Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Alvarezs pārspēj Puhola rekordu, "Astros" atkal uzvar

Juris Miņins
Juris Miņins

Alvarezs pārspēj Puhola rekordu, "Astros" atkal uzvar
Jordans Alvarezs
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Hjūstonas "Astros" spēlētājs Jordans Alvarezs vakarnakt guva savu 35. punktu līdz šim aizvadītajās 30 spēlēs, palīdzot savai vienībai pārspēt Oklendas "Athletics" ar 11:1.

Jordans Alvarezs aizvadītajā MLB spēļu kārtā uzstādīja jaunu līgas rekordu, proti, pirmgadnieks savās pirmajās 30 spēlēs ir guvis 35 punktus, kas viņam ir ļāvis pārspēt Alberta Puhola 2001. gada sasniegumu – 34 punktus pirmajās 30 "lielās līgas" spēlēs. Vakarnakt viņš guva pat trīs punktus – vispirms raidīja bumbiņu tribīnēs, bet pēc tam noorganizēja vēl divus punktus, kas bija labs ieguldījums Hjūstonas komandas uzvarā pār Oklendas vienību.

Interesanti, ka visus 12 šajā mačā gūtos punktus abas komandas guva līdz ceturtajam iningam, mača otro pusi pavadot bez rezultāta izmaiņām.

Par mača galveno varoni ir jāsauc "Astros" metējs Gerits Kols, kurš aizvadīja septiņus iningus, pieļāva tikai divus atsitienus un vienu brīvgājienu, taču no spēles izslēdza 11 oponentu atsitējus.

Pievēršoties citām spēlēm, jāpiemin, ka nu jau kārtējo reizi ir saasinājusies cīņa par Nacionālās līgas Centrālās divīzijas līderpozīcijām. Esošie līderi Čikāgas "Cubs" vakarnakt, lai arī spēles ievadā bija izvirzījušies vadībā ar 3:0, piekāpās Sanfrancisko "Giants" ar 5:4, kas viņiem bija otrais zaudējums pēc kārtas.

Savukārt Sentluisas "Cardinals" mača pagarinājumā ar 6:5 tika galā ar Pitsburgas "Pirates". Šis mačs bija interesants ar to, ka jau ceturtajā iningā komandas bija uzstādījušas rezultātu ar kuru noslēdzās mača pamatlaiks, bet desmitajā iningā Pols Goldšmits guva savas karjeras piekto "Grand Slam", t.i., raidīja bumbiņu tribīnēs pie pilnām bāzēm, tādējādi gūstot četrus punktus. "Pirates" gan vēl trīs punktus atspēlēja, taču vismaz izlīdzināt rezultātu viņiem neizdevās. Pēc šiem notikumiem abas komandas šķir vairs tikai 1.5 uzvaru tiesa.

Jāpiebilst gan arī tas, ka par NL Centrālās divīzijas līderpozīcijām cīnās arī Milvokī "Brewers", kuri gan vakarnakt piekāpās vājākajai divīzijas komandai Sinsinati "Reds" (5:6), taču no pirmās vietas atpaliek tikai par divām uzvarām.

MLB regulārā sezona, 22.07.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsPirates6:5
Red SoxRays9:4
IndiansBlue Jays7:3
RedsBrewers6:5
MarlinsWhite Sox1:9
AthleticsAstros1:11
YankeesTwins6:8
OriolesDiamondbacks3:6
CubsGiants4:5
RangersMariners3:7
RockiesNationalsPārc.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/