Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudo pasaules rangā Borodavko pametis divdesmitnieku

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudo pasaules rangā Borodavko pametis divdesmitnieku
Jevgēņijs Borodavko olimpiskajās spēlēs 2013
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Starptautiskā džudo federācija publicējusi džudistu jaunāko pasaules rangu. Savā svara kategorijā Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Jevgēņijs Borodavko pirms diviem mēnešiem bija pasaules ranga divdesmitniekā, bet šobrīd viņš noslīdējis par vairākām pozīcijām uz 24. vietu. Savukārt tikmēr visvairāk pacēlies Aigars Mīlenbergs.

Pēc veiksmīgā Eiropas čempionāta Borodavko (līdz 100 kg) atkal iekļuva pasaules divdesmitniekā, kur viņš iepriekš bija pirms olimpiskajām spēlēm. Tomēr kopš aprīļa beigām mūsu sportists nav startējis, bet tikmēr daudzi citi džudisti piedalījās sacensībās un krāja ieskaites punktus. Līdz ar to tagad pasaules rangā Borodavko noslīdējis zemāk.

Eiropas meistarsacīkstēs Borodavko ceļu uz finālu aizšķērsoja nīderlandietis Henks Grols, kurš tagad kļuvis par pasaules ranga līderi. Tikmēr pašreizējais Eiropas čempions čehs Lukašs Krpaleks pēdējā laikā nav startējis, tāpēc tagad viņš zaudējis pasaules ranga līdera godu, atkāpjoties uz trešo pozīciju. Eiropas bronzas mačā Borodavko pieveica azerbaidžāni Elmaru Gasimovu, bet šobrīd minētais kaukāzietis ieņem septīto vietu pasaules rangā. Olimpiādes ceturtdaļfinālā mūsu džudists piekāpās vācietim Dimitrijam Petersam, kurš tagad pasaules rangā ir divas vietas virs Borodavko.

Otrs mūsu olimpietis Konstantīns Ovčiņņikovs (līdz 81 kg) pasaules rangā ir 44. vietā. Viktors Reško (līdz 100 kg) ieņem 63. pozīciju. Deniss Kozlovs (līdz 66 kg) atrodas 77. vietā. Andrejs Magers (līdz 60 kg) ierindots 88. vietā. Mūsu vienīgā sieviete pirmajā simtniekā ir Evija Puķīte (līdz 70 kg), kura ieņem 88. pozīciju.

No mūsējiem pasaules rangā lielākais kāpums padevies Aigaram Mīlenbergam (līdz 90 kg), kurš divu mēnešu laikā no 110. pozīcijas pacēlies uz 76. vietu. Citi mūsējie šobrīd atrodas ārpus pirmā simtnieka.

Latvijas džudistu rangs pirms diviem mēnešiem un tagad:

mūsu rangsdžudists (svara kategorija)pasaules rangs maija sākumā pasaules rangs jūnija sākumā
1.Jevgēņijs Borodavko (līdz 100 kg)18.24.
2.Konstantīns Ovčiņņikovs (līdz 81 kg)45.44.
3.Viktors Reško (līdz 100 kg)61.63.
4.Aigars Mīlenbergs (līdz 90 kg)110.76.
5.Deniss Kozlovs (līdz 66 kg)78.77.
6.Andrejs Magers (līdz 60 kg)80.88.
6.Evija Puķīte (līdz 70 kg)??88.

Izmantotie resursi:
eju.net
ijf.org