Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Rio spēlēs strādās Latvijas cīņas tiesnesis

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rio spēlēs strādās Latvijas cīņas tiesnesis
Jānis Rončs
Foto: Ilmārs Znotiņš, Latvijas Cīņas federācija

Latvijas Cīņas federācijas ģenerālsekretārs Jānis Rončs iekļauts starp 50 tiesnešiem, kuri strādās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, šonedēļ vēsta Pasaules cīņas savienība (UWW).

2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Jānis Rončs bija vienīgais cīņas tiesnesis no Baltijas. Viņš joprojām paliek vienīgais Latvijas cīņas arbitrs, kurš strādājis olimpiskajās spēlēs. Jau pērn Rončs tika iekļauts Riodežaneiro tiesnešu provizoriskajā listē, un pēc kandidātu snieguma izvērtēšanas saraksts tagad ir oficiāli apstiprināts. Pekinas spēlēs bija 60 tiesneši, Londonā strādāja 80, bet Riodežaneiro tiesās tikai 50 arbitri.

Kā jau ziņots, 2012. gada olimpiskajās spēlēs Latvijas brīvo cīņu pārstāvēja Anastasija Grigorjeva un Armands Zvirbulis. 2016. gada olimpiskajās spēlēs no mūsu valsts startēs tikai pasaules ranga 3. numura īpašniece Anastasija Grigorjeva, kura kvalificējās ar 5. vietu pērnā gada pasaules čempionātā. Tika cerēts, ka šogad Rio varētu startēt vismaz arī mūsu Laura Skujiņa, taču viņa nepaspēja atgūt nepieciešamo sportisko formu pēc savainojuma.

Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvus patlaban izpildījuši 16 mūsu vieglatlēti, tostarp šķēpmetēja Madara Palameika un septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, taču vienai maratonistei gan būs jāpaliek mājās. BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un Edžus Treimanis, divas vietas ir arī šosejas riteņbraucējiem. Ceļazīmes ieguvuši džudisti Jevgeņijs Borodavko un Artūrs Ņikiforenko, cīkstone Anastasija Grigorjeva, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, tenisiste Jeļena Ostapenko, smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kā arī pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvijas delegācija skaita ziņā stipri vien atpaliek no tuvākajiem kaimiņiem. Tuvākajā laikā kļūs zināmi vēl daži uzvārdi.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org
rio2016.com