads Lalovičs. "2013. gadā mēs riskējām izkrist no olimpiskās saimes, bet šodien tur esam ļoti pārliecinoši. Un mums nebūs nekādu problēmu. Nekas vairs nedraud, olimpiskajās spēlēs cīņa būs vienmēr!"

Kā zināms, četrkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva ir vienīgā Latvijas cīņas pārstāve, kura jau kvalificējusies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Vairāki mūsējie centīsies iegūt kāroto ceļazīmi kvalifikācijas turnīros no 15. aprīļa līdz 8. maijam.

Izmantotie resursi:
wrestrus.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-15 15:30, pirms 9 gadiem
tizls sporta veids viens vecis otram vecim berzējas ar galvu pret pakalu

Tu noteikti savu resno pakaļu berzē pret dīvānu, jo tas ir max uz ko esi spējīgs - nerunā par lietām par kurām Tev nav ne mazākās sajēgas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-03-15 15:51, pirms 9 gadiem
Daņa Fox rakstīja: tizls sporta veids viens vecis otram vecim berzējas ar galvu pret pakalu
spēks, ātrums, koordinācija, lunkanība, izturība, taktika, reaģēšanas spēja visaugstākajā pakāpē! tiešām tizls?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-15 16:11, pirms 9 gadiem
Domāju ka šie jaunievedumi padarīs cīņu vēl skatāmāku un interesantaku!