Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva pasaules čempionātā sāk cīņu par olimpisko ceļazīmi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva pasaules čempionātā sāk cīņu par olimpisko ceļazīmi
Anastasija Grigorjeva
Foto: Sergejs Kuzņecovs, "Latgales Laiks" / 7sport.lv

Iepriekšējo divu gadu Latvijas labākā sportiste, brīvās cīņas cīkstone Anastasija Grigorjeva (25) šovakar pēc plkst. 21:00 startēs pasaules čempionātā, kas notiek ASV azartspēļu galvaspilsētā Lasvegasā. Izloze vērtējuma kā normāla, pirmās divas pretinieces būtu jāuzvar noteikti.

Trīskārtējā Eiropas čempione Grigorjeva (63 kg) pērn pirmoreiz karjerā izcīnīja pasaules medaļu, kaut gan veselības stāvoklis toreiz nebija atbilstošs, lai gūtu šādu panākumu, turklāt bija arī ļoti smaga izloze. Šoreiz likme ir augstāka, jo katrā svara kategorijā pirmais sešinieks iegūs ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet pārējām vēl būs iespēja kvalifikācijas sacensībās nākamgad.

Pasaules čempionātā pirms Londonas olimpiskajām spēlēm Grigorjeva ieguva 15. vietu 55 kilogramos. 2011. gada pasaules čempionātā viņa piedzīvoja savas karjeras dramatiskāko zaudējumu - dažas sekundes pirms cīņas beigām bija pārliecinošā vadībā pret azerbaidžānieti Jūliju Ratkeviču (6:0 un 4:0), taču pēdējā brīdī tika nolikta uz lāpstiņām. 2012. gada olimpiskajām spēlēm daugavpiliete kvalificējās pēdējā atlases turnīrā.

63 kilogramu kategorija šogad zīmīga ar to, ka vairākām sportistēm ir reāla iespēja izcīnīt pasaules zeltu, bet tikmēr citos svaros ir kāds galvenais favorīts. Pagājušā gada pasaules čempionātā uzvarēja ukrainiete Jūlija Tkača, bet pirmo Eiropas spēļu finālā viņa piekāpās krievietei Valērijai Lazinskai, kura patlaban ir pasaules ranga līdere. Grigorjevas kategorijā favorītes ir arī Batcecega Soronzobolda un baltkrieviete Marija Mamašuka, savukārt ļoti nopietna tumšā zirdziņa lomā varētu būt japāniete Risako Kavai, kura ieradusies no 58 kilogramu kategorijas.

63 kilogramu sacensību apakšējā zarā Grigorjevas pirmā pretiniece būs brazīliete Laiša Nuneša de Oliveira. Uzvaras gadījumā astotdaļfinālā būs jācīnās ar čehieti Adelu Hanzličkovu vai vācieti Nadīni Vainaugi. Ceturtdaļfinālā pretī varētu būt mongoliete Batcecega Soronzobolda, ar kuru Grigorjevai ir gājis smagi - 2012. gada olimpiskajās spēlēs zaudējums (0:5, 4:5), nākamā gada janvārī uzvara (0:1, 3:3), 2014. gada pasaules čempionātā 7:7 un uzvara, savukārt 2015. gada janvārī mongoliete mūsējo valstīja kā iesācēju - ļoti dīvains zaudējums (0:10) - uzreiz pēc izgāšanās daugavpiliete iesmēja kamerā, bet vēlāk izrādījās, ka tas bija viņas un ilggadējā trenera pēdējais kopīgais turnīrs.

Pēdējās sacensībās pirms 2015. gada pasaules čempionāta Grigorjeva ieguva piekto vietu Polijā. Karjerā tikai trīs reizes viņa nav tikusi uz pjedestāla divās sacensībās pēc kārtas, tas notika sen (2008-2010). Pēdējā laikā mūsu sportiste parasti izcīna trešo vai otro vietu, pasaules čempionātam gatavojās bez trenera un lielā nopietnībā.

Latvijas cīņas izlase Lasvegasā: Aleksandrs Višņakovs (7. septembrī ieguva 35.vietu), Anastasija Grigorjeva (startē 10. septembrī), Imants Lagodskis (uz paklāja ies 11. septembrī), Armands Zvirbulis (cīnīsies 11. septembrī - savā dzimšanas dienā).

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-09-10 13:21, pirms 9 gadiem
lai veicas ne tikai ruletē!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-10 13:26, pirms 9 gadiem
RUS izlases treneris: В Лас-Вегасе можно проводить что угодно, но не чемпионат мира по борьбе. Нужно было для соревнований выбрать другой город в Америке. Я не хожу в казино, не люблю азартные игры, но атмосфера на чемпионате должна быть другой.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-10 13:29, pirms 9 gadiem
Atklāšanas ceremonija Lasvegasas stilā
......... Welcome to the Opening Ceremony of...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-10 13:46, pirms 9 gadiem
točka rakstīja: Atklāšanas ceremonija Lasvegasas stilā
......... Welcome to the Opening Ceremony of...
trijiem patīk, deviņiem nepatīk!