Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Manea atstāj "Red Sox" bez atsitieniem

Juris Miņins
Juris Miņins

Manea atstāj "Red Sox" bez atsitieniem
Šons Manea (no labās)
Foto: APTOPIX/Scanpix

Oklendas "Athletics" metējs Šons Manea kļuva par pirmo, kuram šīs sezonas Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionātā izdevās aizvadīt maču bez pieļautiem atsitieniem, kas viņa komandai ļāva svinēt uzvaru pār Bostonas "Red Sox" ar 3:0.

Šons Manea aizvadītajā MLB spēļu dienā, viennozīmīgi, kļuva par galveno zvaigzni, jo spēja izdarīt to, kas nevienam citam nebija izdevies 25 gadus, proti, atstāja Bostonas "Red Sox" bez atsitieniem. Protams, ka, kā jau nereti gadās šādās spēlēs, neiztika arī bez strīdīgām epizodēm, taču beigu beigās Manea maču noslēdza ar 108 izpildītiem metieniem, 10 straikautiem un diviem brīvgājieniem.

Jāpiebilst, ka tā sauktās "no hitter" spēles, kurās metēji maču noslēdz bez atsitieniem ir gana rets gadījums, jo iepriekšējās divās sezonās ir aizvadītas tikai divas šādas spēles, t.i., pa vienai katrā sezonā. 2015. gadā gan metējiem veicās labāk un togad tika fiksēti septiņi "no hitter" mači. 2014 gadā tādi bija pieci, bet vēl gadu iepriekš – trīs.

Savukārt, ja mēs runājam par uzbrukuma galvenajiem varoņiem, tad par tādu var saukt Oklendas komandas šortstopu Markusu Semienu, kurš guva divus punktus pēc komandas biedru sitieniem, bet mača piektajā iningā raidīja bumbiņu ārpus laukuma, tādējādi pieliekot punktu šīs spēles rezultatīvajām darbībām.

Manea gan nebija vienīgais, kurš neļāva pretiniekiem gūt punktus, jo Klīvlendas "Indians" ar 4:0 pārspēja Baltimoras "Orioles" un visu maču klīvlendiešu labā aizvadīja Maiks Klevindžers, kurš pieļāva vien divus atsitienus un divus brīvgājienus. Savukārt Losandželosas "Dodgers" metējs Hjun-Džin Rū, aizvadot gan tikai septiņus iningus, taču nezaudējot ne punktu un izceļoties ar astoņiem straikautiem palīdzēja savai komandai tikt galā ar Vašingtonas "Nationals" ar 4:0.

Tāpat jāpiemin arī Hjūstonas "Astros" spēlētāja Džoša Redika sniegums mačā pret Čikāgas "White Sox", kurā viņš izcēlās ar diviem "Home run", kopumā gūstot piecus punktus, kas palīdzēja hjūstoniešiem izcīnīt otro graujošo uzvaru pret "White Sox" pēc kārtas – 10:1.

MLB regulārā sezona, 21.04.

ViesiMājniekiRezultāts
Blue JaysYankees1:9
RoyalsTigers4:12
RedsCardinals3:4
IndiansOrioles4:0
PiratesPhillies2:6
TwinsRays1:10
MetsBraves3:4
AstrosWhite Sox10:1
MarlinsBrewers5:6
MarinersRangers9:7
PadresDiamondbacks2:6
CubsRockies2:5
Red SoxAthletics0:3
GiantsAngels3:4
NationalsDodgers0:4

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/