Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kristaps Kerens kronēts par Latvijas čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kristaps Kerens kronēts par Latvijas čempionu
Kristaps Kerens (no kreisās) ar Latvijas Pankrationa Federācijas prezidentu Sergeju Domņinu
Foto: Pāvels Rebenoks

Kuldīdznieks Kristaps Kerens (5-3-0), kurš vairāku savainojumu dēļ gandrīz uz trim gadiem bija izsviests no cīņu aprites, aktīvajā sportā atgriezās šovā „Here to Win” cīņā par vakanto Latvijas Pankrationa Federācijas Latvijas MMA čempiona titulu pusvidējā svarā. Kerens piecu raundu cīņā pēc punktiem uzveica Didzi Verbicki (3-1-0) un tika kronēts par jauno čempionu.

Kluba „MMA Generation” pārstāvis Kristaps Kerens pēdējo reizi profesionālajā ringā manīts 2010. gadā, kad viņš Vācijā šova „FCB - Brandenburg International” ietvaros jau pirmā raunda iesākumā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja slovāku Adrianu Bosaku (0-7-0).

Pēc gandrīz trīs gadu ilgas cīņas ar visdažādākajiem savainojumiem Kerensa atgriešanās sporta apritē notika viņa dzimtajā Kuldīgā pret Eirāzijas un Latvijas čempionu pankrationā Didzi Verbicki, kurš līdz šai cīņai ir nepārspēts visās trijās MMA aizvadītajās cīņās.

Spītējot prognozēm cīņa bija visai līdzīga… Iespējams, Kerensa ilgās pauzes dēļ un bailes atkal gūt savainojumu kuldīdzniekam ringā lika būt piesardzīgam un uzbrukt ar viena līdz divu sitienu kombināciju ar kāju un roku. Līdzīgs arsenāls bija arī Verbicka īpašumā, kurš nespēja atbildēt ar vairāk kā diviem sitieniem, radot sajūtu, ka sportisti viens no otra baidās un respektē.

Cīkstoņi atraisījās tikai otrā raunda vidū, kad cīņa tika pārvesta parterā. Abi sportisti demonstrēja lieliskas cīņas iemaņas ik pa laikam mainoties ar līdera pozīcijām, taču viss asums beidzās pēc gonga un uz trešo raundu vīri atkal iznāca bez dzirksts acīs.

Turpinājās taktiska cīņa, viens otru provocējot kļūdīties, taču raustot vienam otru aizritēja viss trešais raunds neparādot neko aizraujošu. Pēc aizvadītajiem trīs raundiem sānu tiesneši nespēja izlemt, kurš ir uzvarējis un tika piešķirts papildus raunds. Arī ekstra raundā sportisti ar īpašiem asumiem neizcēlās un arī ceturtā trīsminūte beidzās ar niču, pēc kā tienešiem nekas cits neatlika kā pielikt vēl vienu papildus raundu.

Arī piektais raunds ritēja līdzīgā manierē kā iepriekšējie divi, nespējot noskaidrot uzvarētāju un tiesnešu kolēģija izlēma, lai čempiona tituls nepaliktu vakants, izmantojot starptautiskā pankrationa federācijas noteikumus, čempiona jostu ieguva cīņas vieglākais cīkstonis un tas šoreiz bija Kristaps Krens, kurš uzkrājis jau četru cīņu uzvaru sēriju.

Višņevksis uzvar Karpačovu un gaida cīņu par Eiropas titulu

Cīņu šovā „Here to Win” piedalījās arī „TM fighting team” sportists, Baltijas vidējā svara čempions Valts Višņevskis (9-5-0), kurš tikās ar Latvijas čempionu kikboksā un pankrationā Nikolaju Karpačovu (0-2-0).

Ja vērtē abu šo sportistu statistikas un titulus, tad teorētiski Višņevskim vajadzēja vienkārši saplosīt Karpačovu, taču realitāte bija pavisam cita. Mačs izvērtās visai dramatisks un skatāms, kurā līdera lomu uzņēmās gan viens, gan otrs cīkstonis, taču nedaudz labāks ringā visas divkaujas garumā izskatījās kuldīdznieks, kurš izcīnīja uzvaru pēc punktiem un savā statistikā ierakstīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Nākamo cīņu Valts aizvadīs 14. oktobrī „Arēnā Rīga”, kurā viņš cīņā par vakanto Eiropas čempiona titulu pussmagajā svarā cīnīsies ar Nīderlandes amatieru čempionāta uzvarētāju Mičelu Adalenu (4-5-1).

„Here to Win” rezultāti

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
MMARoberts ŠenfeldsRaimonds KozlovskisSubmission (Rear-Naked Choke)11:08
MMAVjačeslavs BeļajevsEdgars PaučsSubmission (Armbar)12:15
MMAAtvars ArmanovičsArtūrs LapiņšSubmission (Rear-Naked Choke)21:31
MMAValts VišņevskisNikolajs KarpačovsDecision (Split)32:00
MMAKristaps KerensDidzis VerbickisDecision (Split)53:00
K-1Andrejs ZozuļaLukas Ablažēvičus (Lietuva)Decision (Unanimous)33:00
K-1Igors ZabolotnijsAntons HarlamovsTKO11:14
K-1Viesturs VišņevskisŽans BarsukovsTKO22:01
K-1Arnolds SeilisMāris DidžusTKO30:48
BokssMikus KodolsPāvels SuhlovsTKO31:10

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...