Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Yankees" papildina savas rindas ar bijušo MVP Makačenu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Yankees" papildina savas rindas ar bijušo MVP Makačenu
Endrjū Makačens
Foto: Sipa USA/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Ņujorkas "Yankees" ir veikusi maiņas darījumu, kā rezultātā vienības rindas ir papildinājis 2013. gada Nacionālās līgas MVP Endrjū Makačens.

Ņujorkas "Yankees" turpina "bruņoties" izslēgšanas mačiem, jo nu ir vienojušies ar Sanfrancisko "Giants" par ārējā laukuma spēlētāja Endrjū Makačena maiņu. Tā kā pašlaik komandas ar spēlētājiem mainīties var pēc īpašas procedūras, pats darījums vēl tiek apspriests.

Endrjū Makačens ilgus gadus bija Pitsburgas "Pirates" komandas atpazīstamākais spēlētājs, taču šajā starpsezonā, vēloties mainīt komandas attīstības virzienu, pitsburgieši aizsūtīja savu līderi uz Sanfrancisko "Giants". ASV rietumkrastā Makačens gan, spriežot pēc viņa snieguma, neiejutās, jo spēlēja visnotaļ neizteiksmīgi (vidēji atsita 25.5% metienu, 55 izsisti punkti un 15 "Home run" 130 aizvadītos mačos).

Savukārt "Yankees" vienībai viņš bija nepieciešams ne tikai, lai kopumā uzlabotu sastāvu, bet arī tāpēc, ka pašlaik savainojumu vēl aizvien ārstē Ārons Džadžs, bet Džankarlo Stentons jau ir piedalījies 83 mačos pēc kārtas, jo viņam īsti nav atrasts aizstājējs.

Jāpiebilst, ka šis darījums Ņujorkas komandai neuzliek nekādas ilgtermiņa saistības, jo iemainītajam Makačenam iepriekš noslēgtais sešu gadu un 51.5 miljonu līgums beigsies šajā starpsezonā.

Tiesa, pēc šī darījuma beisbola līdzjutēji un eksperti atzīmē vienu svarīgu apstākli, proti, ja vēl pirms pusotra gada, pagājušās sezonas sākumā, tika runāts, ka Ņujorkas komanda ir uzņēmusi jaunu komandas veidošanas kursu, proti, mēģinot audzināt jaunos spēlētājus, taču jau šajā sezonā tā atkal ir sākusi "vilkt veco dziesmu", proti, komplektē sastāvu ar jau zvaigžņu statusu ieguvušiem spēlētājiem. Šajā laikā viņi ir ieguvuši tādus spēlētājus Džankarlo Stentonu, Eidžeju Hapu, Lensu Linu un Zaku Britonu.

Pašlaik Ņujorkas "Yankees" ieņem otro vietu Amerikas līgas Austrumu divīzijā, par 8.5 panākumiem atpaliekot no līderiem, Bostonas "Red Sox", bet "Wild card" ieskaitē ņujorkieši ir pirmajā vietā un tur viņiem ir komfortabls deviņu panākumu pārsvars pār tuvāko ārpus "Wild card" zonas esošo komandu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports