Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB vērtīgākais spēlētājs Altuve tiek pie 151 miljona līguma

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB vērtīgākais spēlētājs Altuve tiek pie 151 miljona līguma
Hosē Altuve
Foto: GETTY IMAGES/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) 2017. gada Amerikas līgas vērtīgākais spēlētājs Hosē Altuve ir noslēdzis jaunu vienošanos ar savu līdzšinējo komandu, Hjūstonas "Astros", kas viņam ļaus nopelnīt 151 miljonu ASV dolāru.

Venecuēlietis Hosē Altuve aizvadītajā sezonā bija viens no svarīgākajiem spēlētājiem Hjūstonas "Astros" ceļā uz Pasaules sērijas čempionu titulu, jo piedalījās 153 spēlēs, kurās izcēlās ar 204 atsitieniem, kas bija labākais rezultāts līgā, 24 "Home run" un 81 izsisto punktu. Savukārt viņa vidējais atsitienu rādītājs bija 34.1%, kas bija labākais ne tikai Amerikas līgā, bet arī visā MLB.

Par šādu sniegumu, kā minēts iepriekš, šobrīd 27 gadus vecais Altuve tika apbalvots gan ar MVP titulu, gan arī nopelnīja "Golden glove", gan "Silver slugger" atzinību, kā arī tika iebalsots Zvaigžņu spēlē.

Protams, ka Hjūstonas komandai bija svarīgi noturēt augumā mazo (spēlētāja augums ir 168 cm), bet ļoti vērtīgo beisbolistu, tāpēc viņi, neskatoties uz to, ka vēl divas sezonas būs spēkā iepriekšējais līgums, noslēdza jaunu vienošanos.

Jaunais līgums paredz, ka Hosē Altuve komandā paliks līdz 2024. gada sezonas beigām un šajā laikā varēs nopelnīt 151 miljonu ASV dolāru, jeb 30.2 miljonus sezonā. Jāsaka, ka pašlaik tikai seši MLB beisbolisti vidēji saņem virs 30 miljoniem sezonā un Altuves līgums šajā rangā ir piektais "treknākais".

Interesanti, ka pašreizējais līgums otrajā bāzē spēlējošajam beisbolistam gadā ienes ievērojami mazāku summu – 6.5 miljonus dolāru. Tāpat ir jāpiebilst, ka šis līgums ir lielākais kādu jebkad kādam no saviem spēlētājiem ir piedāvājusi Hjūstonas "Astros" vienība. Iepriekšējais rekords piederēja Krisam Lī, kurš lika savu parakstu zem 100 miljonus vērta sešu gadu līguma.

Jāsaka, ka Altuves ceļš līdz MLB ir viens no beisbola lielākajiem brīnumiem, jo 16 gadu vecumā viņš ieradās "Astros" izmēģinājuma treniņos, taču tika aizsūtīts mājās, jo komandas vadītāji uzskatīja, ka viņš ir pārāk mazs vai arī melo par savu patieso vecumu, taču nākamajā dienā viņš ieradās atkal, nu jau ar dzimšanas apliecību, kas lika hjūstoniešiem dod jaunajam censonim iespēju. Rezultātā venecuēlietis visus pārsteidza tiktāl, ka 2007. gadā ar viņu uzreiz tika noslēgts profesionālais zemāko līgu līgums par 15 tūkstošiem dolāru.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports