Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hejs iekļauts WBC smagsvaru rangā

Jānis Pārums

Hejs iekļauts WBC smagsvaru rangā
Deivids Hejs
Foto: AP

Bijušais pasaules čempions pirmajā smagajā svarā (līdz 91.7kg) brits Deivids Hejs ierindots Pasaules Boksa padomes (WBC) smagsvaru rangā (virs 91.7kg) un šobrīd ieņem piekto vietu, ziņo WBC mājaslapa internetā.

8. martā Hejs jau otrajā raundā nokautēja WBO čempionu svarā līdz 91.7kg Enzo Makarinelli, savām WBA un WBC jostām pievienojot WBO jostu. Jau pirms tam Hejs bija paziņojis, ka pāries uz smago svaru. Lai gan britu bokseris, kurš pēdējā laikā izcēlies ar ažiotāžu veicinošiem izteikumiem, nav aizvadījis nevienu cīņu smagajā svarā, viņš jūnijā ierindots WBC ranga piektajā pozīcijā.

Interesanti, ka rangā Hejs apsteidz pat bijušo pasaules čempionu šajā versijā Oļegu Maskajevu, kurš savu titulu zaudēja 8. martā, cīņā pret nigērieti Semjuelu Pīteru.

"Pēdējo gadu laikā smagā svara kategorija ir izžuvusi. Ir tikai Kļičko, kurš izrāvies visiem priekšā. Taču lietas virzās uz labo pusi. Tikko WBC mani ierindojusi piektajā vietā un ticiet man – es virzīšos uz augšu," pārliecināti sacīja Hejs.

Brits arī vēlreiz apliecināta, ka ir gatavs boksēties gan ar Kļičko, gan Pīteru, kas WBC rangā ir pašā virsotnē. "Netaisos klanīties Kļičko priekšā. Jā, viņš ir liels, ātrs un labs, taču nekad nav cīnījies ar Deividu Heju," uzsvēra Lielbritānijas bokseris.

Zināms, ka savu pirmo cīņu smagā svara kategorijā Hejs aizvadīs 29. novembrī, taču joprojām nav zināms viņa pretinieks.

WBC smagā svara bokseru rangs

VietaBokserisValsts
ČempionsSemjuels PītersNigērija
1.Vladimirs VirčisUkraina
2.Huans Karloss GomessKuba
3.Džons RuissASV
4.Aleksandrs DimitrenkoUkraina
5.Deivids HejsLielbritānija
6.Oļegs MaskajevsKrievija
7.Kriss AreolaASV
8.Hasims RahmansASV
9.Andrejs GolotaPolija
10.Kali MīhansJaunzēlande

Citu smagā svara kategoriju čempioni

KategorijaBokserisValsts
IBFVladimirs KļičkoUkraina
WBOVladimirs KļičkoUkraina
WBARuslans ČagajevsUzbekistāna

Izmantotie resursi:
setantasports.com